Hoe pas je een qr-code toe in een tijdschrift?
10 april 2014 
2 min. leestijd

Hoe pas je een qr-code toe in een tijdschrift?

QR-Codes zijn uitermate geschikt als eerste instap richting Augmented Reality. QR-codes en alles wat daar achter zit zou je in een handomdraai kunnen toepassen in ieder communicatiemiddel. Heb je nog leuke videofragmenten, audio-tours vraag en antwoord spelletjes liggen? Hergebruik ze met behulp van QR-codes in het veld op de juiste plaats midden in de natuur of het museum.

Een QR-CODE is een twee dimensionale streepjes code. In een QR-code kun je een platte tekst, een visite kaartje of een URL adres verwerken. Je scant de QR-code met speciale software die de code omzet naar tekst, adresgegevens of een URL die je direct doorstuurt naar een website. Op een internet aangekomen kun je naar tekst, beeld video, audio. Even een voorbeeld uit het tijdschrift van Mijn Landschap van Stichting Het Utrechts Landschap.

Hoe pas je een qr-code toe in een tijdschrift?
Fietje waarom en de sneeuwvlo

Stel je wil meer uitleg geven over de natuur en er zijn leuke filmpjes op internet te vinden en je wil die koppelen aan een artikel. Bij dit soort vraagstukken is het uitermate geschikt om een QR-Code toe te passen. Enige tijd geleden is dat toegepast in het tijdschrift Mijn Landschap van het Utrecht Landschap. Op pagina 23 van het winter nummer 2010-2011 is een verhaal over Fietje Waarom en de Sneeuwvlo. Aangezien het tijdschrift niet genoeg ruimte heeft om alles te vertellen en als wijze van proef is een koppeling met internet aangebracht door middel van een SeQRetCODE of ook wel QR-Code genoemd.

SeQRet omdat het de nieuwsgierigheid wekt en mensen sneller naar hun mobiel grijpen. Iedereen wil zien wat er achter zit. Achter iedere code zit een verhaal.

Fietje waarom in Mijn LandschapFietje Waarom en de Sneeuwvlo Mijn Landschap 2010 winter

De pagina van Fietje Waarom zoals hij in Mijn Landschap winter 2010-2011 staat geeft in de rechters onder een Seqretcode weer.

Scan de QR-Code Bekijk de video

Om te zien wat er achter deze code zit scan je met speciale QR-code software de twee dimensionale code en de software linkt je gelijk door naar internet waar het filmpje op je iPhone afgespeeld wordt.

Vandaar de vraag heb je nog audio, video, leuke vraag en antwoord spelletjes en een quiz in de kast liggen doe er iets mee. Enge tijd geleden was het nog zo dat je apparatuur moest verhuren aan de balie om geluidsfragmenten af te spelen nu is dat verleden tijd. Begin op kleine schaal maar begin. Plaats in het veld kleine infoborden met een kort tekst en een SeQRet code.

QR-Code die linkt naar video Fietje en de Sneeuwvlo

Nog geen scan software?

Mocht je nog geen scan software voor het scannen van seQRet Codes schrijf je dan in en ontvang gratis tips hoe je QR-codes kunt toepassen in Natuur en Cultuur communicatie. We leveren dan ook een lijst met de bij ons bekende software voor de verschillende telefoons. Eenmaal geïnstalleerd is het heel makkelijk en kennen seQRet CODES geen geheimen meer. Je zult ze steeds vaker aantreffen!

Video van Fietje Waarom die achter de QR-code zit

Nou O.K. dan hier de film die er achter de code zit.

[jwplayer mediaid=”1234″]

Over de schrijver
Peter-Pim is de oprichter en eigenaar van PressArt. Hij specialiseert zich al meer dan 30 jaar in het ontwikkelen, produceren en plaatsen van grafische, monkeyproof communicatiemiddelen en design objecten. Hij verzint creatieve wandelconcepten zoals de Klompenpaden, heeft voor Staatsbosbeheer hun nieuwe lijn van frames ontwikkeld, adviseert vele groene en recreatieve organisaties bij hun keuze voor de inrichting van hun terrein rondom infoborden. Zijn bedrijf PressArt levert vele bewegwijzering-oplossingen en materialen die jarenlang goed blijven, optimaal krasvast zijn en ook nog eens duurzaam en milieuvriendelijk. Zijn kracht is een enorme materialen kennis, inventiviteit en binnen korte tijd het oplossen van buitencommunicatie vraagstukken. Neem gerust contact met hem op dat vindt ie leuk.
Reactie plaatsen