Video Aspect Ratio: 4:1

Informatieborden voor Natuurorganisaties

Van idee, vormgeving, productie tot plaatsen op locatie

Monkeyproof

Natuurvriendelijk

Al 30 jaar het beste

Informatieborden over Natuur 

Het is onze overtuiging dat wanneer je op de juiste manier in aanraking komt met de natuur je er vanzelf van gaat houden. 

Wij helpen natuurorganisaties om in het terrein op de juiste manier, en met de juiste materialen in aanraking te komen met de schoonheid van het landschap, de planten, dieren en de cultuurhistorie die ons land rijk is. 

Achter de schermen zoeken wij naar oplossingen zodat natuur organisaties zo weinig mogelijk milieubelastende stoffen in de natuur brengen en materialen gebruiken die niet alleen natuur vriendelijk zijn maar, wanneer mogelijk, ook nog eens meehelpen met de Co2 opslag en het in stand houden van natuurlijke bossen.

Met onze producten willen wij waarde geven aan natuur door producten te kopen uit de natuur. Onze favoriete infoborden en frames zijn gemaakt van hout/vezel uit duurzaam beheerde bossen van PEFC / FSC en staal en RVS. 

Daarnaast zijn wij van mening dat je beter een product in het veld kan zetten die jaren lang goed blijft dan kortstondige stickers of 'goedkope' printjes op een plaat. 

Laten we de liefde voor de natuur aanwakkeren met materialen die gemaakt zijn van de natuur en laten we het landschap  herstellen naar een evenwichtig landschap waar ruimte is voor natuur,  schoon water, grond en frisse lucht dat ruimte geeft voor mens en dier.  

Informatieborden gemeente pressart

Houtje touwtje oplossingen

Een sticker op een plaat, een ingefreesde paal met daarin de plaat geschoven, gegraveerde infoborden, stickers achter acrylaat platen, vitrine kasten met aanmeldingen... het bijven toch houtje touwtje oplossingen. 

Bij de aanvang ziet het er allemaal leuk en fris uit maar naar verloop van tijd komen er krassen in, krimpt de sticker en ontstaan er algen in al die gaten en scheuren. 

Wij moeten ons al binnen twee uur insmeren met een UV blocker maar een gemiddeld informatiepaneel staat 8-10 jaar buiten. Daarnaast zijn sommige plekken toch echt vandaal gevoeliger dan andere en er is bijna geen enkele organisatie die een onderhoudsplan heeft voor informatie panelen. Er wordt veel tijd en geld gestoken in het ontwerp maar eenmaal geplaatst willen ze er geen omkijken meer naar hebben en kijken ze er over het algemeen ook niet meer naar om.

Dit vraagt om een product dat heel veel kan hebben en een frame dat past bij de natuur en haar milieu. Geen glasvezel polyester, geen verzint staal en geen PVC of aluminium oplossing want die zijn niet milieuvriendelijk voor de natuur of hebben bij de winning langdurige desastreuze gevolgen voor de natuur. Wat je nodig hebt is een monkeyproof infobord.

We zijn er erg blij mee

Hierbij een aantal foto's. 

Bedankt voor de goede samenwerking! 


Met vriendelijke groeten,

namens de gemeente Wierden

Linda van der Hauw

Online marketeer
Afdeling Interne dienstverlening

The PressArt products are of high quality
I ordered an information panel with several QR code signs for our non-profit project. PressArt is flexible, customer-minded and delivers standard & 'tailor-made' solutions. The PressArt products are of high quality, durable and built to last, It is a pleasure working with him!

Laurens Huisman 

Adviseur assetmanagement (interim) bij Rijkswaterstaat

De geleverde kwaliteit is perfect en ruimschoots op tijd
PressArt is een zeer professioneel bedrijf dat zeer goed luistert naar de opdrachtgever, meedenkt en met originele oplossingen komt. De technische tekeningen zijn zeer informatief. Je krijgt wat je ziet. De geleverde kwaliteit is perfect en ruimschoots op tijd. Voor de tentoonstelling De Verkipping heeft Pressart diverse materialen geleverd die zeer hufterproof waren en die na een jaar intensief te zijn gebruikt nu nog steeds een goed tweede leven leiden.

Ingeborg Snelleman

Problemen met informatieborden

Ongeveer 80% van de infoborden voor natuurorganisaties  trespa bij landschaps of een andere plaat met daarop een sticker. En alhoewel we dat soms ook toepassen is het eigenlijk een oude techniek die in eerste instantie goedkoop lijkt maar op termijn duur. Informatieborden  die lang buiten  staan vragen om een hoogwaardige milieuvriendelijke oplossing waarbij de print goed beschermd is in de plaat. Tegenwoordig hebben we zulke mooie producten die echt jaren goed blijven en in aanschaf iets duurder zijn dan het printje op een plaat. Daarnaast is het mogelijk om Duurzaam en Milieuvriendelijk perfect met elkaar te combineren zodat je niet alleen het beste product hebt maar ook nog eens het milieuvriendelijkste informatiepaneel die C02 opslaat. Daarnaast is het kan het beste materiaal voor informatieborden, de PressArt-Plate-UV, na gebruik gewoon in de houtbak waarna men het weer een tweede leven kan geven. Milieuvriendelijk, duurzaam, zeer krasvast en ook nog eens circulair.

 
vandalisme op informatieborden voor recreatieschappen

Last van vandalisme

Verkeerde frame's, constructies en materialen voor infoborden veroorzaken makkelijker vandalisme. Kies het juiste frame op de juiste locatie en het juiste materiaal voor het informatiebord in je begroting is een perfecte preventie.
doorzame informatieborden voor recreatieschappen

Over duurzaamheid

Bezoekers stellen steeds meer vragen over duurzaamheid  en materiaal gebruik. Daarnaast is schade is een enorme ergernis. Probeer altijd het duurzaamste milieuvriendelijkste infobord te plaatsen zodat je met een gerust hart het gesprek aan kan gaan.
lelijke informatieborden voor recreatieschappen

Lelijk uiterlijk-stickers :(

De gemiddelde sticker gaat maar 3 jaar mee, is gevoelig voor los gepulkte hoekjes, messen en beschadiging en geeft een goedkoop uiterlijk aan de omgeving en, nog erger, een shabby uitstraling op de organisatie. 

graffiti op informatieborden voor recreatieschappen

Graffiti op infoborden

Kies het beste materiaal voor informatiepanelen zodat graffiti makkelijk verwijdert kan worden en je het bord niet hoeft te vervangen.Bestel PressArt-Plate-UV
vandalisme op informatieborden voor recreatieschappen

Haarscheuren

Een steen tegen het bord of een beetje vervorming? Niet alle materialen kunnen er tegen en geven haarscheuren in de toplaag. 

Hoge onderhoudskosten

Bij schade moet de beheerder gemiddeld 4 keer naar een locatie om het probleem op te lossen. Dat kost geld, onvrede en daar komen de reproductiekosten dan nog bij.
Monkeyproof informatieborden

Monkeyproof Informatieborden

De directeur van de Apelheul, Erik Maker, belde me een keer op met de opmerking. "Ik heb een probleem en meerdere mensen zeggen dat ik daarvoor bij jullie moet zijn". Je begrijpt dat met een dergelijke introductie mijn interesse meteen gewekt was en ik meteen vroeg wat het probleem dan wel niet was. 
"Wanneer ik een informatiebord plaats bij ons op de Apenheul dan wordt dat binnen een half uur gesloopt door de apen. Ik heb alles al geprobeerd maar niets helpt. Ze trekken de stickers los, gooien en stenen tegenaan telkens lukt het ze weer om het infobord te slopen". 

Ik stelde het volgende voor: Wij maken nieuwe borden voor je en ik bel je niet na een half uur maar na 3 jaar terug, als de borden dan nog steeds goed zijn schrijf jij een leuke recente en mogen wij onze infoborden officieel monkeyproof getest door de apen van de apenheul noemen. 

Na drie jaar belde ik hem inderdaad een op en de borden waren allen nog in perfecte staan. Het mooie was dat toen de borden geplaatst werden de huisfotograaf van de Apenheul aanwezig was en een paar hele mooie beelden gemaakt heeft terwijl de apen aan het knuffelen waren met de kleine aapjes op de afbeeldingen van onze PressArt-Plate-UV. 

Je kunt je voorstellen dat ik heel erg blij ben men deze recensie aangezien het precies aangeeft waar we ons al die jaren zo'n best voor gedaan hebben. 

Wij zouden jou ook graag willen overtuigen van ons gelijk maar weten dat dit moeilijk te verkopen is. We zijn er echter van overtuigd dat wanneer je een sample van PressArt-Plate-UV hebt aangevraagd en daar eens een uitje op snijd en hem een paar keer in de vaatwasser stopt dat je dan eigenlijk wel verkocht bent. 

Ik heb me laten vertellen dat een aap maar  2% verschilt van de mens en wat wij uit de wereld van infoborden kunnen bevestigen is dat  sommige vandalen echt alles stuk. Ik kan je echter met een gerust hart vertellen dat wanneer een bord van PressArt-Plate-UV gesloopt wordt het ook echt moedwillig en met moeite kapot gemaakt is. Gelukkig hoeven wij op jaarbasis slecht een enkele keer een dergelijk bord vervangen de rest overleeft, krassen, graffiti, het met sleutelbos aanwijzen van de hier staat u pijl en de toenemende UV straling met vlag en wimpel. Overtuig jezelf beste een sample en vraag ene offerte aan. 

Onze monkeyproof infoborden

Getest door de apen van de apenheul

Onze monkey proof borden in de praktijk

picknickbank met informatiepaneel er op

Educatieve picknickbank

Heel leuk is een infopicknick, een infobord op de picnickbank. Dat kan op de bestaande picknickbanken van het waterschap maar dat kan samen met de een robuste Picknickbank genaamd Grote Mantelmeeuw met daarop de Hop.

Het perfecte frame met een duurzaam infobord vol met weetjes over de natuur, N.A.P veilige dijken en schoon water.

PressArt-Plate-UV het beste materiaal voor informatieborden

100% Recyclebare informatieborden voor recreatieschappen

100% Recyclebaar 

Gooi het na gebruik in de houtbak van de Gemeente 

vuurbestendige informatieborden voor recreatieschappen

Optimaal Vuurbestendig

In brand gestoken lijm heeft geen invloed op de plaat 

weerbestendige informatieborden voor recreatieschappen

Weer bestendig 

Geen last van weer en wind
co2 vriendelijke informatieborde voor recreatieschappen, nationaleparken en vvv's

Helpt CO2 transitie 

Co2 opslag tijdens productie en in het Infobord. 70% Biobased! 
markerproof oriëntatie panelen voor recreatieschappen en nationale parken

Marker Proof 

Een stift poets je er zo weer vanaf met spiritus of antigraffiti middel 
uv en lichtecte informatieborden voor recreatieschappen

UV bestendig 

Optimaal beschermt tegen UV licht
natuurvriendelijke informatiepanelen

Natuurvriendelijk

Helpt bossen in standhouden en al het leven dat daarin leeft. 
vorst bestendige informatiepanelen

Vorst bestendig

Sneeuw en vorst heeft geen invloed op de plaat 

brandveilige informatieborden

Optimaal Peuk bestendig

Druk een peuk uit op de plaat het de tekst blijft nog steeds zichtbaar 

slagvaste informatieborden van biobased materiaal

Slagvast

Ook tegen stenen en vervormen. Geen haarschuren in de toplaag
monkeyproof informatieborden voor buiten

Officieel monkeyproof

Getest door de apen van de Apenheul. Echt waar!

graffiti bestendige informatiepanelen voor buiten

Graffiti bestendig 

Met Anti-Graffiti middel poets je het er zo weer vanaf

3 goede frames voor Natuurorganisaties 

Stormvogel

Wat ons betreft het beste informatiebord voor een Waterschap, Hoogheemraadschap of Waterleidingbedrijf is zeker de reiger. De kleinere borden staan op een poot en de grotere op twee poten. Het duurzame infobord van zweeft mooi boven de grond. De staanders poedercoaten we in jullie eigen RAL kleur waardoor het frame op grote afstand zichtbaar is en aansluit op andere kunstwerken van het schap. 

Dicht bijgekomen zijn de huisstijl kleuren die we verwerken in het grafisch ontwerp  een zeer herkenbaar geheel en omdat we bij het reiger frame geen gebruik hoeven te maken van lijsten kunnen we mooi aflopend vormgeven zonder dat het ingekaderd wordt door staal of houten balken wat weer vele voordelen geeft aan een rustige aantrekkelijke uitstraling. Daarnaast heb je geen last van  vieze hoekjes. 

De het frame de reiger heeft gebogen poten en maar wanneer je die niet zou willen hebben is er ook de Zwarte Reiger en die heeft rechtopstaande poten.

Het bord gemaakt van PressArt-Plate-UV heeft een sinaasappelstructuur als toplaag wat de reflectie van het zonlicht tegengaat en het bord veel beter leesbaar is voor ouderen en vooral bij nat weer. Daarnaast is het dan ook tevens bestand tegen graffiti en kun je er een mes op krassen zonder dat de print los komt van de plaat. 

Eenmaal geplaatst heb je er eigenlijk geen omkijken meer naar en dat is nou net wat onze klanten fijn vinden. Geen gedoe achteraf, een mooie uitstraling en een natuurvriendelijk infobord gemaakt van houtvezel uit duurzaam beheerde bossen die meehelpt aan de Co2 opslag. 


Raaf

De PressArt-kiekendief rames staand of in lessenaar zijn uitermate geschikte frames voor Rijkswaterstaat maar ook voor Waterschappen vandaar dat we hem ook even in dit rijtje hebben gezet. Rijkswaterstaat frames moeten bijzonder stevig zijn aangezien ze vaak langs snelwegen, sluizen en bruggen worden geplaatst en dat echte hangplekken zijn met meer last van veel vandalisme. De PressArt-merel is daarom heel geschikt voor Rijkswaterstaat en helemaal wanneer je dat in combinatie met een infobord in monteert van het materiaal PressArt-Plate-UV.

 Het infobord zelf is lekker rondom stevig beschermd je kunt er een fiets tegen aan zetten zonder dat het paneel beschadigd raakt. Wanneer je daar het informatiepaneel gemaakt van PressArt-Plate-UV in stopt heb je tevens een biobased infobord gemaakt van houtvezels uit duurzaam beheerde bossen en is de print in de plaat mee geperst waardoor het tevens uitermate goed beschermt is tegen UV straling, graffiti en vandalisme. En optimaal product en perfect voor Rijkswaterstaat.

Handwijzer Groene specht

Handwijzers hebben we in verschillende uitvoeringen. De Groene specht is er een waarbij de borden door een sleuf in de paal gemonteerd worden maar we hebben ze ook waarmee je ze in het veld zelf naar de juiste richting kunt wijzen. Handig bij richtingen die niet precies haaks zijn. Vraag toegang naar het overzicht en bekijk alle modellen en vraag dan een offerte aan. 

Putter

Een van onze specialiteiten is dat wij op maat frames kunnen maken maar ook oplossingen kunnen verzinnen voor buitencommunicatie op bestaande objecten of zelfs frames die de dijk niet beschadigen of waarbij je niet in de dijk hoeft te graven. 
Bij 'The Cone' project hebben we borden gemaakt op een frame die niet te verplaatsen is en toch geen centimeter in de dijk gegraven is. De borden zijn blind op de bankjes gemonteerd en je kunt er op zitten of overheen lopen. Wanneer je ook een oplossing op maat wil neem dan even contact op we helpen je graag verder.

wandelroute bordjes voor bewegwijzering en knooppunten

Pictogrambordjes type fitis

Bewegwijzering van wandel- en fietsroutes is naar ons idee het beste te doen met mooie Europees hardhouten palen en daarop een klein pictogrambordje. 

Er zijn vele systemen zoals het knooppunten systeem de LAW routes, Klompenpaden maar ook de vele lokale wandelroutes. We hebben ze allemaal al een keer voorbij zien komen en we hebben voor vele route bordjes gemaakt en bij eigenlijk al die systemen staan onze producten nog in het veld. 

Duurzame, milieuvriendelijke bewegwijzering is een must voor ieder waterschap. Neem daarom vooral contact op wanneer je aan het begin staat van een nieuw wandelroute systeem of gewoon een stukje van je route wil bewegwijzeren. We helpen je graag verder ontwerpen kaarten, de oriëntaie borden en infoborden en produceren ze met de beste materialen en wanneer gewenst op een dusdanige manier waardoor ze snel vervangen kunnen worden bij vandalisme. 

Erg blij mee!

Hierbij een aantal foto's. We zijn er erg blij mee.
Bedankt voor de goede samenwerking!

Met vriendelijke groeten,
namens de gemeente Wierden


Linda van der Hauw
Gemeente Wierden
Complimenten voor het mooie bord!

Afgelopen vrijdag was de opening van het mindervaliden pad in het Leersumse Veld. Het bord stond er mooi bij!


Twee dagen ervoor kwam toevallig een blinde dame voorbij. Als test hebben we haar gevraagd te vertellen wat er op het braille gedeelte staat en dat kwam overeen met de tekst ernaast :-)


Complimenten voor het mooie bord!

Ilse van de Brugwal 
Gewoon goede spullen
Peter-Pim is een enthousiaste en geweldige vent! Hij heeft altijd wel een goed idee en gaat voortvarend te werk als er nieuwe dingen bedacht moeten worden. Als er een probleem opgelost moet worden gaat hij al even voortvarend te werk, hij gaat ter plekke kijken en lost de zaken op. Ik heb meermalen informatie bij hem gevraagd over allerlei zaken die we niet meer wisten over de productie van borden en panelen en hij kan de cijfers allemaal leveren. Er zit ontzettend veel kennis in zijn hoofd en hij helpt je altijd. Het laatste is eigenlijk het belangrijkste, hij is gewoon een goeie vent en zakenpartner. Geen dubbele bodem, geen geheime agenda's, hij is altijd open en eerlijk en dat waardeer ik enorm. Als je jarenlang met hem hebt gewerkt waardeer je die openheid en het laagdrempelige karakter. Je voelt je bij hem op je gemak en hij levert gewoon goede spullen
Wim Vos

Communicatieadviseur bij Staatsbosbeheer

Totale terreininrichting 

Je kunt zelf de vormgeving en het plaatsen doen, maar je kunt ons daar ook voor aan het werkzetten. Er zijn ook vele vormgevingsbureau's die ons inschakelen voor Concept en Productontwikkeling en voor Productie en Plaatsing maar zelf de gehele vormgeving verzorgen.

Andere klanten schakelen ons in voor een totaal productie. Van idee tot plaatsen. Jij mag het zeggen wij vullen de gaten zodat het uiteindelijk een mooi, langdurig, Monkeyproof Informatiebord of Recreatie concept wordt.

Bebordinganalyse en totale terreininrichting

Zodra het terrein wat volwassen wordt kom je er achter dat de verschillende soorten en stijlen het geheel een beetje rommelig maakt en dat hij tijd is voor een bebording analyse en daarna een praktisch buiten communicatieplan dat past binnen de huidige stijl en de wensen van de bezoekers en de beheerders.


Wij kunnen een inventarisatie verzorgen en dan omzetten met de wensen naar een praktisch plan met voorstellen voor nieuwe bebording naar een pragmatisch document waar we in stappen de uitvoering verzorgen. Als je terrein toe is naar een dergelijke aanpak neem dan vooral contact op het is ons op het lijf geschreven en meer dan 25 jaar ervaring betaalt elke keer weer uit. 

Peter-Pim 

Directeur PressArt

Binnen 15 minuten een oplossing

Kom je er niet uit? Ik help je verder. Tot dusver hebben we voor iedereen nog weten te helpen en mocht je ergens tegenaanlopen of vragen hebben dan is een mail of een telefoontje de oplossing. Gewoon doen wij hebben het graag over onze passie. Wij vinden het gewoon leuk om mee te denken.  Vraag desnoods een offerte aan en omschrijf een beetje wat je wil. Het is vrijblijvend en het kost niets.

Wij denken graag mee in de beste oplossing, neem contact op :)

Of je nu links af wil of rechtsaf wij wijzen je de weg in buiten communicatieland. Kijk even bij de top 4 frames die we veel toepassen voor recreatieschappen. We hebben ieder frame in verschillende maten en in 80% van de gevallen zit je dan goed. Mocht je wat anders willen neem gerust contact op. We helpen je graag verder.