Wat Kost een Informatiebord?

Wat bepaalt de prijs van een informatiebord?

De prijs van een informatiebord wordt door verschillende factoren beïnvloed:

  • Materiaalkeuze frame: De gebruikte materialen, zoals metaal, hout, of kunststof, hebben invloed op de kosten. Duurzamere of hoogwaardigere materialen zijn vaak duurder.
  • Grootte en complexiteit: Grotere borden of borden met een complex ontwerp vereisen meer materiaal en arbeid, wat de prijs verhoog.
  • Technologie en functionaliteit: Informatieborden met geïntegreerde technologieën zoals PressArt-Braille digitale schermen of interactieve elementen zoals de PressArt-Boompieper, PressArt-Tuimelaar, PressArt-Oeraluil zijn duurder dan standaard borden.
  • Vormgeving en ontwerp: Maatwerk ontwerp en grafische werkzaamheden kunnen de kosten verhogen, afhankelijk van de complexiteit van de visuals en tekst
  • Installatie en locatie: De kosten voor het plaatsen van het bord kunnen variëren afhankelijk van de locatie, de moeilijkheidsgraad van de installatie en eventuele vergunningen.
  • Duurzaamheid en levensduur: Borden die ontworpen zijn om langer mee te gaan of bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden kunnen meer kosten vanwege de kwaliteit van de materialen en constructie.
  • Onderhoud en garantie: Aanvullende diensten zoals regelmatig onderhoud, reparaties, en garantie kunnen ook de totale kosten beïnvloeden.

Elk van deze factoren speelt een rol in de totale kosten van een informatiebord, waardoor het belangrijk is om een duidelijk beeld te hebben van de specifieke behoeften en vereisten voor het project.

Dit wil je niet lezen

Als je net even gegoogled hebt met de vraag wat kost een informatiebord omdat je snel even een prijs wil hebben voor je begroting wil je dit bovenstaande natuurlijk niet lezen. Ik heb dan ook heel erg getwijfeld of ik niet gewoon wat plaatjes en prijzen zou moeten zetten op deze site. Maar over een half jaar geld deze prijs dan niet meer. Daarnaast heb je dan alleen een prijs van het bord met het frame en dan klopt je begroting niet.

Ik heb natuurlijk wel eens wat geroepen door de telefoon. Als ik dan aangeef dat dat nogal moeilijk te zeggen is geven ze vaak als antwoord iets in de trant van " is het 100 euro, 1000 of 10.000 euro. Op het moment dat ik dan ongeveer een geval geeft stoot ik verderop in het traject dan mijn tenen. In dat korte gesprek was niet aangegeven dat de vormgeving er bij moest, het plaatsen en dat er ook nog vogels op het bord moesten komen waar ze zelf het gratis beeldmateriaal niet van aanleveren.

Het beste advies wat ik je kan geven als je snel binnen een dag een prijs wil hebben is me een foto van de locatie te sturen en me te mailen. Moet het nog sneller bellen je zult dan toch nog even een mail moeten sturen ( zie de contact pagina of de pagina waar je een offerte kunt aanvragen ) zodat ik alle bedrijfsgegevens heb ( kvk nr is heel handig ). In 95 % van de gevallen kan ik je dezelfde dag nog een offerte sturen. Daarmee kun je dan je begroting opstellen.

Geef dan wel altijd aan dat je haast hebt en wat je wil. Geef ook je telefoon nummer op. Bij haast is bellen voor een prijs altijd gewenst zodat ik nog even wat vragen an beantwoorden.

Snel een offerte voor de kosten van je informatiebord

Als u snel een prijsindicatie nodig heeft voor je begroting, kunt je dus het beste direct contact met ons opnemen. Stuur eventueel een foto van de locatie en uw contactgegevens per e-mail, zodat wij u zo snel mogelijk een passende offerte kunnen sturen. Vermeld duidelijk dat u haast heeft en wat uw specifieke wensen zijn. Bij spoed is telefonisch contact aan te raden voor snelle afstemming en duidelijkheid over de prijs.

Portfolio PressArt en inzage facetten bij het maken van informatieborden

In onderstaande youtube video laten we de grote variatie zien die invloed hebben op de prijs. Vandaar dat we roepen neem even contact op als het snel moet. Als je al ongeveer weet wat je wil en je hebt plaatjes vraag dan even een offerte aan voor informatieborden. 

Wanneer je je nog aan het orienteren bent kun je het beste even de Catalogus informtieborden aanvragen. Daar krijg je een overzicht en ook dan kun je ons nog even bellen zodat we gelijk even met je mee kunnen kijken.

Catalogus met een overzicht naar alle informatieborden zodat je een begroting kunt maken.


Over de schrijver
Peter-Pim is de oprichter en eigenaar van PressArt. Hij specialiseert zich al meer dan 30 jaar in het ontwikkelen, produceren en plaatsen van grafische, monkeyproof communicatiemiddelen en design objecten. Hij verzint creatieve wandelconcepten zoals de Klompenpaden, heeft voor Staatsbosbeheer hun nieuwe lijn van frames ontwikkeld, adviseert vele groene en recreatieve organisaties bij hun keuze voor de inrichting van hun terrein rondom infoborden. Zijn bedrijf PressArt levert vele bewegwijzering-oplossingen en materialen die jarenlang goed blijven, optimaal krasvast zijn en ook nog eens duurzaam en milieuvriendelijk. Zijn kracht is een enorme materialen kennis, inventiviteit en binnen korte tijd het oplossen van buitencommunicatie vraagstukken. Neem gerust contact met hem op dat vindt ie leuk.