Natuurbeleving

Natuurbeleving  is uitgebreid getest in de Grote Natuur Enquete van Natuurmonumenten. Lees hier de belangrijkste uitslag en het uitgebreide rapport.

Wat gaat Natuurmonumenten doen om de natuurbeleving in Nederland te vergroten?

Om iedereen te motiveren om de natuur Enquete in te vullen had Natuurmonumenten een zeer toepasselijk filmpje laten maken.

Misschien leuk om daar eens naar te kijken.

De film, de website en de mailing naar niet lederen hebben ervoor gezorgd dat in totaal 43.365 personen hebben meegedaan.

Natuurmonumenten Natuur Enquete: De uitkomsten

De uitkomsten van de natuur Enquete vind je HIER onder in een presentatie. Je kunt het beeldscherm ook vergroten en zelf het tempo bepalen.

Wat zou jij het liefste willen veranderen in de natuur?

Het is niet anders maar als het aan mij zou liggen zou ik graag de hoeveelheid natuur willen verdubbelen.

Ik zie toekomst in een symbiose tussen stad en de natuur. Meer groene aders door dorp en stad zodat mensen meer groen om zich heen krijgen en er ruimte is voor directe recreatie dicht bij huis.

Wij Nederlanders hebben niet de mogelijkheid om dagelijks een wandelingetje te doen in de natuur omdat we daarvoor eerst in de auto moeten springen.

Zodra natuur dichterbij is kun je kleine uitstapjes maken, met je hond, trimmen en met de fiets. Daarmee is er meer ruimte voor natuurbescherming voor gevoelige landschappen, dieren en planten.

Wat zou jij graag willen veranderen in de huidige natuur?

Over de schrijver
Peter-Pim is de oprichter en eigenaar van PressArt. Hij specialiseert zich al meer dan 30 jaar in het ontwikkelen, produceren en plaatsen van grafische, monkeyproof communicatiemiddelen en design objecten. Hij verzint creatieve wandelconcepten zoals de Klompenpaden, heeft voor Staatsbosbeheer hun nieuwe lijn van frames ontwikkeld, adviseert vele groene en recreatieve organisaties bij hun keuze voor de inrichting van hun terrein rondom infoborden. Zijn bedrijf PressArt levert vele bewegwijzering-oplossingen en materialen die jarenlang goed blijven, optimaal krasvast zijn en ook nog eens duurzaam en milieuvriendelijk. Zijn kracht is een enorme materialen kennis, inventiviteit en binnen korte tijd het oplossen van buitencommunicatie vraagstukken. Neem gerust contact met hem op dat vindt ie leuk.
Reactie plaatsen