Informatieborden voor kunstwerken
12 juni 2022 
1 min. leestijd

Informatieborden voor kunstwerken

Educatieve informatieborden worden vaak gebruikt om kunstwerken, evenementen, dieren, locaties en bezienswaardigheden toe te lichten. Informatieborden zijn dan ook vaak te vinden in openbare ruimtes als musea, dierentuinen en bij zeldzame of interessante voorwerpen.

Het belang van infoborden in openbare ruimtes

Informatieborden voor openbare ruimtes en kunstwerken, delen informatie rondom een specifiek kunstwerk, voorwerp of locatie zodat de bezoeker in een oogopslag meer informatie kan inwinnen. Het is daarom belangrijk dat informatieborden de aandacht trekken en goed zicht- en leesbaar zijn. Op deze manier kan iedere bezoeker gemakkelijk de informatie en ervaring opdoen die zij graag willen weten.

infobord voor kunstwerkInformatieborden voor kunstwerkenInformatieborden voor kunst en musea

Steeds vaker wordt PressArt benaderd voor de creatie van informatieborden voor musea. Door middel van onze PressArt infoborden, zorgen wij ervoor dat informatieborden een bezoek aan het musea meer beleving geven. Informatieborden worden bijvoorbeeld ingezet als wegwijzers in een musea, maar ook als informatiebord voor kunst. Het kunstwerk of voorwerp wordt op het informatiebord deskundig beschreven, zodat bezoekers het verhaal achter een kunstwerk leren kennen. Dit geeft een unieke beleving en informatieve draai aan een bezoek aan musea, tentoonstellingen en openbare ruimtes.

Informatiebord voor kunst laten maken

Een informatiebord voor kunst laten maken kan eenvoudig via PressArt. Wij denken mee aan ieder aspect van het informatiebord. Denk hierbij aan de vormgeving, soort materiaal, afmetingen, maar ook aan het type inhoud. Door middel van onze expertise in informatiepanelen voor kunstwerken en openbare ruimtes, weten wij precies wat bezoekers het meeste interesseert om op een informatiepaneel te lezen. Daarnaast zorgen we er met onze materialen voor het bord zelf, maar ook voor de frames dat het geheel ook echt jarenlang goed blijven en optimaal vandaalbestendig en monkeyproof zijn.

Neem contact met ons op voor meer informatie rondom informatieborden voor kunst, musea en andere openbare ruimtes.

Over de schrijver
Lisa, is ons middelpunt in de digitale storm over buitencommunicatie en krasvaste infoborden. Een idee staat in no time op de site en voldoet aan alle grillen die het internet. Wat onze informatieborden en bewegwijzering buiten doen doet Lisa op onze site en dat is de beste communicatie middelen in het daglicht zetten voor ideale buitencommunicatie voor natuur, cultuur en recreatie.
Reactie plaatsen