Hoe PressArt-Storymaps en informatiepanelen je kunnen helpen om natuur, cultuur en recreatie te verbinden
05 april 2023 
3 min. leestijd

Hoe PressArt-Storymaps en informatiepanelen je kunnen helpen om natuur, cultuur en recreatie te verbinden

Ben je op zoek naar een manier om je verhaal over natuur, cultuur en recreatie op een aantrekkelijke en interactieve manier te vertellen? Wil je je doelgroep bereiken via verschillende kanalen, zowel online als offline? Dan zijn PressArt-Storymaps en informatiepanelen de ideale oplossing voor jou!

PressArt-Storymaps zijn online presentatie

PressArt-Storymaps zijn online presentaties die kaarten, tekst, foto's, video's en audio combineren om een boeiend verhaal te creëren. Je kunt PressArt-Storymaps gebruiken om je projecten, activiteiten, evenementen of locaties te promoten, te informeren of te inspireren. Met PressArt-Storymaps kun je je verhaal delen via sociale media, websites, e-mails of andere platforms.

Informatiepanelen zijn fysieke borden die informatie geven over een bepaald onderwerp of gebied. Ze kunnen geplaatst worden bij wandelroutes, fietsroutes, historische routes of andere recreatieve routes. Met informatiepanelen kun je je verhaal vertellen aan de mensen die ter plekke zijn en ze uitnodigen om meer te ontdekken via PressArt-Storymaps.

PressArt is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van informatiepanelen en PressArt-Storymaps . Wij werken samen met jou om je verhaal op maat te maken en te vormgeven. Wij zorgen voor de inhoud, de techniek en de productie van je PressArt-Storymaps en informatiepanelen. Zo kun jij je focussen op je doelstellingen en je doelgroep.

Hier een korte intro video over wat je kunt verwachten:

Om je een idee te geven van wat er mogelijk is met PressArt-Storymaps en informatiepanelen, hebben we een online PressArt-Storymaps geïmplementeerd in deze blog als voorbeeld. Deze pagina gaat over het thema natuur, cultuur en recreatie in Nederland.

In bovenstaande kader vind je verschillende voorbeelden van PressArt-Storymaps die verschillende aspecten van het thema belichten. Zo kun je zien hoe PressArt-Storymaps je kunnen helpen om: Je kunt de pagina ook online bekijken zoals we hem bijvoorbeeld ook voor jullie kunnnen maken via deze link PressArt-Storymaps

Hoe koppel je een PressArt Storymap aan een informatiepaneel ?

Je kunt een PressArt-Storymap koppelen aan een informatiepaneel door een QR-code te genereren en deze op het paneel te plaatsen. De QR-code verwijst naar een webpagina waar de Storymap te zien is. Zo kunnen bezoekers met hun smartphone of tablet meer te weten komen over het onderwerp van het paneel. Een voorbeeld van een PressArt-Storymap die gekoppeld is aan een informatiepaneel is die van het Groninger Landschap. Deze Storymap laat zien hoe het landschap in de loop der tijd is veranderd en welke planten en dieren er leven. Je kunt de Storymap bekijken door de QR-code op het paneel te scannen met je camera of een QR-code scanner app.

pressart storymaps koppelen met qr-code aan informatiepanelen

Wat kan je dan allemaal met de PressArt-Storymap?

- Je verhaal te structureren in hoofdstukken en subhoofdstukken
- Je verhaal te verrijken met kaarten, foto's, video's en audio
- Je verhaal te personaliseren met je eigen logo, kleuren en stijl
- Je verhaal te koppelen aan andere bronnen of websites
- Je verhaal te analyseren met statistieken en feedback
- aangeven waar je staat op de kaart

Op deze pagina vind je ook verschillende voorbeelden van informatiepanelen die bij de PressArt-Storymaps horen. Zo kun je zien hoe informatiepanelen je kunnen helpen om:

- Je verhaal te presenteren op een aantrekkelijke en duurzame manier
- Je verhaal te integreren in de omgeving en de beleving
- Je verhaal te verbinden met de PressArt-Storymaps via QR-codes of links
- Je verhaal te actualiseren met nieuwe informatie of acties
- Je verhaal te beschermen tegen vandalisme of weersinvloeden
- Je verhaal offline beschikbaar maken aangezien die het beste gelezen worden en je meer in een natuurlijke zen status houden dan een smartphone ooit zou kunnen.

Stormvogel lessenaars infobord het perfecte informatiebord voor natuurMet een QR-code kun je de online RouteApp.nl of PressArt Storymap koppelen

Wij hopen dat deze pagina je inspireert om ook gebruik te maken van PressArt-Storymaps en informatiepanelen voor je eigen verhaal over natuur, cultuur en recreatie. Wij staan klaar om je te helpen met het realiseren van je wensen en doelen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte. Wij kijken ernaar uit om met je samen te werken!

Over de schrijver
Peter-Pim is de oprichter en eigenaar van PressArt. Hij specialiseert zich al meer dan 30 jaar in het ontwikkelen, produceren en plaatsen van grafische, monkeyproof communicatiemiddelen en design objecten. Hij verzint creatieve wandelconcepten zoals de Klompenpaden, heeft voor Staatsbosbeheer hun nieuwe lijn van frames ontwikkeld, adviseert vele groene en recreatieve organisaties bij hun keuze voor de inrichting van hun terrein rondom infoborden. Zijn bedrijf PressArt levert vele bewegwijzering-oplossingen en materialen die jarenlang goed blijven, optimaal krasvast zijn en ook nog eens duurzaam en milieuvriendelijk. Zijn kracht is een enorme materialen kennis, inventiviteit en binnen korte tijd het oplossen van buitencommunicatie vraagstukken. Neem gerust contact met hem op dat vindt ie leuk.
Reactie plaatsen