Realiseer je dromen

Realiseer je dromen vorm je eigen omgeving zoals jij het graag zou willen.

Toen ik van de week een opdracht kreeg van Grafisch Ontwerper Robin Stam voor het maken van een paar “rare” magneet stikkers ging ik even op zijn website kijken wat dat nou eigenlijk voor dingen waren die we moesten drukken.

Het bleek een loodje te zijn die hij als grafisch element liet terugkomen op alle uitingen van het Museum De Lakenhal in Leiden. Zeer creatief gevonden maar wat ik ook op de site tegenkwam was een uniek verhaal wat ik je zeker niet zou willen onthouden.

Het gaat over het realiseren van je dromen. Wat mij betreft een voorbeeld project waar we veel van kunnen leren in onze groene sector. Het bewijst immers maar weer dat een idee ook echt werkelijkheid kan worden.

Grafisch vormgevers en kunstenaars kunnen dat als geen ander en met de mogelijkheden van 3D design zijn de mogelijkheden eigenlijk onbeperkt.

Lofwoord voor het Realiseren en visualiseren van je dromen een lofwoord aan Robin Stam.

Dank dat je de Eurobruggen hebt gerealiseerd in Nederland!

Lofwoord voor het Realiseren en visualiseren van je dromen

 

Euro bruggen allen in Nederland door Robin Stam

Euro bruggen allen in Nederland door Robin Stam

In 2002, werden nieuwe bankbiljetten in Europa uitgegeven, ontworpen door de Oostenrijkse Robert Kalin, elk van zeven wissels verbeelden fictieve bruggen die verschillende periodes vertegenwoordigen:

barok, klassiek, gotische, Romaanse, rococo, een moderne 20e eeuw, evenals ijzer en glas architectuur.

De ontwikkeling en de illustratie van deze structuren op de euro werden geïntegreerd als een symbool van de nauwe samenwerking en communicatie tussen de Europese landen en de internationale betrekkingen van het continent te staan​​.

De bruggen zijn bedoeld als symbool van de nauwe samenwerking en communicatie tussen de Europese landen onderling en tussen Europa en de rest van de wereld. Echter, de bruggen die op de biljetten staan afgebeeld zijn fictief! Ze zijn verzonnen om te voorkomen dat de ene lidstaat wel een brug op een biljet heeft staan en de andere niet. Land-neutrale biljetten dus.

Nederlandse ontwerper Robin Stam heeft in zijn dromen ruimte geschapen voor de realiteit en maakte van een idee realiteit, ze zijn gebouwd als onderdeel van een woningbouwproject in Spijkenisse in Zuid-Holland.

‘De bruggen van Europa’ zijn elk gebouwd precies zoals te zien op het papieren geld, afhankelijk van de kleur en de schaal.

En het mooiste > ze staan uiteindelijk allemaal in NEDERLAND!

Dank Robin!

[tn3 origin=”album” ids=”101″ transitions=”normal slide” width=”700″ height=”400″ autoplay=”1″]

foto’s Klaas Boonstra illustraties en idee Robin Stam

realiseer-je-dromen-magneet-sticker

” Rare” ontwerp Magneet sticker

realiseer-je-dromen-loodje-robin-stam

loodjes, de basis van het ontwerp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

realiseer je dromen

 

 

 

Realiseer je dromen en geef nooit op! Aan welke dromen werk jij momenteel?

Groet

Peter-Pim Stolker

Over de schrijver
Peter-Pim is de oprichter en eigenaar van PressArt. Hij specialiseert zich al meer dan 30 jaar in het ontwikkelen, produceren en plaatsen van grafische, monkeyproof communicatiemiddelen en design objecten. Hij verzint creatieve wandelconcepten zoals de Klompenpaden, heeft voor Staatsbosbeheer hun nieuwe lijn van frames ontwikkeld, adviseert vele groene en recreatieve organisaties bij hun keuze voor de inrichting van hun terrein rondom infoborden. Zijn bedrijf PressArt levert vele bewegwijzering-oplossingen en materialen die jarenlang goed blijven, optimaal krasvast zijn en ook nog eens duurzaam en milieuvriendelijk. Zijn kracht is een enorme materialen kennis, inventiviteit en binnen korte tijd het oplossen van buitencommunicatie vraagstukken. Neem gerust contact met hem op dat vindt ie leuk.
Reactie plaatsen