Informatieborden in Parijs

Informatieborden in Parijs zijn echt de moeite waard om eens te bekijken. Vandaar dat we maar eens in de auto gestapt zijn om weer eens wat inspiratie op te doen. Naast al dat andere moois in de stad natuurlijk 🙂

Hier volgt dan ook een overzicht van verschillende soorten Informatiepanelen in Parijs maar ook typische Franse Uithangborden, Gevelbekleding en verschillende tips en voorbeelden die je bij het maken van een Informatiebord of het inrichten van een bezoekercentrum kunt toepassen. Voor mij is het een bron van inspiratie wanneer ik een cultuur historisch Informatiebord zou maken. Ik hoop van harte dat je er wat aan hebt.

Informatieborden in Parijs

Informatieborden in Parijs zijn van een unieke schoonheid. Ik heb me verbaast over de schoonheid van de informatieborden en met name over de sierlijke frames van de Metro en de Abri’s van Parijs die een vermogen kosten om ze te maken en te plaatsen. Zie ook de oude Informatiebirden waar je berichte n in kunt aanplakken.

[fbphotos id=354702401286650]

 Wat te leren van de Informatieborden in Parijs 

  1. Als je iets doet doe het dan stijlvol en goed
  2. Sluit aan bij de omgeving en
  3. Stimuleer het gebruik van oude uithangborden vooral bij Cultuurhistorie!
  4. Verzin een creatief concept zoals de sleuteltjesbrug van Parijs om jaarlijks gratis bezoekers te trekken
  5. Wees niet bang een logo op al je communicatie te zetten
  6. Geef eer aan de kunstenaar zodat het werk mooier wordt en eervoller om te maken
  7. Pas op vandaal gevoelige plaatsen geen Emaille borden toe
  8. Informatieborden hoeven niet altijd uitgevoerd te worden in het platte vlak
  9. Plaats geen wisselende informatie in een tijdloos informatiebord

Bouwplaat van Parijs

Voor alleen die enthousiast geworden of binnenkort naar Parijs gaan kwam ik nog een mooie bouwplaat van Parijs tegen.  In elkaar gezet een gweldig object en een nog leuker cadeautje om te mailen voor verliefde stellen!
Je vind hier de bouwplaat van Parijs of gewoon op het plaatje klikken kan ook.

bouwplaat-van-parijs-vind-je-hier

Ik hoop van harte dat je er wat aan gehad hebt en ook wat inspiratie opgedaan hebt.

Ik vind het altijd bijzonder leuk als je een persoonlijk bericht achterlaat dat aansluit bij het onderwerp 🙂 of deze pagina gewoon liked!

Bonjour!

Peter-Pim

Over de schrijver
Peter-Pim is de oprichter en eigenaar van PressArt. Hij specialiseert zich al meer dan 30 jaar in het ontwikkelen, produceren en plaatsen van grafische, monkeyproof communicatiemiddelen en design objecten. Hij verzint creatieve wandelconcepten zoals de Klompenpaden, heeft voor Staatsbosbeheer hun nieuwe lijn van frames ontwikkeld, adviseert vele groene en recreatieve organisaties bij hun keuze voor de inrichting van hun terrein rondom infoborden. Zijn bedrijf PressArt levert vele bewegwijzering-oplossingen en materialen die jarenlang goed blijven, optimaal krasvast zijn en ook nog eens duurzaam en milieuvriendelijk. Zijn kracht is een enorme materialen kennis, inventiviteit en binnen korte tijd het oplossen van buitencommunicatie vraagstukken. Neem gerust contact met hem op dat vindt ie leuk.
Reactie plaatsen