Keukenprint
23 september 2021 
3 min. leestijd

Keukenprint

Keukenprint is een term die steeds vaker voorbij komt, maar wat is het nu daadwerkelijk? PressArt legt je met dit artikel uit wat keukenprint nu daadwerkelijk inhoudt.

Wat is keukenprint?

Keukenprint is een vorm van communicatie door middel van een eigen foto, tekst of ander grafisch vormgegeven bestand dat te gebruiken is op bijvoorbeeld een achterwand in een natte ruimte. Het gaat om een unieke verschijning die je creëert doordat een deel of de gehele wand van een unieke decoratie voorzien wordt en dan in een natte of vochtige ruimte. 

Niet alle materialen zijn geschikt voor een natte ruimte maar door onze enorme kennis van materialen hebben we twee processen weten te ontwikkelen die uitermate geschikt zijn voor prints - platen in een natte ruimte namelijk de PressArt-Plate en de PressArt-DibHD.

Omdat wij veel in de recreatieve omgeving werken kun je onze Keukenprint platen dan ook in recreatiegebieden tegenkomen. Een hele muur is voorzien van een grote afbeelding met daarop informatie of een foto van het onderwerp waar het bij dit recreatiegebied om draait. Bijvoorbeeld bij de ingang van een aquarium zie je een grote wand met daarop een welkomsttekst staan met afbeelding van een paar diersoorten die je tijdens het bezoek aan het aquarium gaat tegenkomen. Of de aquarium deuren van de toiletten van Artis die we aan de voorzijde of achterzijde voorzien hebben van een illustratie met educatieve verhalen.

Keukenprints als toiletdeuren van Artis, het aquarium
Materiaal: PressArt-Plate dubbelzijdig contour gefreesd voorzien van montage gaten
 

keukenprint-wc-deuren-print-hpl-PressArt-plateDe binnenzijde van iedere toiletdeur is voorzien van educatieve poep en plas verhalen.
Materiaal: PressArt-Plate dubbelzijdig 13 mm contour gefreesd voor beslag

Keukenprint platen van Down Under

PressArt heeft als specialist meerdere keukenprint projecten mogen uitvoeren. Een mooi voorbeeld hiervan is bij het watersportcentrum "Down Under" in Nieuwegein. 

keukenprint-oude-betonnen-wand-vervangen-door-keukenprintSituatie voor waarbij de verflaag jaarlijks los komt van de betonnen wand.

Eerder moest de betonnen wand jaarlijks schoongemaakt worden en opnieuw voorzien van een verflaag door een kunstenaar aan het einde van het jaar kwam de verf weer los van de vochtige betonnen wand en daar moest nodig een nieuwe oplossing voor gevonden worden vond Marcel Strijland, manager van Down Under.

binnenprint-prints-voor-binnenPressArt-DibHD keukenprint platen afgewerkt met coating zodat ze mooi afneembaar zijn. Deze platen werken zo goed als niet waardoor ze mooi doorlopend tegen elkaar gezet kunnen worden.

keukenprint-platen-monteren-in-down-under-nieuwegein

achterwand-keukenprint-door-PressArt23 meter wand van keukenprint zie de afbeelding links en rechts

Voor Down Under hebben we onze keukenprint platen  PressArt-DibHD toegepast. Bij dit type keukenprint platen gebruiken we een speciale techniek waarbij de print bestand is tegen vocht en mooi afneembaar is. Dit geeft de keukenprint platen unieke eigenschappen dat het uitermate geschikt maakt in de keuken, maar ook als bijvoorbeeld een zwembad, badkamer of andere natte ruimte. De platen werken bijna niet zodat je ze in met de naden tegen elkaar kunt plaatsen wat natuurlijk weer bijzonder wenselijk is bij grote oppervlakken. Om de ruimte goed te ontdekken gingen we vooraf ook maar even op de plank staan. Man wat een feest daar in Down Under daar moet je ook eens naar toe.

 

Keukenprint voor jouw locatie of recreatie

PressArt helpt je graag met de realisatie van keukenprint voor jouw locatie of recreatie. Graag komen we hiervoor met je in contact om de mogelijkheden te bespreken. Wij helpen je om een idee om te zetten naar de daadwerkelijke uitvoering van keukenprint.


De succesformule voor openstellingsborden

Wanneer je van plan bent om openstellingsborden in de praktijk te gebruiken wil je dit natuurlijk wel zo effectief mogelijk inzetten. De succesformule van PressArt geeft praktische tips en inzage in waar je op moet letten bij het opstellen van een openstellingsbord zodat het eigendom beschermd wordt en jij als beheerder of eigenaar ook op juridisch vlak in je recht staat.

Download hier het gratis e-book en ontdek de succesformule voor het inzetten van terrein- & openstellingsborden.


e-book-openstellingsborden-downloaden-1000x1000


Over de schrijver
Lisa, is ons middelpunt in de digitale storm over buitencommunicatie en krasvaste infoborden. Een idee staat in no time op de site en voldoet aan alle grillen die het internet. Wat onze informatieborden en bewegwijzering buiten doen doet Lisa op onze site en dat is de beste communicatie middelen in het daglicht zetten voor ideale buitencommunicatie voor natuur, cultuur en recreatie.
Reactie plaatsen