Infobord opstellen

Het opstellen van een infobord is een proces, waarbij er verschillende factoren goed uitgewerkt dienen te worden. Daarom staat Pressart met dit artikel stil bij het opstellen van een infobord.

Boodschap van het infobord

Een infobord is een communicatiemiddel dat ingezet wordt om een heldere en duidelijke boodschap aan de bezoeker te vertellen. Dit wil je op een manier doen dat het de bezoeker uitnodigt om de informatie te lezen en dat zij het eenvoudig kunnen begrijpen. Hierdoor is het formuleren van een heldere boodschap de eerste stap bij het opstellen van een infobord.

Wanneer je de boodschap gaat uitwerken is het belangrijk dat het zowel op de gelegenheid als op de doelgroep aansluit. Je wilt namelijk dat de bezoeker nuttige informatie bij ieder infobord ontvangt, zodat zij ook bij het volgende infobord de tijd nemen om de informatie te lezen. Denk hierbij dus aan de tone of voice en de rode draad die je bij de informatie op het infobord gebruikt.

Infobord ontwerpen

Het volgende aspect bij het opstellen van een infobord is het ontwerp. Het infobord dient namelijk zowel informatief als uitnodigend te zijn wil de bezoeker daadwerkelijk bij het infobord stilstaan. Het ontwerp is hierin een cruciale factor.

Wanneer je een infobord wilt gaan ontwerpen dien je een keuze te maken uit de vormgeving (het uiterlijk), maar ook het type materiaal dat je gebruikt. Het ontwerp is namelijk meer dan alleen een keuze tussen een horizontaal of verticaal infobord. Door de juiste materialen te kiezen, zal het infobord aansluiten op de omgeving. Denk dus ook aan de condities van het infobord. Wanneer een infobord buiten staat heb je bijvoorbeeld met de weersomstandigheden te maken.

Een mooi voorbeeld van een infobord dat door Pressart ontworpen is, is het monkeyproof infobord. Dit is een infobord dat in de dierentuin tussen de apen geplaatst is. Het infobord moest dus bestand zijn tegen de manier waarop apen leven en met het infobord om moeten gaan. In de onderstaande afbeelding zie je het eindresultaat van het monkeyproof infobord.

Monkeyproof infobord - Pressart infoborden en informatiepanelen

Hulp bij het opstellen van een infobord

Pressart helpt je graag verder bij het opstellen van een infobord dat naar alle wensen voldoet. Wij denken van A-Z mee in het proces en kunnen je van gratis samples voorzien. Hierdoor weet je van tevoren exact welk type infobord jouw voorkeur heeft en kunnen wij aan de slag om het ideale infobord voor je te realiseren. Indien je meer over de infoborden van Pressart wilt weten, neem dan contact met ons op.


De succesformule

Ontdek de beste methode om informatieborden en openstellingsborden in te zetten met het gratis e-book van Pressart. Download het e-book vandaag nog!

Succes formule openstelling & terreinborden ebook

Over de schrijver
Lisa, is ons middelpunt in de digitale storm over buitencommunicatie en krasvaste infoborden. Een idee staat in no time op de site en voldoet aan alle grillen die het internet. Wat onze informatieborden en bewegwijzering buiten doen doet Lisa op onze site en dat is de beste communicatie middelen in het daglicht zetten voor ideale buitencommunicatie voor natuur, cultuur en recreatie.
Reactie plaatsen