Fotopanelen Extraordinary
29 juni 2017 
4 min. leestijd

Fotopanelen Extraordinary

Fotopanelen extraordinary voor buiten. De afgelopen 150 jaar werden ze bij Tate & Lyle gedreven door hun passie om eten te maken waar mensen van houden. Hun diepe technische expertise en gedrevenheid voor innovatie en creativiteit binnen hun business maakt hen een zeer succesvol bedrijf met succesvolle producten. Ze hebben vestigingen over de gehele wereld en waren op zoek naar een bedrijf die perfecte milieuvriendelijke fotopanelen kan maken.

fotopanelen-voor-buiten-informatiepanelen-pressart-tate&tile-01

Over de gehele wand zijn de fotopanelen op groot formaat geplaatst.

Voor het 150 jarig jubileum wilden ze graag de ontwikkeling door de tijd  heen verbeelden en we kregen werkelijk een schitterende set beelden om de Fotopanelen mee op te maken. Bij ons kun je panelen krijgen in ieder formaat en bijna op ieder materiaal.

fotopanelen-Making Food Extraordinary buiten-signs-kopieWanneer fotopanelen echter in de buitenlucht komen te hangen en zeer lang mooi moeiten blijven kun je niet meer uit de voeten met een simpele sticker op een Trespa plaat. Ook fotopanelen met een plaatprint techniek op van Forex, Dibond, glas of aluminium zijn dan geen optie. In dit geval bleef er maar een optie over en dat was PressArt-Plate-UV. De keuze van het meest geschikte bord heeft te maken met kleurechtheid, krasbestendigheid, milieuvriendelijkheid en ook de structuur op de plaat geeft soms de doorslag. Het maakt de passie tastbaar en de prints perfect passend bij het onderwerp.

Als je een keertje in de buurt bent van TATE & Lyle dan moet je maar eens gaan kijken in Koog aan de Zaan. We hebben daar een schitterende wand gemaakt met Fotopanelen.

Deze borden hangen er over 10 jaar nog!

In 1867 kocht Klaas Honig de houten stijfselmakerij De Troffel op de Koger. Daar werd tarwemeel handmatig met Zaanwater gemengd om er stijfsel van te maken, een product dat in het huishouden werd gebruikt voor het stijven van linnengoed.

fotopanelen-tate&tile-voor-buiten-en-tweetalig

Bezoekers komen van de gehele wereld en een tweetalig informatiepaneel is daarom noodzakelijk

------------------------------------

Infopanelen bij Struikelstenen

Dat Tate en Lyle een grote verantwoordelijkheid neemt voor het bewustzijnsvergroting van onze geschiedenis bewijst de laatste actie die zij hebben ondernomen met de vormgeving en in productie geven van een nieuw informatiepaneel over de struikelstenen.

Oorspronkelijk heten Struikelstenen “Stolpersteine” (stolpern betekent struikelen) en het is een initiatief van de Duitse kunstenaar Gunter Demnig die Kubusvormige betonnen stenen met een messing bovenplaat, liet maken met daarin de tekst gegraveerd. De stenen worden geplaatst in het trottoir voor de huizen waaruit de Joden verdreven en vermoord zijn. informatiebord-bij-struikelstenen-storpelsteineStruikelstenen (Stolpersteine) De stenen worden geplaatst in het trottoir voor de huizen waaruit de Joden verdreven en vermoord zijn. 

De meesten joden die in die tijd gestorven zijn hebben geen graf maar op deze manier hebben ze een naam en daardoor blijven zij in herinnering bestaan. Door deze “Struikelstenen” kunnen vragen van kinderen en volgende generaties worden beantwoord en de geschiedenis uitgelegd.

Een wandeling door de straat wordt geschiedenis

Een wandeling door een doodgewone straat verandert opeens in een reis door de geschiedenis. Deze stenen lagen al jaren ook voor de ingang van Tate & Lyle de werknemers kwamen er vanaf het parkeerterrein langs maar de helft van de mensen heeft geen idee waar de stenen voor zijn en ze vielen ook niet echt op, tijd om daar een informatiebord bij te zetten.

Informatiebordover strompelsteine struikelstenen-tate-en-lyle-duurzaam-bordIn samenwerking met Mario en Fred die beiden bij Tate en Lyle werken heeft PressArt dit uitgevoerd in Engels en Nederlandse tekst. Het frame is type stormvogel wat bijzonder sterk en vandaal bestendig is. Daarnaast is het informatiebord gemaakt van houtvezel de bossen de print is in de plaat mee geperst en daardoor optimaal beschermd tegen licht, krassen en graffiti.

Heel Nederland, Belgie en Duitsland liggen vol van dergelijke struikelstenen, echt duizenden zijn er gemaakt en geplaatst om in de straat het verlies zichtbaar en onvergetelijk te maken. Dit informatiebord geeft nog eens extra achtergrond informatie over de familie die daar gewoond heeft.

Duurzame-Informatiepanelen-over-StruikelstenenBericht uit het Noord-Hollands dagblad van zaterdag 9 juli 2022 


Over de schrijver
Peter-Pim is de oprichter en eigenaar van PressArt. Hij specialiseert zich al meer dan 30 jaar in het ontwikkelen, produceren en plaatsen van grafische, monkeyproof communicatiemiddelen en design objecten. Hij verzint creatieve wandelconcepten zoals de Klompenpaden, heeft voor Staatsbosbeheer hun nieuwe lijn van frames ontwikkeld, adviseert vele groene en recreatieve organisaties bij hun keuze voor de inrichting van hun terrein rondom infoborden. Zijn bedrijf PressArt levert vele bewegwijzering-oplossingen en materialen die jarenlang goed blijven, optimaal krasvast zijn en ook nog eens duurzaam en milieuvriendelijk. Zijn kracht is een enorme materialen kennis, inventiviteit en binnen korte tijd het oplossen van buitencommunicatie vraagstukken. Neem gerust contact met hem op dat vindt ie leuk.
Reactie plaatsen