Informatiepanelen Kopen
01 februari 2022 
1 min. leestijd

Informatiepanelen Kopen

Informatiepanelen kopen is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Bij het kopen van informatiepanelen dien je namelijk goed bewust te zijn van factoren als ontwerp, boodschap en functie. Daarom staat PressArt in dit artikel stil bij alles wat je moet weten voordat je informatiepanelen inkoopt.

Wat zijn informatiepanelen?

Een informatiepaneel is een communicatiemiddel dat gebruikt wordt op specifieke informatie met mensen te delen. Doordat het informatiepaneel specifieke informatie afbeeld, ben je in staat om voorbijgangers over een bepaald onderwerp te informeren. Er staat bijvoorbeeld een route voor bezoekers aangegeven of informatie over een object waar het informatiepaneel bij staat. Op deze manier kan je bezoekers wegwijs maken in de omgeving.

Informatiepanelen inzetten

Het inzetten van informatiepanelen gaat gepaard met een strategie. Door een informatiepaneel voorzie je bezoekers namelijk niet alleen van informatie, maar heb je ook de mogelijkheid om mensen tijdens zijn of haar verblijf te sturen. Bij een landgoed kan je de bezoekers bijvoorbeeld door middel van een informatiepaneel informeren, maar ook de vervolgroute uitstippelen. Op deze manier komen de bezoekers langs alle hoogtepunten die een recreatiegebied voor de bezoekers te bieden heeft.

Wanneer een recreatiegebied bijvoorbeeld van gelegenheden als een restaurant voorzien is, ben je door middel van informatiepanelen in staat om de route van de bezoeker langs hoogtepunten en gelegenheden te sturen. Dit zorgt voor de bezoeker voor ontspanning en heeft ook voordeel voor het recreatiegebied. Kortom, een informatiepaneel heeft meer invloed dan uitsluitend het informeren van bezoekers.

Informatiepanelen maken

Bij het maken van informatiepanelen dien je vooraf goed stilgestaan te hebben bij het ontwerp en de boodschap van het informatiepaneel. Wanneer je de boodschap gaat uitwerken, is het belangrijk dat het zowel op de gelegenheid als op de doelgroep aansluit. Je wilt namelijk dat de bezoeker nuttige informatie bij ieder informatiepaneel ontvangt, zodat zij ook bij het volgende informatiepaneel de tijd nemen om de informatie te lezen. Denk hierbij dus aan de tone of voice en de rode draad die je bij de informatie op de informatiepanelen gebruikt.

Wanneer je een informatiepaneel wilt gaan ontwerpen dien je een keuze te maken uit de vormgeving (het uiterlijk), maar ook het type materiaal dat je gebruikt. Het ontwerp is namelijk meer dan alleen een keuze tussen een horizontaal of verticaal infobord. Door de juiste materialen te kiezen, zal het informatiepaneel aansluiten op de omgeving. Denk dus ook aan de condities van het informatiepaneel. Wanneer een informatiepaneel buiten staat heb je bijvoorbeeld met de weersomstandigheden te maken.

Informatiepaneel samples

PressArt is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van informatiepanelen. Het gehele proces van het brainstormen tot de daadwerkelijke plaatsing van informatiepanelen kunnen wij voorzien. Bekijk ons aanbod aan informatiepanelen of vraag gratis informatiepanelen samples aan en ontdek exact welk informatiepaneel het beste bij u past. Je kunt ook direct contact opnemen we helpen je graag verder.


Over de schrijver
Lisa, is ons middelpunt in de digitale storm over buitencommunicatie en krasvaste infoborden. Een idee staat in no time op de site en voldoet aan alle grillen die het internet. Wat onze informatieborden en bewegwijzering buiten doen doet Lisa op onze site en dat is de beste communicatie middelen in het daglicht zetten voor ideale buitencommunicatie voor natuur, cultuur en recreatie.
Reactie plaatsen