Page content

RVS Informatiepanelen

RVS Informatiepanelen

Op een paar meter afstand van mijn geboortehuis hebben we een setje schitterende RVS  Informatiepanelen gemaakt voor het museum in Groningen.

Ik ben geboren "onder" een rij kastanjebomen in een historisch pand aan de Ubbo Emmiussingel in Groningen.

Ik zie mezelf nog als klein jochie met mijn handen op de leuning en mijn voeten op de andere leuning van de trap naar beneden glijden.

We vierden oud en nieuw in de zonnige kamer met visgraat parketvloer, keken om 12:00 uur vanaf het balkon naar het Gemeente Vuurwerk wat in het kanaal voor het station vanaf een vlonder werd afgestoken.

Als ik er aan terugdenk wordt ik er weer blij van en het doet me dan ook bijzonder veel vreugde dat we voor voor het Groniger Museum twee tijdloze informatieborden hebben gemaakt en geplaatst.

Groninger Museum een kunstwerk op zich

Het Museum zelf is al een kustwerk op zich natuurlijk en ook het pad er naar toe is van een betonconstructie dat je niet dagelijks vindt. Voor ons was het dan vooral bij de montage van belang daar niet te veel aan te zitten en liever niet in te boren.

Onze technische afdeling weet daar wel raad mee en met collega's met 20 jaar ervaring in de montage was dat even wachten op wat mooi weer en dan monteren.

De techniek voor de borden die we hier hebben toegepast noemen wij PressArt-Braille

PressArt-Braille voor tijdloze informatiepanelen

PressArt-Braille kunnen we uitvoeren zowel met puntjes op de RVS plaat maar ook verdiepingen.

Hierdoor is het mogelijk beelden te verwerken in een RVS plaat en zelfs foto's teksten en kaarten in verschillende kleuren.

Het mooie van deze techniek is dat de plaat eigenlijk altijd goed blijft en niet verkleurd.

Een uitermate geschikt product voor informatiepanelen die 20 jaar of meer leesbaar moeten zijn.

 

Rudo Merge

Zonder kunstenaars geen Museum en alhoewel er nog geen kunstwerken van Rudo Merge in het museum te zien zijn kun je toch op een andere wijze van zijn werk genieten.

Voor deze klus heeft Rudo namelijk de vormgeving verzorgt maar maakt hij ook de Posters voor het Groninger Museum.

Sommige foto's maar zeker de 3D beelden zijn van zijn hand.

Voor de montage was dat bijzonder inzichtelijk en voorkwam onduidelijkheden.

 

Ook interesse gekregen in een tijdloos informatiepaneel? Neem dan even contact op we helpen je graag verder

Voor verdere details zijn deze PDF jes misschien handig

Informatiepaneel Groninger Museum Links

Informatiepaneel Groninger Museum Rechts

PhxAdmin
Geboren in het noorden onder de hippocastanum was hij als snel onder de indruk van de natuur en ook cultuurhistorische verhalen. Via Middelbare Tuinbouwschool ging hij oor naar de HBO als educatie professional en daarna een master in management, handel en ecologie. Het grafische vak heeft hij geleerd in het bedrijfsleven waar hij 10 jaar als adjunct directeur gewerkt heeft voor toonaangevende organisaties als, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, provinciale landschappen en vele waterschappen en gemeenten. Peter-Pim is de oprichter en eigenaar van PressArt. Hij specialiseert zich al meer dan 25 jaar in het ontwikkelen, produceren en plaatsen van grafische, monkeyproof communicatiemiddelen en design objecten. Hij verzint creatieve wandelconcepten en adviseert vele organisaties bij hun keuze voor de inrichting van hun terrein rondom informatiepanelen en zijn bedrijf levert vele bewegwijzering-oplossingen en materialen. Peter-Pim helpt o.a. veel recreatie- en natuurorganisaties met het verzinnen en produceren van effectieve en zeer duurzame communicatiemiddelen en grafische design objecten en doet dat met plezier en aanstekende enthousiasme.
Laat hieronder een bericht achter

Comment Section

0 reacties op “RVS Informatiepanelen

Plaats een reactie


*