Hoe je een uniek tijdschrift maakt
19 maart 2014 

Hoe je een uniek tijdschrift maakt

In deze film laten we je zien hoe je een uniek tijdschrift maakt. Je ziet de kleurenpersen en de drukplaten die nodig zijn om het papier te bedrukken. Aan het einde van de video is te zien hoe men met de cover een uniek trucje uitgehaald. Je zien de laser uit een stalen plaat gleuven snijden waarna er messen in de staalplaat geslagen worden.

Dit stansmes wordt gebruikt om het papier gedeeltelijk te in snijden. Hierdoor komen de driehoekige vormen in het ontwerp beter tot zijn recht en helemaal wanneer je de cover krult.

Waarlijk een uniek staaltje werk die zowel de grafisch vormgever als de drukker tot een echter kunstenaar maken. Het toont de ware liefde voor het vak en de passie om iets unieks te maken van je werk.

Creativiteit brengt je overal

Wie nu nog durft te zeggen dat print zijn beste tijd heeft gehad is zijn creativiteit verloren. Print blijft altijd bestaan al zal het in mindere mate zijn toch zal de behoefte er blijven om even los te komen van de werksfeer die computers, iPads en Smartfones met zich meebrengen.

Hoe je een uniek tijdschrift maakt-2Hoe je een uniek tijdschrift maakt-novum-tijdschrift- makenHoe je een uniek tijdschrift maakt-3-cover-novumHoe je een uniek tijdschrift maakt

 

 

 

 

 

Ik daag je van harte uit om de passie voor je vak te behouden en altijd te blijven kijken wat de beperkingen zijn en de mogelijkheden.

 

Over de schrijver
Peter-Pim is de oprichter en eigenaar van PressArt. Hij specialiseert zich al meer dan 30 jaar in het ontwikkelen, produceren en plaatsen van grafische, monkeyproof communicatiemiddelen en design objecten.
Vincent Rondwijk
Door

Vincent Rondwijk

op 26 June 2019

Bedankt voor het delen van deze leuke video. Ik zou ook graag een nieuwsbrief in de vorm van een klein tijdschrift willen maken voor mijn bedrijf. Een mooi design moet ik alleen nog laten ontwerpen. Gelukkig zit ik vol ideeën!

Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down