Informatiepanelen opstellen
02 februari 2022 
2 min. leestijd

Informatiepanelen opstellen

Het opstellen van een informatiepaneel is een proces, waarbij er verschillende factoren goed uitgewerkt dienen te worden. Indien dit niet zorgvuldig gedaan wordt, zullen informatiepanelen niet de verhelderende communicatie verlenen als waarvoor zij bedoeld zijn daarom staat PressArt met dit artikel stil bij het opstellen van informatiepanelen.

Boodschap van de informatiepanelen

Een informatiepaneel is een communicatiemiddel dat ingezet wordt om een heldere en duidelijke boodschap aan de bezoeker te vertellen. Dit wil je op een manier doen dat het de bezoeker uitnodigt om de informatie te lezen en dat zij het eenvoudig kunnen begrijpen. Hierdoor is het formuleren van een heldere boodschap de eerste stap bij het opstellen van informatiepanelen.

Wanneer je de boodschap gaat uitwerken, is het belangrijk dat het zowel op de gelegenheid als op de doelgroep aansluit. Je wilt namelijk dat de bezoeker nuttige informatie bij ieder informatiepaneel ontvangt, zodat zij ook bij het volgende informatiepaneel de tijd nemen om de informatie te lezen. Denk hierbij dus aan de tone of voice en de rode draad die je bij de informatie op de informatiepanelen gebruikt.

Informatiepaneel ontwerpen

Het volgende aspect bij het opstellen van een informatiepaneel is het ontwerp. Informatiepanelen dienen namelijk zowel informatief als uitnodigend te zijn wil de bezoeker daadwerkelijk bij het informatiepaneel stilstaan. Het ontwerp is hierin een cruciale factor.

Wanneer je een informatiepaneel wilt gaan ontwerpen dien je een keuze te maken uit de vormgeving (het uiterlijk), maar ook het type materiaal dat je gebruikt. Het ontwerp is namelijk meer dan alleen een keuze tussen een horizontaal of verticaal infobord. Door de juiste materialen te kiezen, zal het informatiepaneel aansluiten op de omgeving. Denk dus ook aan de condities van het informatiepaneel. Wanneer een informatiepaneel buiten staat heb je immers met alle weersomstandigheden te maken.

Een mooi voorbeeld van een informatiepaneel dat door PressArt gemaakt is zijn de Monkeyproof informatiepanelen die geplaatst zijn in dierentuin Apelheul in Apeldoorn. Het bord is midden tussen de tussen de apen geplaatst. Het infobord moest dus bestand zijn tegen de manier waarop apen leven en met het informatiepaneel om moeten gaan. In de onderstaande afbeelding zie je het eindresultaat van het Monkeyproof informatiepaneel.

PressArt-Plate-UV geeft levensechte print dat de berber apen spontaan willen knuffelen met de jonge aapjes die er op afgebeeld staan.

Hulp bij het opstellen van informatiepanelen

We helpen helpt je graag verder bij het opstellen van informatiepanelen zodat het informatiepaneel aan alle wensen voldoet. Wij denken van A-Z mee in het proces en kunnen je van gratis informatiepanelen samples voorzien. Hierdoor weet je van tevoren exact welk type informatiepaneel jouw voorkeur heeft en kunnen wij aan de slag om het ideale informatiepaneel voor je te realiseren. Indien je meer over de informatiepanelen van PressArt wilt weten, neem dan contact met ons op.

De succesformule

Voor het maken van openstellingsborden hebben we een gratis e-book gemaakt. Ontdek de beste methode om informatiepanelen en openstellingsborden in te zetten met het gratis e-book van PressArt. Download het e-book en leer meer over het juiste letter formaat, de materialen en de vormgeving van informatiepanelen.

Succes formule openstelling & terreinborden ebook

Over de schrijver
Lisa, is ons middelpunt in de digitale storm over buitencommunicatie en krasvaste infoborden. Een idee staat in no time op de site en voldoet aan alle grillen die het internet. Wat onze informatieborden en bewegwijzering buiten doen doet Lisa op onze site en dat is de beste communicatie middelen in het daglicht zetten voor ideale buitencommunicatie voor natuur, cultuur en recreatie.
Reactie plaatsen