Regelgevende bebording
15 januari 2015 
2 min. leestijd

Regelgevende bebording

Regelgevende bebording is noodzakelijk wanneer je de wat minder vriendelijke communicatie aan het begin van een terrein wil verduidelijken.

TIP! Wil je als terrein eigenaar de  Politie of BOA Bijzondere Opsporings Ambtenaar de mogelijkheid willen geven overtreders aan te pakken dan is het heel belangrijk dat  je het regeltje Artikel WvS 461 W.v.S  toevoegt aan je regelgevende bebording.  Daarnaast is het noodzakelijk dat je bij alle ingangen van het terrein een regelgevend bord plaatst, anders zou men in een rechtszaak toch nog onder de boete uit kunnen komen.

Zorg dus dat je regelgevende bebording op orde is en er duidelijk aangegeven is wat wel en wat niet mag op het terrein.

Je wil natuurlijk helemaal niet mensen beboeten in het terrein je wil gewoon dat ze zich aan de regels houden. Je eigen terrein openstellen voelt immers alsof je iedereen toegang geeft tot je achtertuin en dat is ok zolang ze er maar geen zootje van maken; toch?

Ik ben van mening dat wanneer je dat wil bereiken je zou moeten werken met regels en de belangrijkste regels ook moet visualiseren met pictogrammen. Vandaar dat we een reeks pictogrammen standaard in onze collectie hebben waar je gebruik van mag maken. Het plaatje bij het praatje is belangrijk. Sommige mensen zou nou eenmaal beeld georiënteerd en sommige tekst. Daarnaast zijn visuals op een wat grotere afstand zichtbaar en daarmee ook eerder onder de aandacht dat een lap tekst.

Uiteindelijk wil niemand horen wat hij niet mag. Met pictogrammen bij de tekst kun je enorm veel bereiken en als je dat nog een beetje aantrekkelijk kunt doen passend in de huisstijl kleuren van de organisatie ben je goed bezig.

Duurzame Regelgevende bebording

Duurzame regelgevende bebording zijn borden die:

Minimaal 8 jaar kleurecht zijn
Uitgevoerd worden in full-colour
Gemaakt worden van natuurgrondstoffen zoals bijvoorbeeld houtvezel
Bijna geen last hebben van vandalisme zoal krassen, graffiti en vuurwerk
Minimale kosten hebben aan montage middelen
Makkelijk op een houten paal geschroefd kunnen worden zodat flessenpalen (verzinken>milieu) overbodig zijn

Voorbeelden van Duurzame Regelgevende bebording

  

Regelgevende bebording

Wij maken voor vele Groene Organisaties en terrein eigenaren, terreinborden en regelgevende bebording. In eerste instantie zetten we daar een stramien voor op en bespreken we de varianten. Daarna zetten we die op de bestellijst en kan men bestellen wanneer dat gewenst is.

Je hebt daarmee eenmalig de ontwerp kosten en daarna betaal je alleen de productiekosten. Ook kun je gebruik maken van onze standaard terrein en openstellingborden en eventueel kunnen we daar nog pictogrambordjes bij leveren wanneer dat gewenst is.

Regelgevende bebording en vandalisme

Zodra je informatie gaat verstrekken die men eigenlijk niet wil horen is er meer kans op vandalisme dan normaal. Om ervoor te zorgen dat de borden langdurig goed blijven en tegen een stootje kunnen is het wijs om de ideale combinatie te vinden tussen materiaal en bevestiging.

Kies daarom niet voor DOR Dubbel Omgezette Rand borden want daar worden altijd rotjes in gegooid. Daarnaast heb je extra kosten voor flessenpaal beugels en die kun je wat mij betreft laten vervallen.

Kies voor een plaat waar je rechtstreeks op een paal kunt schroeven. Hierdoor bespaar je flessenpaalbeugels en bespaar je ook nog eens op het milieu omdat je gewoon een houten paa kunt nemen van bijvoorbeeld een diameter van 100×100 mm of een ronde paal met een afgeschuinde kant.

Ideale materiaal voor Regelgevende bebording

Wat ons betreft is het ideale materiaal voor het maken van Regelgevende bebording PressArt-Plate-UV en wanneer je tijdelijke oplossingen zoekt PressArt-directprint-op-DIB

Over de schrijver
Peter-Pim is de oprichter en eigenaar van PressArt. Hij specialiseert zich al meer dan 30 jaar in het ontwikkelen, produceren en plaatsen van grafische, monkeyproof communicatiemiddelen en design objecten. Hij verzint creatieve wandelconcepten zoals de Klompenpaden, heeft voor Staatsbosbeheer hun nieuwe lijn van frames ontwikkeld, adviseert vele groene en recreatieve organisaties bij hun keuze voor de inrichting van hun terrein rondom infoborden. Zijn bedrijf PressArt levert vele bewegwijzering-oplossingen en materialen die jarenlang goed blijven, optimaal krasvast zijn en ook nog eens duurzaam en milieuvriendelijk. Zijn kracht is een enorme materialen kennis, inventiviteit en binnen korte tijd het oplossen van buitencommunicatie vraagstukken. Neem gerust contact met hem op dat vindt ie leuk.
Reactie plaatsen