3 Tips bij het kiezen van frames voor Informatieborden
29 augustus 2012 
1 min. leestijd

3 Tips bij het kiezen van frames voor Informatieborden

3 Tips bij het kiezen van frames voor Informatieborden. Het verschil tussen een frame in lessenaars uitvoering of in staand model, staal, hout en andere materialen. Niet te technisch en een beetje kort door de bocht maar genoeg om de keuze wat te vergemakkelijken:

Verschil Lessenaar model Staand model Informatiebord

Allereerst even wat termen die je moet weten.

Frame = Het gedeelte dat de losse plaat, het informatiebord vasthoud of draagt.
Informatiebord/Informatiepaneel = Het gedeelte waar de informatie op of in gedrukt is.

Tip 1  Informatieborden voor open landschappen

Open landschappen moeten gezien worden dat kan niet wanneer er een bord voor staat en vandaar dat dat soort landschappen vragen om een lessenaarsmodel. Vandaar gebruik in open landschappen zoveel mogelijk lessenaar modellen.

Tip 2 Oriëntatie borden met ingewikkelde kaarten

Ingewikkelde plattegronden zijn staand iets moeilijker te interpreteren dan als lessenaar model. Je kunt over de kaart de omgeving bekijken en je oriënteren waar je staat hoe de paden lopen. Je ziet gewoon meer van de omgeving met een lessenaar model.

Tip 3 Staande Informatieborden beter bestand tegen vandalisme

Gebruik op vandaal gevoelige plekken een staand model in plaats van een lessenaar model informatiebord. Wat ik nu ga zeggen is een subtiel verschil maar je kunt je vast voorstellen dat het maken van krassen in een vlak formaat paneel wat makkelijker gaat en dan met een staand model. Daarnaast ga je eerder zitten of staan op een lessenaarsmodel frame dan op een staande.

 ik hoop van harte dat je hier weer wat aan gehad hebt en je keuze weer wat makkelijker gemaakt heb. Ik stel het bijzonder op prijs wanneer je hieronder een leuk bericht achter plaats of deze pagina liked 🙂  Altijd goed een beetje interactie!

Over de schrijver
Peter-Pim is de oprichter en eigenaar van PressArt. Hij specialiseert zich al meer dan 30 jaar in het ontwikkelen, produceren en plaatsen van grafische, monkeyproof communicatiemiddelen en design objecten. Hij verzint creatieve wandelconcepten zoals de Klompenpaden, heeft voor Staatsbosbeheer hun nieuwe lijn van frames ontwikkeld, adviseert vele groene en recreatieve organisaties bij hun keuze voor de inrichting van hun terrein rondom infoborden. Zijn bedrijf PressArt levert vele bewegwijzering-oplossingen en materialen die jarenlang goed blijven, optimaal krasvast zijn en ook nog eens duurzaam en milieuvriendelijk. Zijn kracht is een enorme materialen kennis, inventiviteit en binnen korte tijd het oplossen van buitencommunicatie vraagstukken. Neem gerust contact met hem op dat vindt ie leuk.
Reactie plaatsen