Gebodsborden voor hondenpoep
22 september 2021 
3 min. leestijd

Gebodsborden voor hondenpoep

In de praktijk wil je graag recreatiegebieden zo goed mogelijk beschermen. Voornamelijk wanneer het gaat om natuurgebieden of stroken waar veel honden komen, wil je aan kunnen geven dat er een uitlaatverbod tegen hondenpoep geldt. Door middel van openstellingsborden, gebodsborden en een hondenpoepbord wordt dit in het openbaar aangegeven.

Hondenpoep gebodsbordGebodsborden voor een uitlaatverbod zijn duurzame verkeersborden die je veel in het openbaar tegenkomt. Het gebodsbord geeft een poepende hond weer met een rode rand en een rode streep door het bord. Een uitlaatverbod laat aan de hondeneigenaar duidelijk zien dat het uitlaten van een hond op het terrein verboden is. Wanneer een hond wel op dit stuk uitgelaten wordt, is dus de eigenaar in overtreding. Hierdoor voorkom je dat hondenpoep op het terrein aanwezig is.

Gebodsborden worden duurzaam gemaakt. Dit houdt in dat het bord van duurzaam materiaal voorzien is, waardoor het weerbestendig en recyclebaar is. Bovendien, staan gebodsborden bekend om een langdurige levensduur. Hierdoor kan je lang van een hondenpoep vrij gebied genieten.

In de onderstaande video, legt Pressart meer uit rondom het inzetten van gebodsborden voor hondenpoep. Bekijk deze video voor meer informatie rondom hondenpoepborden.

Bekijk dan gerust het aanbod van Pressart voor meer informatie of kom met ons in contact om de mogelijkheden voor uw situatie te bespreken.


Wanneer je van plan bent om openstellingsborden in de praktijk te gebruiken wil je dit natuurlijk wel zo effectief mogelijk inzetten. De succesformule van PressArt geeft praktische tips en inzage in waar je op moet letten bij het opstellen van een openstellingsbord zodat het eigendom beschermd wordt en jij als beheerder of eigenaar ook op juridisch vlak in je recht staat.

Download hier het gratis e-book en ontdek de succesformule voor het inzetten van terrein- & openstellingsborden.


e-book-openstellingsborden-downloaden-1000x1000

Over de schrijver
Lisa, is ons middelpunt in de digitale storm over buitencommunicatie en krasvaste infoborden. Een idee staat in no time op de site en voldoet aan alle grillen die het internet. Wat onze informatieborden en bewegwijzering buiten doen doet Lisa op onze site en dat is de beste communicatie middelen in het daglicht zetten voor ideale buitencommunicatie voor natuur, cultuur en recreatie.
Reactie plaatsen