Hoe je een informatiebord maakt met Canva
16 september 2021 
1 min. leestijd

Hoe je een informatiebord maakt met Canva

Een informatiebord voor buiten maken kan relatief eenvoudig door middel van het programma Canva. Canva is een online hulpmiddel waarmee je ideeën om kunt zetten naar realiteit. Ieder ontwerp dat je bedacht hebt, kan je in Canva vormgeven. In dit artikel staat Pressart stil hoe je een informatiebord ontwerpt via Canva.

Wat is een informatiebord?

Een informatiepaneel of informatiebord is een bord waarop specifieke informatie wordt afgebeeld. Dit communicatiemiddel wordt vooral in openbare ruimtes of recreatiegebieden gebruikt om voorbijgangers te informeren. Op deze manier heb je als organisatie interactie met de doelgroep en kan je met hen interessante informatie of leuke routes delen. Hierdoor haalt zowel de doelgroep als de organisatie het optimale resultaat uit een informatiebord. Afhankelijk van de doelgroep en het soort informatie kunnen zowel statische als dynamische informatieborden worden gebruikt.

Informatiebord ontwerpen

Wanneer je een eigen informatiebord wilt ontwerpen, dien je een idee om te kunnen zetten naar een ontwerp. Zoals eerder aangegeven, is Canva het ideale middel voor. Het programma is zelf gratis en online te gebruiken. In de onderstaande video laat Pressart zien hoe je nu een informatiebord of informatiepaneel uitwerkt in Canva. Op deze manier kan jij direct aan de slag met je eigen ontwerp en een eigen informatiebord door bijvoorbeeld Pressart laten ontwikkelen.

De succesformule voor openstellingsborden

Wanneer je van plan bent om openstellingsborden in de praktijk te gebruiken wil je dit natuurlijk wel zo effectief mogelijk inzetten. De succesformule van PressArt geeft praktische tips en inzage in waar je op moet letten bij het opstellen van een openstellingsbord zodat het eigendom beschermd wordt en jij als beheerder of eigenaar ook op juridisch vlak in je recht staat.

Download hier het gratis e-book en ontdek de succesformule voor het inzetten van terrein- & openstellingsborden.


e-book-openstellingsborden-downloaden-1000x1000


Over de schrijver
Lisa, is ons middelpunt in de digitale storm over buitencommunicatie en krasvaste infoborden. Een idee staat in no time op de site en voldoet aan alle grillen die het internet. Wat onze informatieborden en bewegwijzering buiten doen doet Lisa op onze site en dat is de beste communicatie middelen in het daglicht zetten voor ideale buitencommunicatie voor natuur, cultuur en recreatie.
Reactie plaatsen