arrow_drop_up arrow_drop_down
25 oktober 2012 

Braille Informatiepanelen

Braille Informatiepanelen zijn voor mensen met een visuele beperking. Ze kunnen gelezen worden met de hand en zijn zo gemaakt dat ze bij het lezen niet zeer doen aan de vingers.

Omdat wij van mening zijn dan blinden en slechtzienden het informatiebord bijna nooit zonder ziende mensen bezoeken wilden we een oplossing vinden voor de combinatie blinden en zienden informatiepaneel. Hier zie je dat hoe we dat ook voor jou zouden kunnen doen.

Braille Informatiepanelen voor Babbelende Belevingspad Erica Terpstra

Project:Belevingspad /informatiepanelen en creatief blinden en slechtzienden pad Gymborn Arboretum Doorn in samenwerking met Universiteit Utrecht
Productie en realisatie Monkeyproof, PEFC gecertificeerde Informatiepanelen en Braille informatiepanelen

 

 • Informatieborden:  PEFC Kwaliteit :P Monkeyproof type PressArt-Plate-UV PEFC gecertificeerd informatiebord
 • Verantwoord Duurzaam Ondernemen omdat het informatiebord voor meer dan 70% een Natuurproduct is wat uit bossen komt die ook weer duurzaam onderhouden zijn. Ik wordt daar gewoon zo blij van als er waarde gegeven wordt aan natuur :P
 • Materiaal: PressArt-Plate-UV
 • Frames type Reiger: Metaal in een gebogen vorm, duurzaam stevig en snel te monteren
 • Frames Banken type Mars: Bank dat zo ontworpen is dat minder validen en rolstoel gangers er gebruik van kunnen maken.
 • Voordelen: Krasvast, geen haarscheuren in de toplagen bij vervorming en stenen, slagvast, grafitti bestendig,
 • Kleurecht: Blauwwolschaal 8 (de hoogste gradatie voor buiten-kleur-echtheid-meting)
 • Aantal: 15 st 
 • Producten: Informatieborden, meubilair, beursstand en mail wervingsacties
 • Ontwerp:  binnen twee weken, correctieronden binnen een week
 • Unieke combinatie tussen visueel informatiebord /PressArt-Plate-UV en tastbaar informatiebord / PressArt-Braille
 • PressArt-Braille is getest door honderden blinden en slechtzienden op de Ziezo Beurs en unaniem als beste product gekozen aangezien de punten goed leesbaar waren en niet te scherp aanvoelden. Daarnaast ook fijn als materiaal omdat ook daarop graffiti gemakkelijk te verwijderen is

Visueel Informatiebord gecombineerd met Braille Informatiepaneel

Bij het Babbelende Belevingspad hebben we een combinatie toegepast van PressArt-plate-UV en PressArt-Braille. Het unieke hierbij is dat zienden en blinden tegelijk het informatiepaneel kunnen lezen. [fbphotos id=361100287313528]

In samenwerking met Oogfonds Nederland, Bartimeus Doorn hebben we het PressArt-Frame: type Reiger gekozen en de banken zo ontwikkeld en gemaakt dat ze voor blinden en slechtzienden goed te voelen/te lezen zijn.

Daarnaast zijn de banken zo ontwikkeld dat mensen met een rolstoel of mindervaliden er gemakkelijk op kunnen gaan zitten en opstaan.

Alle producten die we hier gemaakt hebben zijn optimaal voor blinden, slechtzienden en mindervaliden. Weet dus dat vanaf nu visueel mooie Informatieborden goed gecombineerd kunnen worden met Braille informatiepanelen.

 

Directeur-DRS-Ingrid-Kolhuis-Tanke-Prinsenberg-Oogfonds-Informatieborden-Blinden-BrailleWerken met PressArt en Peter-Pim is zeer aan te bevelen. Het Oogfonds heeft meermalen met PressArt gewerkt en zal dat blijven doen. Het succes van PressArt ligt in de combinatie van creativiteit van Peter-Pim Stolker en met realisme. Zij weten heel goed wat er kan en wat een specifieke situatie vraagt. Peter-Pim kan heel goed meedenken en is in staat te anticiperen op de vervolgstappen en overziet de operationele kant. Goede kennis van materialen en technieken. PressArt is er echt op uit een mooi en kwalitatief hoogstaand product te leveren. Peter-Pim beschikt daarnaast over een heel goed netwerk. In die zin is het een one-stop shop. Wij hebben voor blinden een aantal braille borden van PressArt laten maken en die staan nog steeds als een huis!

Ingrid Kolkhuis Tanke-Prinsenberg
Directeur Stichting Oogfonds Nederland

Over de schrijver
Peter-Pim is de oprichter en eigenaar van PressArt. Hij specialiseert zich al meer dan 25 jaar in het ontwikkelen, produceren en plaatsen van grafische, monkeyproof communicatiemiddelen en design objecten.
Reactie plaatsen