Wat zijn openstellingsborden?
22 september 2021 
1 min. leestijd

Wat zijn openstellingsborden?

Openstellingsborden zijn informatieborden die vaak bij recreatiegebieden gebruikt worden om aan te geven dat men het gebied mag betreden. Door middel van openstellingsborden kan je als beheerder van bijvoorbeeld een natuurgebied gemakkelijk met bezoekers communiceren waar men wel of niet het natuurgebied mag betreden. Op deze manier ben je in staat om beschermde of afgeschermde gebieden te beschermen tegen onverwachte bezoekers.

Openstellingsborden in de praktijk

Openstellingsborden worden voornamelijk bij natuurgebieden en particulier eigendom ingezet. Het meest bekende voorbeeld van openstellingsborden in de praktijk is het openstellingsbord wat aan het begin van een bosgebied geplaatst is. Het openstellingsbord staat bij het pad waar men het bos kan betreden. Op het bord staat aangegeven wat er wel of niet mag, maar ook wordt er aangegeven op welke momenten het gebied daadwerkelijk te betreden is. Bij bosgebieden is dit voornamelijk tussen zonsopgang tot zonsondergang. Op deze manier ben je als beheerder of particulier in staat om zeer eenvoudig informatie aan de bezoekers te verlenen en om bepaalde gebieden af te schermen.

De voordelen van een openstellingsbord

Het inzetten van openstellingsborden heeft in de praktijk veel voordelen. We zetten de meest voorkomende voordelen van openstellingsborden even voor je op een rij:


  • Duidelijke communicatie met bezoekers
  • Eenvoudig huisregels met bezoekers delen
  • De mogelijkheid om bezoekers te sturen/navigeren
  • Vergroten van herkenbaarheid van de organisatie > Openstellingsborden zijn te personaliseren met eigen tekst, logo of wapen
  • Het beschermen van particulier eigendom met verboden toegang
  • Mits juist opgemaakt kun je een rechtsgeldige boete opleggen bij het niet navolgen van de regels.

Openstellingsbord aanvragen

Mocht je openstellingsborden op je terrein overwegen dan helpen we je graag verder. Neem gerust even contact contact op wanneer je ook graag openstellingsborden op je terreinen wil. Bekijk wat PressArt voor u en uw eigendom kan beteken door het inzetten van op maat gemaakte openstellingsborden.

De succesformule voor openstellingsborden

Wanneer je van plan bent om openstellingsborden in de praktijk te gebruiken wil je dit natuurlijk wel zo effectief mogelijk inzetten. De succesformule van PressArt geeft praktische tips en inzage in waar je op moet letten bij het opstellen van een openstellingsbord zodat het eigendom beschermd wordt en jij als beheerder of eigenaar ook op juridisch vlak in je recht staat.

Download hier het gratis e-book en ontdek de succesformule voor het inzetten van terrein- & openstellingsborden.


e-book-openstellingsborden-downloaden-1000x1000


Over de schrijver
Lisa, is ons middelpunt in de digitale storm over buitencommunicatie en krasvaste infoborden. Een idee staat in no time op de site en voldoet aan alle grillen die het internet. Wat onze informatieborden en bewegwijzering buiten doen doet Lisa op onze site en dat is de beste communicatie middelen in het daglicht zetten voor ideale buitencommunicatie voor natuur, cultuur en recreatie.
Reactie plaatsen