Alles voor een perfecte opmaak van PressArt-Plate-UV

PressArt-Plate-UV specifieke aanleverspecificaties 

Gewenste resolutie beeld op het uiteindelijke formaat 

PressArt-Plate-UV Overlap 5 mm rondom-print-hpl

Afloop 5 mm

Gebruik altijd 5 mm rondom afloop, ook als je ontwerp niet aflopend is. 

Hou daarnaast 1 cm als veilige marge voor tekst aan binnen het afgewerkte formaat.

Frees en boorgat instructies voor PressArt-Plate-UV-print-hpl

Freeslijn/Thrucut en boorgaten

Lever, altijd, een losse PDF voor de freeslijn mee, ook als het bord geen specifieke vorm heeft (gewoon in zwart )' en lever deze als aparte pdf (bij PressArt-Plate-UV) aan met dezelfde afloop instellingen als het te printen bord. De hoekradius instellen op 3 mm.

Boorgaten ook als los PDF bestand meeleveren.

Bijna al onze frames hebben geen boorgaten nodig. De borden worden blind gemonteerd. Frames die wel boorgaten krijgen zijn, fitis, boompieper, witoogeend, smient, groene specht en de grijs kopspecht. Je kunt daarvoor voor de opmaak cnc boorgaten opvragen bij ons. 

aanleverspecificaties-informatiebord_print-hpl-trespa-cnc-frezen-800-x-600-

Freesradius 8 mm 

De frees is 8 mm en daardoor kun je niet hoekjes maken die scherper / kleiner zijn dan 8 mm hou daar rekening mee met het aanleveren van je frees document.

Dit is echt belangrijk dus controleer je document en pas alle hoeken aan naar een minimale radius van 8 mm. Dit maakt het object tevens steviger.  Een frees van 8 mm geeft een radius van de hoeken van 4 mm ( 8:2=4 mm ). 

 

Per afdruk lever je aan > 3x PDF

PDF-print-hpl

PDF voor Print

PDF-Print met 5 mm overlap geen snijtekens! 
Gewenste maat opnemen in de bestandsnaam in mm.  Het bestand omzetten in contouren is noodzakelijk. 
aanleverspecificaties-800-x-600-thrucut

PDF voor freeslijn

Aparte PDF genaamd Thrucut met 5 mm overlap geen snijtekens! 
Gewenste maat opnemen in de bestandsnaam in mm. Een freeslijn alleen aanleveren wanneer je je infobord in een vreemde vorm of eigen vorm wil hebben.
aanleverspecificaties-800-x-600-drill

PDF voor boorgaten

Aparte PDF genaamd Drill met 5 mm overlap geen snijtekens! 
Gewenste maat opnemen in de bestandsnaam in mm. Bijna al onze frames worden blind gemonteerd en hebben dus geen boorgaten nodig en dus ook geen bestand daarvoor.  
cutcontour informatieborden

Kiekendief Afwijkende Thrucut

Let op: frame kiekendief heeft afwijkende hoeken links en rechts bovenin. 

Radius 24 mm in plaats van  3 mm.

Freeslijnen als losse PDF meeleveren.  Geef dat bestand dezelfde naam en voeg Thrucut toe aan het einde. Kiekendief frames worden blind gemonteerd en daarom hebben we hebben dus geen boorgaten PDF nodig. Bijna alle frames worden blind gemonteerd. Wij houden ook niet van gaten in het ontwerp. Frames die wel boorgaten krijgen zijn, fitis, boompieper, witoogeend, smient, groene specht, grijs kopspecht je kunt daarvoor voor de opmaak cnc boorgaten opvragen bij ons. 

aanleverspecificaties informatieborden losse PDF

Losse PDF bij meerdere panelen

Lever losse pdf's per paneel. Dus 6 panelen? Dat maak je 6 losse pdf's en niet 1 pdf met 6 pagina's. Je kan dit tijdens het maken van je pdf aangeven in de dialoogbox.


  

aanleverspecificaties informatieborden lettercontouren

Alles in Lettercontouren

Zet teksten altijd om naar lettercontouren (let op: ook je import bestanden omzetten!). Zo voorkom je fouten in print en kunnen we de bestanden eventueel openen om te controleren en/of bewerken.


aanleverspecificaties informatieborden afvlakken

Bestanden afvlakken

Bestanden opgemaakt in lagen geven onverwachte effecten bij het printen en het maakt bestanden onnodig groot. Vlak bestanden daarom altijd af en verwijder de verborgen lagen. Ook transparantie effecten altijd eerst afvlakken voor het omzetten naar pdf.


aanleverspecificaties informatieborden bestandsnamen

Bestandsnamen heel belangrijk

Vermeld de bestandsnaam als volgt: 

projectnummer - aantal keren drukken - formaat: B x H (eerst breedte dan hoogte) - naam.pdf (Het projectnummer vind je in de order/inkoopbevestiging.)

aanleverspecificaties informatieborden kleuren CMYK instellen

Kleuren: CMYK en PMS

Bij full color drukwerk een bestand met CMYK-kleuren. Geen RGB- of een bestand met steunkleuren. Doe je dit wel dan zal er kleurverschil ontstaan.

Zwart in Infoborden van PressArt-Plate-UV 

Voor optimale zwart in Plate-UV adviseren we CMYK 50-0-0-100 

Wel of geen haarlijnen

That is the question

geen-haarlijnen-in-diapositieve-vlakken-1

Geen haarlijnen in diapositief 

Bij PressArt-Plate-UV printen we op papier met een hoge opaciteit ( zuigkracht ) dit is noodzakelijk zodat de harsen goed door en door in het papier kunnen trekken en we daarna een mooie compacte plaat krijgen.

Het bijkomende voordeel is dat volvlakken vaak mooi vol worden en je zo goed als geen storende zichtbare strepen ziet zoals je wel eens ziet bij stickers en direct prints en bouwborden.

Het nadeel is echter dat het een beetje kan bloeden. Het is daarom niet verstandig hele dunne, diapositieve, haarlijntjes of teksten in een te gebruiken want die zouden wel eens een beetje dicht kunnen lopen. Als je twijfelt maak het dan iets dikker zodat je zeker bent dat oma het ook nog kan lezen en je drukwerk niet dichtloopt.

testprint PressArt-plate-uv
€ 220,-
109,89 excl. BTW

Testprint PressArt-Plate-UV

Het is mogelijk om een 300x300 mm testprint te laten maken. Doe dit alleen als huisstijl kleuren extreem belangrijk zijn en het precies moet matchen. Op jaarbasis produceren we er slecht 3-5 stuks. Levertijd ongeveer 3 weken.