4 Oplossingen voor Archeologische Informatieborden

bodemschatten informatiepanelenWe hebben 4 Oplossingen verzonnen voor Archeologische Informatieborden. De Nederlandse bodem ligt immers vol met Bodemschatten. Of je dat nou op zee zoekt of op de vaste wal. Bodemschatten zijn er overal. Het nadeel is echter dat je er niets van ziet.

Het verborgene wil naar boven.  Er is veel voor te zeggen om ze op te graven maar er zijn meer argumenten om ze te laten zitten waar ze zitten. Al die verhalen vragen om aandacht en daar hebben we wat oplossingen voor gevonden.

Hierbij 4 oplossingen voor archeologische informatieborden om de bodemschatten de aandacht te geven die ze verdienen.


Oplossing 1 Informatiebord Bodemschatten type PressArt-Postduif

Het frame de PressArt-Postduif is te voorzien met een eigen embleem tussen de twee palen in is het namelijk mogelijk een metalen plaatje te lassen met je eigen beeldmerk. Ieder informatiebord kan verschillend zijn maar het embleem blijft altijd hetzelfde. Het frame is van staal en kan in iedere RAL kleur gepoedercoat worden. 


Oplossing 2a Informatiebord staand model type PressArt-Koperwiek

De verschillende staande en lessenaar frames type Koperwiek kunnen voorzien worden van een eigen tekst of uitgesneden vorm. een schepje in het staal is eenvoudig te maken. Op deze wijze is de vorm en het onderwerp al vanaf ver zichtbaar.


Oplossing 2b Informatiebord staand model type PressArt-Koperwiek A2


Zelfde type frame maar dan in een lessenaars model. Dat kan immers ook een laag bij de grond model waarbij je het infobord onder een schuine hoek kunt bekijken.

In dit geval 3 oplossingen wat je met het beeldmerk Bodemschatten zou kunnen doen. In geld maakt dat eigenlijk bijna niets uit.
Bedenk dat we dit idee ook met jullie beeldmerk of thema zouden kunnen doen en we er altijd op letten dat het geheel vandalismebestendig is en het paneel gemaakt is van 7-% houtvezel wat weer gegroeid is in duurzaam beheerde bossen. Leuk? 😉


Oplossing 3 Informatiebord Bodemschatten type PressArt-Lepelaar


Het Informatiebord Type Lepelaar is gemaakt van houten palen met daarop een zeer duurzaam informatiebord. Voor ons is het gemakkelijk dat bord in een form uit te frezen en desgewenst even uit de strakke lijn van het frame te laten lopen of onder uit te zaken in de vorm van een schepje. Lever je beeldmerk en we maken er wat moois van.


Oplossing 4 Informatiebord Bodemschatten type PressArt-Stern

Het frame PressArt-Stern hebben we al eens met succes toegepast bij de Hier Klimaatbosjes. Met een eenvoudige aanpassing is het mogelijk de stern te voorzien van een beeldmerk bovenop de paal. Palen kunnen gemaakt worden van duurzaam hout maar ook van geplatoniseerd hout waarbij het hout eerst gestoomd en dan gebakken wordt. Dat heeft wel wat voordelen voor de duurzaamheid aangezien ze de voedingszouten uit het hout gestoomd worden en het vocht eruit gebakken wordt. Daar wil je als bacterie, schimmel of kever echt de eerste jaren je tanden in zetten.

Persoonlijk gaat mijn voorkeur uit naar de PressArt-Stern als het om bodemschatten gaat. Het is een eenvoudig model maar tog heel herkenbaar. Hij zou in Full-colour uitgevoerd kunnen worden maar ook In RVS waardoor hij nog tijdlozer wordt. Het is ook om die reden dat we die een van een simpel schetsje omgezet hebben naar een 3D plaatje. Spreekt toch meer tot de verbeelding nietwaar.


Bodemschatten. Het blijft iets spannends het blijft onaantastbaar, onzichtbaar maar niet onbegrijpelijk. Maak je dromen waar en het onzichtbare zichtbaar.

Ik hoop dat je hiermee weer wat inspiratie opgedaan hebt voor oplossingen voor het maken van Creatieve Informatieborden.

Hoe maak jij je Bodemschatten zichtbaar?

Over de schrijver
Peter-Pim is de oprichter en eigenaar van PressArt. Hij specialiseert zich al meer dan 30 jaar in het ontwikkelen, produceren en plaatsen van grafische, monkeyproof communicatiemiddelen en design objecten. Hij verzint creatieve wandelconcepten zoals de Klompenpaden, heeft voor Staatsbosbeheer hun nieuwe lijn van frames ontwikkeld, adviseert vele groene en recreatieve organisaties bij hun keuze voor de inrichting van hun terrein rondom infoborden. Zijn bedrijf PressArt levert vele bewegwijzering-oplossingen en materialen die jarenlang goed blijven, optimaal krasvast zijn en ook nog eens duurzaam en milieuvriendelijk. Zijn kracht is een enorme materialen kennis, inventiviteit en binnen korte tijd het oplossen van buitencommunicatie vraagstukken. Neem gerust contact met hem op dat vindt ie leuk.
Reactie plaatsen