arrow_drop_up arrow_drop_down
9 januari 2020 

Infoborden van Cor-Ten Staal

Informatiepanelen van Cor-ten staal hebben een schitterende uitstraling en zijn wat ons betreft uitermate geschikt voor kastelen, landgoederen en buitenplaatsen.

Het is niet voor niets dat we vele van dergelijke roestige stalen frames hebben gemaakt voor Provinciale Landschappen, steden en dorpskernen en landgoederen.

Het maken van Informatiepanelen van Cor-ten staal heeft nogal wat voordelen aangezien je er ook teksten in kunt uitsnijden en we een speciaal soort staal toepassen dat langzaam roest. Hierdoor blijft het frame jaren goed en hoef je het niet te verzinken (milieu) of te poedercoaten. Graffiti kan er wel opgespoten worden maar de meeste ‘artiesten’ hebben liever een andere ondergrond. Daarnaast is het er zo weer vanaf te schuren zonder dat dat echt schadelijk is voor het frame zelf. De roestlaag komt weer terug en het geheel is weer als vanouds.

We hebben een techniek ontwikkeld waarbij de het Informatiepaneel blind op het Cor-ten-staal kunnen monteren.

Cor-ten stalen frame hebben we als lessenaars modellen maar ook als staande modellen en zelfs een die er een beetje tussenin zit.

Mobiel Cor-Ten stalen frames met een speciale techniek ‘beprint’ die we 4 keer per jaar binnen 5 minuten wisselen met een nieuw gedicht.

Informatiebord over de hoogste es van Nederland gemaakt van natuurvriendelijke PressArt-Plate-U waarbij de print, tijdens het productieproces, meegeperst is in de plaat en het hierdoor uitermate vandaalbestendig en kleurecht maakt. Verwachte levensduur 10 jaar.

Over de schrijver
Peter-Pim is de oprichter en eigenaar van PressArt. Hij specialiseert zich al meer dan 25 jaar in het ontwikkelen, produceren en plaatsen van grafische, monkeyproof communicatiemiddelen en design objecten.
Reactie plaatsen