Infoborden van Cor-Ten Staal
09 januari 2020 
2 min. leestijd

Infoborden van Cor-Ten Staal

Informatiepanelen van Cor-ten staal hebben een schitterende uitstraling en zijn wat ons betreft uitermate geschikt voor kastelen, landgoederen en buitenplaatsen.

Het is niet voor niets dat we vele van dergelijke roestige stalen frames hebben gemaakt voor Provinciale Landschappen, steden en dorpskernen en landgoederen.

Het maken van Informatiepanelen van Cor-ten staal heeft nogal wat voordelen aangezien je er ook teksten in kunt uitsnijden en we een speciaal soort staal toepassen dat langzaam roest. Hierdoor blijft het frame jaren goed en hoef je het niet te verzinken (milieu) of te poedercoaten. Graffiti kan er wel opgespoten worden maar de meeste ‘artiesten’ hebben liever een andere ondergrond. Daarnaast is het er zo weer vanaf te schuren zonder dat dat echt schadelijk is voor het frame zelf. De roestlaag komt weer terug en het geheel is weer als vanouds.

We hebben een techniek ontwikkeld waarbij de het Informatiepaneel blind op het Cor-ten-staal kunnen monteren.

Cor-ten stalen frame hebben we als lessenaars modellen maar ook als staande modellen en zelfs een die er een beetje tussenin zit.

Mobiel Cor-Ten stalen frames met een speciale techniek ‘beprint’ die we 4 keer per jaar binnen 5 minuten wisselen met een nieuw gedicht.

 

Informatiebord over de hoogste es van Nederland gemaakt van natuurvriendelijke PressArt-Plate-U waarbij de print, tijdens het productieproces, meegeperst is in de plaat en het hierdoor uitermate vandaalbestendig en kleurecht maakt. Verwachte levensduur 10 jaar.

 

Dit Cor-Ten stalen infobord staat midden in de stad en geeft de vorm van de oude vesting weer. Hij komt subtiel tussen de staatstenen omhoog maar staat stevig verankerd door ons plaatsing team.

 

Archeologisch oriëntatiepaneel met een schitterende 3d animatie zoals het er vroeger uit zag.

Archeologisch oriëntatiepaneel met een schitterende 3d animatie zoals het er vroeger uit zag.

 

verwijsbord va Cortenstaal

Verwijsbord met een cor-ten stalen frame en blind bevestigd infobord op landgoed Beukenrode die subtiel de huisnummers weergeeft van de gebouwen op het landgoed. We hebben dit frame standaard beschikbaar zodat we er ook andere landgoederen mee kunnen bewegwijzeren.

 

Vraag een sample aan van het materiaal PressArt-Plate-UV en test het zelf hoe vandaal bestendig onze infoborden zijn.

Over de schrijver
Peter-Pim is de oprichter en eigenaar van PressArt. Hij specialiseert zich al meer dan 30 jaar in het ontwikkelen, produceren en plaatsen van grafische, monkeyproof communicatiemiddelen en design objecten. Hij verzint creatieve wandelconcepten zoals de Klompenpaden, heeft voor Staatsbosbeheer hun nieuwe lijn van frames ontwikkeld, adviseert vele groene en recreatieve organisaties bij hun keuze voor de inrichting van hun terrein rondom infoborden. Zijn bedrijf PressArt levert vele bewegwijzering-oplossingen en materialen die jarenlang goed blijven, optimaal krasvast zijn en ook nog eens duurzaam en milieuvriendelijk. Zijn kracht is een enorme materialen kennis, inventiviteit en binnen korte tijd het oplossen van buitencommunicatie vraagstukken. Neem gerust contact met hem op dat vindt ie leuk.
Reactie plaatsen