Page content

Modellen Informatieborden

Modellen Informatieborden

Modellen Informatieborden heb je in vele soorten en maten. Hieronder geven we een overzicht van enkele verschillende Modellen voor Informatieborden.

In de 3D Illustraties van alle modellen staan de:

 • zwarte onderdelen voor metaal,
 • de licht-bruine onderdelen voor Hout
 • de-donkerbruine onderdelen voor CorTenStaal
 • oranje onderdelen voor het informatiepaneel zelf

Bij al deze modellen frames maakt het niet uit wat voor soort materiaal er gekozen wordt voor het Infobord.  Bij bijna ieder frame is zo gemaakt dat je ieder materiaal voor informatiepanelen, Orientatiepanelen, Informatieborden, of Verwijs en bestemmingsborden er op passen er op kunt monteren.

Zie dat de informatiepanelen zelf geen lijsten nodig hebben waardoor je aflopend kunt vormgeven en er geen vuil in lijsten of hoekjes blijven zitten.

Groepen Frames voor Informatieborden

In grote lijnen kun je de frames; dat is de houder die het infobord zelf vast houdt, indelen in vier groepen:

 • Staande Houten Modellen Informatieborden

 • Staande Metalen Modellen Informatieborden

 • Lessenaar Houten Modellen Informatieborden

 • Lessenaar Metalen Modellen Informatieborden

Onderin iedere afbeelding is de naam en het formaat van het informatiebord weergegeven. Weet echter dat we veelal van ieder frame meerdere formaten in onze collectie hebben. Niet alle maten zijn weergegeven. Voor een totaal overzicht vraag even een setje samples aan en we mailen het laatste overzicht naar je toe. Of kijk even op de webshop www.infoborden.nl

Bijna al onze frames hebben vogelnamen die redelijk overeenkomen met het gedrag of kenmerken van die vogels. Een vogelkenner ziet de subtiele verwijzing naar de vogelnamen.

Staande Houten Modellen Informatieborden

Gebruik staande houten informatiepanelen vooral in situaties waarbij:

 • Gesloten landschappen zoals bossen en dichte terreinen
 • Je meer vandalisme verwacht dan normaal (hangplekken= voorkeur staande frames kiezen)
 • Het past bij de natuurvriendelijke uitstraling van je organisatie
 • Je beperkte budgetten hebt

 

staande-houten-modellen-informatieborden--informatiepanelen01

Deze Raven zijn uitermate geschikt als Verwijsbord om zo bijvoorbeeld aan te geven welke richting je moet lopen naar het Kasteel, bezoekercentrum of speelweide

staande modellen informatiebord

Deze Staande Modellen Infoborden werken goed om een grote kaart in te verwerken voor je Orientatiepaneel of gewoon informatie over het gebied zoals je dat doet bij een Informatiepaneel

modellen informatieborden

De lagere raaf borden past Staatsbosbeheer met succes toe als Bestemmingsbord langs de weg of bij de entree van het terrein. Je leest als het ware je bestemming af op het bord. De grotere modellen worden gebruikt langs provinciale wegen en snelwegen. De kleinere modellen op het terrein zelf bijvoorbeeld om aan te geven hoe het campingveld heet of dat je je op de speelweide bevindt.

informatiepanelen met ronde palen

Het spreekt voor zich dat vele houten frames aangepast kunnen worden naar wens en het ook mogelijk is om ze met ronde palen te verkrijgen.

modellen informatieborden met een kaart

In vele recreatiegebieden passen we de Raaf met succes toe.Hier een recreatie kaart met alle betreffende partners van het recreatiegebied zoals het restaurant en de camping overzichtelijk weergegeven

Overigens is het niet zo dat alle houten frames compleet van hout gemaakt zijn. Vele houten frames hebben een metalen achterconstructie zodat het bord optimale ondersteuning heeft.

Wij hebben geen frames met een houten omlijstingen zodat de borden geen last hebben van algen groei in de hoeken het informatiebord net zo’n oubollig, ingekaderde uitstraling krijgt. Het kan natuurlijk wel maar wij vinden het geen meerwaarde ook al is een compleet houten uitvoering zien de meerwaarde er niet van in.

Staande Metalen Modellen Informatieborden

Gebruik staande metalen modellen wanneer:

 • Je veel vandalisme verwacht (hang jongeren, bij speelplaatsen)
 • In stad en dorpskernen ( fietsen parkeren weinig ruimte )
 • Gesloten landschappen (dichte terreinen)
 • Tegen muren en achterwanden

Het is een misverstand om te denken dat onze houten frames minder lang in het veld blijft staan dan metalen modellen. Een gemiddeld frame gaat ongeveer 8 tot 10 jaar mee. Dat kan zowel met een duurzame Europese hardhout soort bereikt worden als met een metalen frame.

Lessenaar Houten Modellen Informatieborden

Houten Lessenaar  modellen zijn uitzonderlijk geschikt voor:

 • Informatieborden met kaarten
 • Educatieve informatieborden voor kinderen
 • Panoramaborden en andere borden die verwijzen naar iets wat je direct in de omgeving kan zien
 • Open landschappen ( voor bijvoorbeeld weide vogelborden )
 • Vogelvlucht kaarten
 • Kleine bordjes langs de route
 • Minimale verstoring in het landschap
 • Natuurlijke uitstraling dat aansluit bij de organisatie
lessenaar-houten-modellen-informatieborden-informatiepanelen-01

Kijk eens naar het frame de A3, A2, A1 formaat Boomklever. Een ideaal informatiebordje die je langs een route kunt zetten. De juiste informatie, op de juiste plek. Dergelijke borden worden door 90% van de voorbijgangers gelezen. Dat krijg je met geen enkele route-app voor elkaar.

modellen informatiepanelen en informatieborden uitgevoerd als klein model

De boomklever, het vogeltje, kleeft als het ware tegen de boomstam en is een van de weinige vogels die zowel naar boven als naar beneden toe over de boom kan ‘kruipen’

Informatieborden als lessenaars model

Een perfect paneel voor in de Kasteeltuin of een Heemtuin. Mooi aflopend vormgeven in je eigen huisstijl en gemaakt van duurzame milieuvriendelijke materialen.

Oerdegelijk frame wat we al jaren in onze collectie hebben. Net nog weer iets vandaalbestendiger dan de ooievaar en ook hier is het mogelijk om vormen in de bord uit te vrezen of het infobord te voorzien van een bewegwijzeringsbordje op de paal.

 

Lessenaar Metalen Modellen Informatieborden

 • Informatieborden met kaarten
 • Educatieve informatieborden voor kinderen
 • Panoramaborden en andere borden die verwijzen naar iets wat je direct in de omgeving kan zien
 • Open landschappen ( voor bijvoorbeeld weide vogelborden )
 • Vogelvlucht kaarten
 • Kleine bordjes langs de route
 • Minimale verstoring in het landschap
 • Natuurlijke uitstraling dat aansluit bij de organisatie
 • Het frame Kiekendief heeft een extra goede bescherming tegen vandalisme
lessenaar-metalen-modellen-Informatieborden-informatiepanelen-01

Mooi ingekaderd informatiebord zonder dat een lijst noodzakelijk is. Uitermate geschikt voor in dorpskernen en als lessenaar past het goed in open landschappen.

De Reiger is staat sierlijk op een of twee poten en het paneel doet het werk, past zich aan aan de omgeving en is een frame dat niet opzichtig is maar subtiel. Dit frame is ook goed te gebruiken voor Blinden en sclechtzienden paden en geschikt voor Rolstoelgangers. Destijds in samenwerking met Het oogfonds ontwikkeld en goedgekeurd.

De modellen Kiekendief, Merel en Reiger zijn ideale informatieborden voor organisaties die veel metaal in hun terreinen gebruiken of een solide veilige uitstraling willen realiseren. Ik adviseer dan ook om je keuze in eerste instantie te doen op basis van de locatie waar het infobord komt te staan en daarna naar de uitstraling die de organisatie graag wil neerzetten met haar communicatiemiddelen.

CorTen Stalen Lessenaar Informatieborden

CorTen stalen frames zijn frames gemaakt van staal waar koper in verwerkt zit. Hierdoor roest het staal zeer langzaam en krijgt het een zeer mooie uitstraling dat goed past bij:

 • Cultuurhistorische onderwerpen
 • Stijlvolle landgoederen en buitenplaatsen
 • Plaatsen waar veel last van graffiti is (het roest er weer af of is er af te schuren)

CorTen-stalen-lessenaar-informatieborden-en-informatiepanelen-pressart-01

CorTen Stalen Staande Informatieborden

Voor alle forten van De Stellig van Amsterdam hebben we Corten Stalen Lessenaar en Staande modellen geleverd. Elke keer wanneer we een Corten Stalen Informatiebord plaatsen is het een bevestiging dat dergelijke frames in ieder landschap passen. Of dat nou natuur, park, stad, kasteel of fort is een Corten Stalen frame kan overal.

CorTen-stalen-staande-informatieborden-informatiepanelen-05

Weet dat we in Corten Stalen platen teksten en logo’s kunnen uitsnijden en daarmee is het ook een geschikt product voor bewegwijzering zonder dat daar een informatiebord aan te pas komt.

Omdat er in het staal koper verwerkt wordt noemen wij alle frames van dat materiaal Koperwiek. Cortenstaal is wat duurder dan gewoon staal maar we hoeven het dan weer niet te verzinken (milieuverontreiniging) of te poedercoaten.

CorTen-stalen-staande-informatieborden-en-informatiepanelen-03

 

 

Uitzonderlijke Picknickbanken en Informatieborden

Wij vinden het leuk om voor iedere situatie een bijpassend frame te verzinnen. Vele kunstenaars, landschapsarchitecten, vormgevers en recreatieve organisaties vragen ons mee te denken om oplossingen te verzinnen voor hun specifieke situatie.

Schroom niet contact op te nemen meestal verzinnen we binnen een kwartier de oplossing en kunnen we die omzetten in een offerte.

Bel gerust we helpen je graag verder.

 

Comment Section

2 reacties op “Modellen Informatieborden


Door Cees van Leeuwen op 19 maart 2018

Kun t u mij prijsopgave zenden van Press-Art RAAF. Inclusief palen en letters.
Met hartelijke groeten,
Cees van Leeuwen


Door Peter-Pim op 19 maart 2018

Cees,
Maar natuurlijk ik mail je ze even toe.

Plaats een reactie


*