Wat zijn informatiepanelen?

Informatiepanelen vindt je vaak in openbare ruimtes, maar wat is het nu eigenlijk? Pressart legt je door middel van dit blogartikel exact uit wat informatiepanelen zijn en waarom informatiepanelen in de praktijk gebruikt worden.

Wat zijn informatiepanelen?

Een informatiepaneel is een communicatiemiddel dat gebruikt wordt op specifieke informatie met mensen te delen. Doordat het informatiepaneel specifieke informatie afbeeld, ben je in staat om voorbijgangers over een bepaald onderwerp te informeren. Er staat bijvoorbeeld een route voor bezoekers aangegeven of informatie over een object waar het informatiepaneel bij staat. Op deze manier kan je bezoekers wegwijs maken in de omgeving.

Het effect van informatiepanelen

Het inzetten van informatiepanelen is gepaard met een strategie. Door een informatiepaneel voorzie je bezoekers namelijk niet alleen van informatie, maar heb je ook de mogelijkheid om mensen tijdens zijn of haar verblijf te sturen. Bij een landgoed kan je de bezoekers bijvoorbeeld door middel van een informatiepaneel informeren, maar ook de vervolgroute uitstippelen. Op deze manier komen de bezoekers langs alle hoogtepunten die een recreatiegebied voor de bezoekers te bieden heeft.

Wanneer een recreatiegebied bijvoorbeeld van gelegenheden als een restaurant voorzien is, ben je door middel van informatiepanelen in staat om de route van de bezoeker langs hoogtepunten en gelegenheden te sturen. Dit zorgt voor de bezoeker voor ontspanning en heeft ook voordeel voor het recreatiegebied. Kortom, een informatiepaneel heeft meer invloed dan uitsluitend het informeren van bezoekers.informatiepanelen Pressart

Statische en dynamische informatiepanelen

Afhankelijk van de doelgroep en het soort informatie kunnen er zowel statische als dynamische borden in de praktijk gebruikt worden.

Statische informatiepanelen staan veelal in musea of op het centraal station. Deze informatiepanelen dienen veelal om grote hoeveelheid informatie op een overzichtelijke en begrijpelijke manier bij de doelgroep over te brengen.

Dynamische informatiepanelen zijn panelen die consistent kunnen veranderen. Dus denk hierbij bijvoorbeeld aan een reclamebord langs de weg, die iedere 10 seconden een andere reclameboodschap doorgeeft of aan informatiepanelen die op de snelweg de files op diverse snelwegen aangeven.

Informatiepaneel aanvragen

Pressart is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van informatiepanelen. Het gehele proces van het brainstormen tot de daadwerkelijke plaatsing van informatiepanelen kunnen wij voorzien. Bekijk ons aanbod aan informatiepanelen en ontdek exact welk informatiepaneel het beste bij u past of kom direct met ons in contact.

De succesformule

Ontdek de beste methode om informatieborden en openstellingsborden in te zetten met het gratis e-book van Pressart. Download het e-book vandaag nog!

Succes formule openstelling & terreinborden ebook

Over de schrijver
Lisa, is ons middelpunt in de digitale storm over buitencommunicatie en krasvaste infoborden. Een idee staat in no time op de site en voldoet aan alle grillen die het internet. Wat onze informatieborden en bewegwijzering buiten doen doet Lisa op onze site en dat is de beste communicatie middelen in het daglicht zetten voor ideale buitencommunicatie voor natuur, cultuur en recreatie.
Reactie plaatsen