Hoe werkt een Fietsknooppunten Systeem

Fietsknooppunten systemen zijn er in heel Nederland en voor de fietsliefhebber een ware uitvinding om de mooiste plekjes van Nederland te ontdekken.

Hoe dat nou werkt leggen we uit in deze korte video.

De informatie borden voor fietsknooppunten kunnen per regio verschillend zijn en zo ook de bewegwijzering maar wanneer je het systeem eenmaal een beetje begrijpt pak je de draad zo weer op wanneer je de grens over gaat van de ene regio naar de andere.

De bewegwijzering van fietsknooppunten systemen zijn eigenlijk altijd hetzelfde.

Hoe werkt een Fietsknooppunten Systeem

Op ieder knooppunt staat een Groot informatiebord met daarin aangegeven op welk knooppunt je begeeft.

In het bord zit een kaart en een legenda en ook wordt er telkens uitgelegd hoe het systeem werkt. Op die wijze kun je bij ieder knooppunt beginnen zonder dat je per se een kaart bij een VVV hoeft te kopen.

Met behulp van een bord kun je een route uitzetten die zich in de regio waar het bord zich begeeft. Maar je kunt ook bij ieder knooppunt je route wijzigen. Heel Handig!

Fietsknooppunten kaart

Als je grotere routes uit wil zetten kun je bij het VVV een fietsknooppunten kaart van een regio kopen en zo onder het genot van een kop koffie de route uitstippelen.

Het enige wat je eigenlijk hoeft te doen is de knooppunten op een briefje of je hand te schrijven en zo kun je de knooppunt borden volgen die langs de route staan.

Fietsknooppunten borden

Fietsknooppunten borden kunnen op verschillende manieren gemaakt worden. Meestal pas men Gezeefdrukte Informatieborden toe maar die hebben weer als nadeel dat zie iets sneller verkleuren en vooral veel last hebben van vandalisme door vuurwerk en dit jaarlijks een kostenpost.

Je zou dit makkelijk kunnen oplossen door geen verkeersborden te gebruiken maar borden van het materiaal PressArt-Plate-UV.  Deze hebben geen omgezette randen en vuurwerk kan daar dus niet achter tegenaan gegooid worden. Schade door vuurwerk wordt teruggebracht met 99%

Voor de meer geïnteresseerde in de borden terminologie rondom fietsknooppunten zijn verschillende bewegwijzeringsborden die gebruikt worden langs de fietsroute. Bekijk hier voor onze catalogus.

Cartografie Fietsknooppunten

Voor de Provincie Utrecht hebben we 550 borden opgemaakt met alle fietspaden daarop en leuke interessante objecten zoals musea. De Cartografie was nogal een uitdaging aangezien het in twee weken opgezet moest worden. De data kwam van verschillende partijen en moest over elkaar geplaatst worden. Na akkoord zijn alle borden opgemaakt samen met Nederlandse en Duitse uitleg.

Wanneer je ook graag fietsknooppuntenborden wil laten maken neem dan vooral even contact op we helpen je graag verder

Fietsknooppunten App

Ik heb zelf niet zo veel ervaring met fietsknooppunten apps en degene die ik dan een keer geprobeerd heb werkten niet echt lekker.

Ik hou ook niet zo van op mijn beeldscherm kijken als ik in de natuur ben maar voor de liefhebbers kwam ik een app tegen van de ANWB. Mocht je een goede app weten meld dat dan even hieronder en geef vooral even aan waarom die goed werkt zodat anderen daar ook weer wat aan hebben. Alvast dank en veel fietsplezier!

Over de schrijver
Peter-Pim is de oprichter en eigenaar van PressArt. Hij specialiseert zich al meer dan 30 jaar in het ontwikkelen, produceren en plaatsen van grafische, monkeyproof communicatiemiddelen en design objecten. Hij verzint creatieve wandelconcepten zoals de Klompenpaden, heeft voor Staatsbosbeheer hun nieuwe lijn van frames ontwikkeld, adviseert vele groene en recreatieve organisaties bij hun keuze voor de inrichting van hun terrein rondom infoborden. Zijn bedrijf PressArt levert vele bewegwijzering-oplossingen en materialen die jarenlang goed blijven, optimaal krasvast zijn en ook nog eens duurzaam en milieuvriendelijk. Zijn kracht is een enorme materialen kennis, inventiviteit en binnen korte tijd het oplossen van buitencommunicatie vraagstukken. Neem gerust contact met hem op dat vindt ie leuk.
Reactie plaatsen