Natuur via een schermpje
06 mei 2014 
0 min. leestijd

Natuur via een schermpje

Steeds vaker zien we Natuur via een schermpje. Zelfs als jongeren op een plek in de natuur lopen zitten ze nog op hun Smartphone te WhatsAppen.

Anderen zien schermen juist als ingang tot de natuur.

“Door natuurfilms van de BBC zie ik veel meer in de natuur die ik anders niet zou spotten”. Het nadeel daarvan is dan weer dat wanneer je eenmaal in de natuur bent, het lang niet zo spannend is als op de TV.

Natuur versus Smartphones & Schermpjes

Naar mijn idee zijn digitale middelen ideaal om mensen voor de natuur te interesseren, de verbeelding te prikkelen en kennis over te dragen, echter zouden we zodra we de natuur in gaan het apparaat thuis moeten laten of in iedergeval uit zodat je je zintuigen door de natuur kan laten prikkelen en contact leggen zonder middelen.

Het is ongeveer net zoals dit perfecte filmpje waarin Gary Turk onze huidige sociale contacten verwoordt in en geweldig gedicht.

Have a nice week but don’t forget to walk in Nature With your friends and Without your smartphone!Natuur via een schermpje

Ook wel eens gewandeld in de natuur met iemand met een smartphone?

Wat vind jij daar nou van?

Over de schrijver
Peter-Pim is de oprichter en eigenaar van PressArt. Hij specialiseert zich al meer dan 30 jaar in het ontwikkelen, produceren en plaatsen van grafische, monkeyproof communicatiemiddelen en design objecten. Hij verzint creatieve wandelconcepten zoals de Klompenpaden, heeft voor Staatsbosbeheer hun nieuwe lijn van frames ontwikkeld, adviseert vele groene en recreatieve organisaties bij hun keuze voor de inrichting van hun terrein rondom infoborden. Zijn bedrijf PressArt levert vele bewegwijzering-oplossingen en materialen die jarenlang goed blijven, optimaal krasvast zijn en ook nog eens duurzaam en milieuvriendelijk. Zijn kracht is een enorme materialen kennis, inventiviteit en binnen korte tijd het oplossen van buitencommunicatie vraagstukken. Neem gerust contact met hem op dat vindt ie leuk.
Reactie plaatsen