Informatiepaneel laten maken voor buiten
23 september 2021 
1 min. leestijd

Informatiepaneel laten maken voor buiten

Een informatiepaneel is een communicatiemiddel dat gebruikt wordt op specifieke informatie met mensen te delen. Doordat het informatiepaneel specifieke informatie afbeeld, ben je in staat om voorbijgangers over een bepaald onderwerp te informeren. Er staat bijvoorbeeld een route voor bezoekers aangegeven of informatie over een object waar het informatiepaneel bij staat. Op deze manier kan je bezoekers wegwijs maken in de omgeving.

Informatiepaneel voor buiten

Informatiepanelen vinden we in de praktijk bij veel gelegenheden terug. Zowel binnen als buiten. Het verschil met een informatiepaneel voor binnen of voor buiten zit in de kwaliteit en het materiaal van het informatiepaneel. Informatiepanelen voor buiten krijgen namelijk veel meer te verduren dan informatiepanelen die binnen staan. Je hebt te maken met de weersomstandigheden, maar ook het gebruik van het informatiepaneel. Daarom is het goed om te kijken van welk materiaal en ontwerp het informatiepaneel voorzien dient te zijn.

Informatiepanelen voor buiten dienen ondanks de omstandigheden langdurig mee te gaan. Daarom worden deze vaak van hoogwaardig en duurzaam materiaal voorzien. Op deze manier wordt er voor gezorgd dat het informatiepaneel langdurig de bezoekers kan informeren en bestand is tegen alle type weersomstandigheden en gebruik of vandalisme.

Informatiepaneel ontwerpen

Bij het ontwerpen van een informatiepaneel sta je bij diverse aspecten stil. Je moet namelijk vooraf goed weten welke informatie en boodschap het informatiepaneel aan de bezoeker overbrengt, waar je het wilt plaatsen en welk effect het op de bezoekers dient te hebben. Daarom is er een groot assortiment aan informatiepanelen van statische tot dynamische informatiepanelen en iedere vorm en formaat mogelijk. Het is vandaag de dag ook mogelijk om interactie door middel van informatiepanelen met de bezoeker te hebben. De bezoeker scant een QR-code op zijn of haar mobiele telefoon en vervolgens toont de telefoon meer informatie, een video of een (prijs)vraag.

Op deze manier wordt het effect van informatiepanelen steeds groter en ook interessanter voor beheerders, eigenaren en bedrijven van recreatiegebieden.

Gratis sample aanvragen

Informatiepaneel aanvragen (gratis sample)

Indien je interesse hebt in het maken van een informatiepaneel voor buiten, kan je via Pressart een sample aanvragen. Gezamenlijk bespreken we de situatie en de wensen, zodat wij diverse samples aan kunnen leveren. Op deze manier heeft u vooraf een goed beeld van het informatiepaneel dat het meest geschikt voor uw situatie is.

Over de schrijver
Lisa, is ons middelpunt in de digitale storm over buitencommunicatie en krasvaste infoborden. Een idee staat in no time op de site en voldoet aan alle grillen die het internet. Wat onze informatieborden en bewegwijzering buiten doen doet Lisa op onze site en dat is de beste communicatie middelen in het daglicht zetten voor ideale buitencommunicatie voor natuur, cultuur en recreatie.
Reactie plaatsen