Pictogrambordjes
23 september 2021 
4 min. leestijd

Pictogrambordjes

Pictogrambordjes zorgen voor extra veiligheid en duidelijkheid in recreatiegebieden. Hierdoor zie je ze dan ook steeds vaker in het openbaar terugkomen en informeert Pressart je over de mogelijkheden van het inzetten van pictogrambordjes.

Pictogrambordjes zijn veelal kleine bordjes waar een pictogram of symbool staat. Het zorgt ervoor dat er duidelijkheid ontstaat omtrent situaties en dat men snel kan herkennen waar zij iets kunnen vinden of welke route zij kunnen volgen.

In recreatiegebieden wordt er veel gebruik gemaakt van pictogrambordjes om routes aan te geven. Denk hierbij aan paaltjes in het bos met daarop een voetganger, hond en ruiter. Op deze manier wordt er gecommuniceerd voor wie een pad of weg geschikt is, maar ook welke kant je op moet gaan om een bepaalde route te kunnen volgen. Doordat pictogrambordjes in recreatiegebieden ingezet worden ontstaat er duidelijkheid en worden eventuele risico’s verminder. Dit komt de veiligheid en het bezoek van mensen ten goede.

Tegenwoordig is voor iedere gelegenheid, situatie, gebruiker of object een pictogrambordje te maken. Ieder pictogram zorgt ervoor dat men snel het symbool herkent en informatie kan verwerken. Echter, zijn er wel diverse mogelijkheden om gebruik van pictogrambordjes te maken.

Pictogrambordjes zijn in iedere situatie handig om te gebruiken. Of dit nu binnen of buiten is. Hierdoor zie je ze overal terugkomen: in magazijnen, kantoorgebouwen, natuurgebieden en zelfs in de horeca. Pictogrambordjes zijn nu eenmaal de meest gemakkelijke manier om een duidelijke boodschap bij een bezoeker over te brengen. Men ziet en herkent een pictogram direct, waardoor hij of zij direct de informatie voor zichzelf kan verwerken.

Pictogrambordjes kunnen in diverse soorten formaten, kleuren en materialen gemaakt worden. Daarom denkt Pressart graag met jou mee om de gewenste pictogrambordjes te realiseren. Neem gerust contact met ons op of bekijk meer informatie op onze website.


Wanneer je van plan bent om openstellingsborden in de praktijk te gebruiken wil je dit natuurlijk wel zo effectief mogelijk inzetten. De succesformule van PressArt geeft praktische tips en inzage in waar je op moet letten bij het opstellen van een openstellingsbord zodat het eigendom beschermd wordt en jij als beheerder of eigenaar ook op juridisch vlak in je recht staat.

Download hier het gratis e-book en ontdek de succesformule voor het inzetten van terrein- & openstellingsborden.


e-book-openstellingsborden-downloaden-1000x1000


Over de schrijver
Lisa, is ons middelpunt in de digitale storm over buitencommunicatie en krasvaste infoborden. Een idee staat in no time op de site en voldoet aan alle grillen die het internet. Wat onze informatieborden en bewegwijzering buiten doen doet Lisa op onze site en dat is de beste communicatie middelen in het daglicht zetten voor ideale buitencommunicatie voor natuur, cultuur en recreatie.
Reactie plaatsen