Monkeyproof Informatiebord Hangplek
26 oktober 2012 

Monkeyproof Informatiebord Hangplek

Monkeyproof Informatiebord Hangplek

Referentie en tevens oplossing Graffitivrije Hangplek door origineel ontwerp en Graffitibestendige Informatiepanelen

Goeiemorgen!

’t Is al weer even geleden dat jullie ons een Informatiebord hebben geleverd voor de Patrijspad Poort in Lekkerkerk. Doordat er in de omgeving nog gewerkt werd is de plaatsing van het Informatiepaneel van ons uit ook even vertraagd. Maar nu hangt ‘ie en is ons project in de poort helemaal afgerond. En het leuke is dat het ook z’n doel lijkt te treffen;

Jarenlang werd de Patrijspad poort door Jongeren uit Lekkerkerk gebruikt als Hangplek en werden de muren telkens beklad met lelijke Tags en tekeningen.

Zo’n 3 a 4x per jaar moesten we de poort laten schoonmaken en sauzen om het weer toonbaar te maken. We hebben er lichte verf op gesmeerd, donkere verf en alles er tussenin, maar telkens werd de poort weer Beklad.

Monkeyproof Informatiebord Hangplek

Vorig jaar hebben we in samenwerking met Jongerenwerk Nederlek een Graffiti Workshop georganiseerd, waarbij jongeren uit de buurt onder leiding van een Graffiti Artist twee passende tekeningen in de poort hebben gemaakt. Om het helemaal af te maken hebben we door PressArt een (natuurlijk Graffiti Bestendig) bord laten maken waarop wordt uitgelegd wat er te zien is.

Daarbij is ook vermeld dat in de Hiphop/Graffiti Cultuur men uit respect niet over andermans tekening Tagged. En er is inderdaad sinds de tekeningen gezet zijn niet meer gekladderd in de poort!
Door de tekeningen en het bijpassende PressArt-Plate-UV Infobord is de Patrijspad poort nu een frisse vrolijke doorgang in de wijk en hopen we dat dit nog lang zo blijft!

PressArt-Referentie-Jacoline-Bachert-Teeuwen-Informatiepanelen-op-hangplekBedankt voor de samenwerking en wie weet tot een volgend project! Gezien het succes kan ik me voorstellen dat onze organisatie in deze omgeving nog wel meer Graffiti gevoelige plekken aan kan pakken op deze manier…

Met vriendelijke groet,
Jacoline Bachert-Teeuwen Woonconsulent

Over de schrijver
Peter-Pim is de oprichter en eigenaar van PressArt. Hij specialiseert zich al meer dan 30 jaar in het ontwikkelen, produceren en plaatsen van grafische, monkeyproof communicatiemiddelen en design objecten.
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down