Terreinborden
23 september 2021 
2 min. leestijd

Terreinborden

Als Als beheerder van een recreatiegebied of je eigen terrein wil je het natuurlijk zo goed mogelijk beschermen. Helemaal wanneer het gaat om terreinen waar er risico’s bij komen kijken zoals bij bouwterreinen of haventerreinen. Die zogenaamde ‘terreinrisico’s’ wil je dus zoveel mogelijk uitsluiten. Dat kan onder meer door het gebruik maken van terreinborden.

Wat zijn terreinborden?

Terreinborden en openstellingsborden worden gebruikt om aan te geven dat men een terrein benaderd waar men wel of niet welkom is en waar er wellicht ook risico’s bevinden bij het betreden van het terrein. Het bord geeft aan wat een mogelijke betreder kan verwachten als hij of zij besluit om wel of niet door te lopen. Hierdoor wordt de betreder voorafgaand gewaarschuwd om bijvoorbeeld het terrein te verlaten en sta je als eigenaar van het terrein in het recht om men toegang tot het terrein te ontzeggen.

Tips voor het gebruik maken van terreinborden

Om het terrein zo goed mogelijk met terreinborden te beschermen deelt PressArt 3 belangrijke tips voor het optimaal inzetten van de terreinborden.

  1. Zorg ervoor dat het terreinbord duidelijk zichtbaar is.
    Door het terreinbord op een zichtbare plek neer te zetten zien mogelijke betreders van het terrein dat dit eigen terrein en niet openbaar terrein is. Op deze manier voorkom je dat men alsnog het terrein betreed.
  2. Zorg dat de tekst op het terreinbord goed leesbaar is.
    Wanneer een betreder het terrein wilt oplopen, wil je deze persoon zo goed mogelijk informeren over het feit dat het bijvoorbeeld privé of verboden terrein voor hen is. Ook wanneer zij risico’s bij het betreden van het terrein oplopen wil je dit duidelijk kunnen aangeven. Het is daarom belangrijk dat je een duidelijk lettertype en kleur op het terreinbord hanteert.
  3. Zorg voor een effectieve tekst.
    Door middel van een effectieve tekst maak je de boodschap direct duidelijk. Hierdoor zullen mensen die het terrein willen betreden sneller de beslissing maken om wel of niet door te lopen. Ook wanneer je in je bij privé of verboden terrein in je recht wilt staan, is het belangrijk dat de tekst duidelijk voor een betreder te begrijpen is. Op deze manier voorkom je aansprakelijkheid.

Terreinborden van PressArt

PressArt is voorzien van een ruim aanbod aan diverse soorten terreinborden. Alle ideeën kunnen door middel van maatwerk omgezet worden naar realiteit. Wij helpen je graag verder door middel van een gesprek, waarin we de mogelijkheden en ideeën gezamenlijk kunnen bespreken. Neem contact met ons op.


Terreinborden een breed begrip

Terreinborden is eigenlijk een breed begrip, immers ieder bord die je op een terrein tegenkomt zou je een terreinbord kunnen noemen. Dat zouden informatieborden kunnen zijn maar ook openstellingsborden, verwijsborden, bestemmingsborden, toegangsvoorwaarden borden of regelgevende bebording en die termen worden dan ook nog eens door elkaar gebruikt.


Als je op zoek bent naar een bord om regels aan te geven dan adviseer ik je eerst even het e-book de openstellingsborden succesformule te downloaden daar helpen we een heel eind op weg en voorkom je vormgevingsfouten en leren we je alles over de te gebruiken materialen, letterformaten, huisstijlen en het al of niet gebruiken van pictogrammen. We laten e dar ook kennis maken met een goed voorbeeld van een terreinbord en verwijzen je door naar de webshop waar je ze online kunt bestellen.
e-book-openstellingsborden-downloaden-1000x1000

Over de schrijver
Lisa, is ons middelpunt in de digitale storm over buitencommunicatie en krasvaste infoborden. Een idee staat in no time op de site en voldoet aan alle grillen die het internet. Wat onze informatieborden en bewegwijzering buiten doen doet Lisa op onze site en dat is de beste communicatie middelen in het daglicht zetten voor ideale buitencommunicatie voor natuur, cultuur en recreatie.
Reactie plaatsen