Openstellingsborden voor particulier eigendom
22 september 2021 
2 min. leestijd

Openstellingsborden voor particulier eigendom

Openstellingsborden komen in de praktijk voor bij natuurgebieden en particulier eigendom. Het zijn borden met een duidelijke en heldere boodschap, waarmee aangegeven wordt dat een gebied opengesteld wordt voor bezoek van derden. Hierdoor heb je als beheerder van een recreatiegebied of als particulier de mogelijkheid om met een heldere boodschap aan te geven dat een gebied vrij is om betreden te worden en welke huisregels er voor het betreden van het particulier eigendom geldt.

Openstellingsborden met gedragsregels

Wanneer particulier eigendom opengesteld wordt voor bezoek, gelden hier vaak gedragsregels voor. Door middel van openstellingsborden heb je als particulier de mogelijkheid om de gedragsregels helder te communiceren. Denk hierbij aan de momenten waarop het gebied betreden mag worden, maar ook honden aan de lijn houden kan een gedragsregel zijn. Hierdoor communiceer je eenvoudig aan de bezoeker, wat de gedragsregels zijn om het bezoek voor iedereen naar wens te maken. Wanneer iemand zichzelf niet aan de gedragsregels houdt, bent u ook in staat om hier iets van te zeggen. Op deze manier wordt er zorgvuldig met het recreatiegebied en particulier eigendom omgegaan en kan zowel de beheerder als de bezoeker een fijne tijd hier beleven.

Openstelling van paden en wegen

Openstellingsborden worden voornamelijk ingezet om aan te geven welke paden en wegen opengesteld voor gebruik zijn. Op deze manier voorkom je dat bezoekers zelfstandig paden en wegen gaan gebruiken, waar eigenlijk geen toegang tot verleend is. Je bent als beheerder in staat om op deze manier de bezoekers door het gebied heen te navigeren en delen van het eigendom af te schermen tegen publiek. Dit zorgt voor de bezoeker voor duidelijkheid en rust voor de beheerder.

Openstellingsborden creëren

Openstellingsborden kunnen in diverse formaten en materialen geleverd worden. Dit zorgt ervoor dat je te allen tijde de mogelijkheid hebt om een heldere en duidelijke boodschap te communiceren. Pressart kan je helpen met het ontwerpen en het plaatsen van een openstellingsbord naar jouw wensen. Gezamenlijk kijken we naar de wensen, de mogelijkheden en de situatie. Op deze manier kan er gezamenlijk het ideale openstellingsbord voor het particulier eigendom gecreëerd worden. Kwaliteit en duurzaam materiaal staan tijdens dit proces het centraal, waardoor het openstellingsbord langdurig mee kan gaan.

De succesformule voor openstellingsborden

Wanneer je van plan bent om openstellingsborden in de praktijk te gebruiken wil je dit natuurlijk wel zo effectief mogelijk inzetten. De succesformule van Pressart zorgt ervoor dat je exact weet waar je op moet letten bij het opstellen van een openstellingsbord zodat het eigendom beschermd wordt en jij als beheerder of eigenaar ook op juridisch vlak in je recht staat.

Download hier het gratis e-book en ontdek de succesformule voor het inzetten van terrein- & openstellingsborden.

Succes formule openstelling & terreinborden ebook


Over de schrijver
Lisa, is ons middelpunt in de digitale storm over buitencommunicatie en krasvaste infoborden. Een idee staat in no time op de site en voldoet aan alle grillen die het internet. Wat onze informatieborden en bewegwijzering buiten doen doet Lisa op onze site en dat is de beste communicatie middelen in het daglicht zetten voor ideale buitencommunicatie voor natuur, cultuur en recreatie.
Reactie plaatsen