Page content

Hoe werkt een Fietsknooppunten Systeem

Hoe werkt een Fietsknooppunten Systeem

Fietsknooppunten systemen zijn er in heel Nederland en voor de fietsliefhebber een ware uitvinding om de mooiste plekjes van Nederland te ontdekken.

Hoe dat nou werkt leggen we uit in deze korte video.

[youtube width=”700″ height=”400″]http://youtu.be/y7YwBPjyke8[/youtube]

 

 

De informatie borden voor fietsknooppunten kunnen per regio verschillend zijn en zo ook de bewegwijzering maar wanneer je het systeem eenmaal een beetje begrijpt pak je de draad zo weer op wanneer je de grens over gaat van de ene regio naar de andere.

De bewegwijzering van fietsknooppunten systemen zijn eigenlijk altijd hetzelfde.

Hoe werkt een Fietsknooppunten Systeem

Op ieder knooppunt staat een Groot informatiebord met daarin aangegeven op welk knooppunt je begeeft.

In het bord zit een kaart en een legenda en ook wordt er telkens uitgelegd hoe het systeem werkt. Op die wijze kun je bij ieder knooppunt beginnen zonder dat je per se een kaart bij een VVV hoeft te kopen.

Met behulp van een bord kun je een route uitzetten die zich in de regio waar het bord zich begeeft. Maar je kunt ook bij ieder knooppunt je route wijzigen. Heel Handig!

 

Fietsknooppunten kaart

Als je grotere routes uit wil zetten kun je bij het VVV een fietsknooppunten kaart van een regio kopen en zo onder het genot van een kop koffie de route uitstippelen.

Het enige wat je eigenlijk hoeft te doen is de knooppunten op een briefje of je hand te schrijven en zo kun je de knooppunt borden volgen die langs de route staan.

 

Fietsknooppunten borden

Fietsknooppunten borden kunnen op verschillende manieren gemaakt worden. Meestal pas men Gezeefdrukte Informatieborden toe maar die hebben weer als nadeel dat zie iets sneller verkleuren en vooral veel last hebben van vandalisme door vuurwerk en dit jaarlijks een kostenpost.

Je zou dit makkelijk kunnen oplossen door geen verkeersborden te gebruiken maar borden van het materiaal PressArt-Plate-UV.  Deze hebben geen omgezette randen en vuurwerk kan daar dus niet achter tegenaan gegegooid worden. Schade door vuurwerk wordt teruggebracht met 99%

Voor de meer geïnteresseerde in de borden terminologie rondom fietsknooppunten zijn verschillende bewegwijzeringsborden die gebruikt worden langs de fietsroute. Ik som ze even op:

fietsknooppunten-trace-borden-informatiepanelen-pressart

Traceborden

vooraankondigingsborden-informatiepanelen-pressart

Vooraankondigingsborden. U nadert knooppunt

knooppuntborden-2-bestemmingen-informatiepanelen-pressart

Knooppunt borden met 2 bestemmingen

knooppuntborden-3-bestemmingen-informatiepanelen-pressart

Knooppunt borden 3 bestemmingen

Cartografie Fietsknooppunten

Voor de Provincie Utrecht hebben we 550 borden opgemaakt met alle fietspaden daarop en leuke interessante objecten zoals musea. De Cartografie was nogal een uitdaging aangezien het in twee weken opgezet moest worden. De data kwam van verschillende partijen en moest over elkaar geplaatst worden. Na akkoord zijn alle borden opgemaakt samen met nederlandse en Duitse uitleg.

Wanneer je ook graag fietsknooppuntenborden wil laten maken neem dan vooral even contact op we helpen je graag verder

 

Fietsknooppunten App

Ik heb zelf niet zo veel ervaring met fietsknooppunten apps en degene die ik dan een keer geprobeerd heb werkten niet echt lekker.

Ik hou ook niet zo van op mijn beeldscherm kijken als ik in de natuur ben maar voor de liefhebbers kwam ik een app tegen van de ANWB. Mocht je een goede app weten meld dat dan even hieronder en geef vooral even aan waarom die goed werkt zodat anderen daar ook weer wat aan hebben. Alvast dank en veel fietsplezier!

[youtube width=”700″ height=”400″]http://youtu.be/4RdkKr63gZI[/youtube]

 

 

PhxAdmin
Geboren in het noorden onder de hippocastanum was hij als snel onder de indruk van de natuur en ook cultuurhistorische verhalen. Via Middelbare Tuinbouwschool ging hij oor naar de HBO als educatie professional en daarna een master in management, handel en ecologie.Het grafische vak heeft hij geleerd in het bedrijfsleven waar hij 10 jaar als adjunct directeur gewerkt heeft voor toonaangevende organisaties als, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, provinciale landschappen en vele waterschappen en gemeenten.Peter-Pim is de oprichter en eigenaar van PressArt. Hij specialiseert zich al meer dan 25 jaar in het ontwikkelen, produceren en plaatsen van grafische, monkeyproof communicatiemiddelen en design objecten.Hij verzint creatieve wandelconcepten en adviseert vele organisaties bij hun keuze voor de inrichting van hun terrein rondom informatiepanelen en zijn bedrijf levert vele bewegwijzering-oplossingen en materialen.Peter-Pim helpt o.a. veel recreatie- en natuurorganisaties met het verzinnen en produceren van effectieve en zeer duurzame communicatiemiddelen en grafische design objecten en doet dat met plezier en aanstekende enthousiasme.
Laat hieronder een bericht achter

Comment Section

0 reacties op “Hoe werkt een Fietsknooppunten Systeem

Plaats een reactie


*