Page content

Natuur via een schermpje

Natuur via een schermpje

Steeds vaker zien we Natuur via een schermpje. Zelfs als jongeren op een plek in de natuur lopen zitten ze nog op hun Smartphone te WhatsAppen.

Anderen zien schermen juist als ingang tot de natuur.

"Door natuurfilms van de BBC zie ik veel meer in de natuur die ik anders niet zou spotten". Het nadeel daarvan is dan weer dat wanneer je eenmaal in de natuur bent, het lang niet zo spannend is als op de TV.

Natuur versus Smartphones & Schermpjes

Naar mijn idee zijn digitale middelen ideaal om mensen voor de natuur te interesseren, de verbeelding te prikkelen en kennis over te dragen, echter zouden we zodra we de natuur in gaan het apparaat thuis moeten laten of in iedergeval uit zodat je je zintuigen door de natuur kan laten prikkelen en contact leggen zonder middelen.

Het is ongeveer net zoals dit perfecte filmpje waarin Gary Turk onze huidige sociale contacten verwoordt in en geweldig gedicht.

Have a nice week but don't forget to walk in Nature With your friends and Without your smartphone!Natuur via een schermpje

Ook wel eens gewandeld in de natuur met iemand met een smartphone?

Wat vind jij daar nou van?

PhxAdmin
Geboren in het noorden onder de hippocastanum was hij als snel onder de indruk van de natuur en ook cultuurhistorische verhalen. Via Middelbare Tuinbouwschool ging hij oor naar de HBO als educatie professional en daarna een master in management, handel en ecologie. Het grafische vak heeft hij geleerd in het bedrijfsleven waar hij 10 jaar als adjunct directeur gewerkt heeft voor toonaangevende organisaties als, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, provinciale landschappen en vele waterschappen en gemeenten. Peter-Pim is de oprichter en eigenaar van PressArt. Hij specialiseert zich al meer dan 25 jaar in het ontwikkelen, produceren en plaatsen van grafische, monkeyproof communicatiemiddelen en design objecten. Hij verzint creatieve wandelconcepten en adviseert vele organisaties bij hun keuze voor de inrichting van hun terrein rondom informatiepanelen en zijn bedrijf levert vele bewegwijzering-oplossingen en materialen. Peter-Pim helpt o.a. veel recreatie- en natuurorganisaties met het verzinnen en produceren van effectieve en zeer duurzame communicatiemiddelen en grafische design objecten en doet dat met plezier en aanstekende enthousiasme.
Laat hieronder een bericht achter

Comment Section

0 reacties op “Natuur via een schermpje

Plaats een reactie


*