Handwijzers
23 september 2021 
1 min. leestijd

Handwijzers

Ben jij op zoek naar handwijzers voor een gelegenheid of recreatiegebied? Pressart vertelt je in dit artikel meer over het nut van handwijzers en hoe je handwijzers kunt bestellen of laten maken.

Wat zijn handwijzers?

Wat zijn handwijzers?Vaak denkt men bij bewegwijzering aan de klassieke langwerpige gepunte wegwijzers, die aan een centrale paal zijn gevestigd en die als wijzende armen de plaatsen aanduiden. Bewegwijzering omvat echter niet alleen dit soort borden, maar alle borden die de weggebruiker behulpzaam zijn bij het bepalen van zijn route en handwijzers hebben hier een groot aandeel in.

Handwijzers vormen een routegids voor iedere bezoeker, fietser of wandelaar. Een handwijzer communiceert welke richting je op moet om vervolgens de route af te leggen en op de gewenste locatie te komen. Dit wordt zowel ingezet op bijvoorbeeld evenementen en gelegenheden, maar ook in het openbaar zoals bij fiets- en wandelpaden.

Handwijzers zorgen ervoor dat bezoekers vanaf de ingang tot de uitgang via de juiste route lopen. Dit zorgt voor duidelijkheid, waardoor de doorstroming vele malen gemakkelijker verloopt. Het is dan ook het grote voordeel dat handwijzers de richting aangeven die het meest geschikt is. Hierdoor kan een bezoeker, fietser of wandelaar het maximale uit de tocht van de handwijzers maken.

Het effect van handwijzers

Met handwijzers heb je de mogelijkheid om mensen de juiste richting op te sturen. Je voorkomt op deze manier niet alleen dat men verdwaald, maar je hebt ook de mogelijkheid om de tocht langs diverse locaties te sturen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de catering bij een evenement of een monument tijdens een fiets- of wandeltocht.

Het gebruik maken van handwijzers heeft dus meer dan alleen een rol om mensen de weg te wijzen. Het effect kan ook gebruikt worden om mensen meer beleving te geven en van diverse recreatiemogelijkheden te voorzien.

Handwijzers bij Pressart

Bij Pressart helpen we je graag bij het ontwerpen en de creatie van handwijzers. Samen met jou gaan we kijken naar de ideeën en mogelijkheden om een op maat gemaakt concept te ontwikkelen en te realiseren. Neem contact met ons op voor meer informatie.


De succesformule

Ontdek de beste methode om informatieborden en openstellingsborden in te zetten met het gratis e-book van Pressart. Download het e-book vandaag nog!

Succes formule openstelling & terreinborden ebook

Over de schrijver
Lisa, is ons middelpunt in de digitale storm over buitencommunicatie en krasvaste infoborden. Een idee staat in no time op de site en voldoet aan alle grillen die het internet. Wat onze informatieborden en bewegwijzering buiten doen doet Lisa op onze site en dat is de beste communicatie middelen in het daglicht zetten voor ideale buitencommunicatie voor natuur, cultuur en recreatie.
Reactie plaatsen