Routeborden
23 september 2021 
1 min. leestijd

Routeborden

Het gebruik maken van routeborden komt steeds vaker voor en brengt veel voordelen met zich mee. In dit artikel vertelt Pressart meer over routeborden en de mogelijkheden in het ontwerp.

Routeborden

Routeborden zijn infoborden die aangeven welke kant men op kan gaan om een bepaalde route te volgen. We zien dit veel in de natuur terugkomen, zodat fietsers, wandelaars en andere bezoekers eenvoudig de juiste route kunnen afleggen zonder te verdwalen. Hierdoor zorgen we voor een veilige omgeving tijdens het bezoek aan een bepaald recreatie- of natuurgebied.

Tijdens de route bevinden zich diverse routeborden. Dit wordt vaak gedaan door middel van het symbool van de desbetreffende route. Bij een fietsroute staat er een fiets gesymboliseerd en bij een wandelroute een wandelaar. Op deze manier weet men exact hoe zij de route kunnen vervolgen.

Routeborden ontwerpen

Routeborden kunnen van verschillende ontwerpen voorzien zijn. Je kunt bijvoorbeeld een keuze uit diverse formaten, materialen en indelingen maken. Het enige wat overeenkomt zijn de symbolen. Dit zorgt ervoor dat ieder routebord uniek kan zijn, maar ook voor iedereen van heldere en herkenbare informatie voorzien is. Hierdoor kan er geen verwarring ontstaan.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Pressart helpt je graag bij het ontwerpen en de productie van Routeborden. Neem contact met ons op voor meer informatie en de mogelijkheden.


De succesformule voor openstellingsborden

Wanneer je van plan bent om openstellingsborden in de praktijk te gebruiken wil je dit natuurlijk wel zo effectief mogelijk inzetten. De succesformule van PressArt geeft praktische tips en inzage in waar je op moet letten bij het opstellen van een openstellingsbord zodat het eigendom beschermd wordt en jij als beheerder of eigenaar ook op juridisch vlak in je recht staat.

Download hier het gratis e-book en ontdek de succesformule voor het inzetten van terrein- & openstellingsborden.


e-book-openstellingsborden-downloaden-1000x1000


Over de schrijver
Lisa, is ons middelpunt in de digitale storm over buitencommunicatie en krasvaste infoborden. Een idee staat in no time op de site en voldoet aan alle grillen die het internet. Wat onze informatieborden en bewegwijzering buiten doen doet Lisa op onze site en dat is de beste communicatie middelen in het daglicht zetten voor ideale buitencommunicatie voor natuur, cultuur en recreatie.
Reactie plaatsen