Oriëntatie Borden

Oriëntatie borden zijn vandaag de dag steeds belangrijker voor recreatiegebieden. Daarom legt Pressart in dit artikel uit wat oriëntatie borden zijn, welk effect ze hebben en hoe je het beste gebruik van oriëntatie borden kunt maken.

Wat zijn oriëntatie borden?

infoborden-en-informatieborden-voor-gemeente-provincie-stad-en-dorp-pressartOriëntatie borden zijn panelen of borden met een kaart. Ze geven bezoekers informatie over bijvoorbeeld: natuur, cultuur of recreatie in de omgeving. Door middel van oriëntatie borden kan men zeer eenvoudig vinden waar hij of zij op dit moment zichzelf bevindt en heb jij de mogelijkheid om de omgeving of bepaalde recreatie beter onder de aandacht van bezoekers te brengen.

Oriëntatie borden zien we voornamelijk bij recreatiegebieden of bij wandel- en fietsroutes. Het zorgt er namelijk voor dat mensen in één oog opslag kunnen zien waar zij zichzelf momenteel bevinden en waar ze in het vervolg naar toe kunnen gaan. Op deze manier verleen je voorbijgangers van informatie omtrent de omgeving en zijn of haar route. Het is dan ook niet vreemd dat oriëntatie borden veel door mensen die minder in de omgeving bekend zijn gebruikt worden. Het helpt hen om de omgeving te verkennen en de tocht voort te zetten.

Het effect van oriëntatie borden

Oriëntatie borden hebben meerdere functies. Aan de ene kant is de functie om mensen van informatie over de omgeving te voorzien en aan de andere kant heeft het de functie om recreatie en gelegenheden onder de aandacht te brengen. Dit zorgt ervoor dat een oriëntatie bord heel interessant voor lokale ondernemingen, verenigingen en evenementen kan zijn. Het oriëntatie bord zorgt namelijk voor zichtbaarheid in de regio.

Wanneer een voorbijganger bij het oriëntatie bord de route aan het bekijken is, is er ook vaak de gelegenheid om hen aan te tonen dat er recreatie of monumenten in de buurt aanwezig zijn. Doordat dit onder de aandacht gebracht wordt, zal men impulsief de beslissing maken om zijn of haar tocht hier naar toe voort te zetten. Dit zorgt dus voor meer beleving bij de voorbijganger en een consistente stroom van nieuwe bezoekers die je als ondernemer mag verwelkomen.

Meer informatie over oriëntatie borden

Indien je interesse in meer informatie over oriëntatie borden hebt, neem dan gerust contact met ons op of bekijk ons aanbod. Pressart verleend je graag meer informatie rondom dit onderwerp en helpt mee in het omzetten van een idee naar realiteit.


De succesformule voor openstellingsborden

Wanneer je van plan bent om openstellingsborden in de praktijk te gebruiken wil je dit natuurlijk wel zo effectief mogelijk inzetten. De succesformule van PressArt geeft praktische tips en inzage in waar je op moet letten bij het opstellen van een openstellingsbord zodat het eigendom beschermd wordt en jij als beheerder of eigenaar ook op juridisch vlak in je recht staat.

Download hier het gratis e-book en ontdek de succesformule voor het inzetten van terrein- & openstellingsborden.


e-book-openstellingsborden-downloaden-1000x1000


Over de schrijver
Lisa, is ons middelpunt in de digitale storm over buitencommunicatie en krasvaste infoborden. Een idee staat in no time op de site en voldoet aan alle grillen die het internet. Wat onze informatieborden en bewegwijzering buiten doen doet Lisa op onze site en dat is de beste communicatie middelen in het daglicht zetten voor ideale buitencommunicatie voor natuur, cultuur en recreatie.
Reactie plaatsen