Hoe je een informatieborden laten maken en maken met Canva

Hoe je een informatieborden laten maken en maken met Canva

Een informatiebord voor buiten maken kan relatief eenvoudig door middel van het programma Canva. Canva is een online hulpmiddel waarmee je ideeën om kunt zetten naar realiteit. Ieder ontwerp dat je bedacht hebt, kan je in Canva vormgeven. In dit artikel staat Pressart stil hoe je een informatiebord ontwerpt via Canva.

Wat is een informatiebord?

Een informatiepaneel of informatiebord is een bord waarop specifieke informatie wordt afgebeeld. Dit communicatiemiddel wordt vooral in openbare ruimtes of recreatiegebieden gebruikt om voorbijgangers te informeren. Op deze manier heb je als organisatie interactie met de doelgroep en kan je met hen interessante informatie of leuke routes delen. Hierdoor haalt zowel de doelgroep als de organisatie het optimale resultaat uit een informatiebord. Afhankelijk van de doelgroep en het soort informatie kunnen zowel statische als dynamische informatieborden worden gebruikt.

Informatieborden laten maken of zelf ontwerpen met Canva

Wanneer je een eigen informatiebord wilt ontwerpen, dien je een idee om te kunnen zetten naar een ontwerp. Zoals eerder aangegeven, is Canva het ideale middel voor. Het programma is zelf gratis en online te gebruiken. In de onderstaande video laat PressArt zien hoe je nu een informatiebord of informatiepaneel uitwerkt in Canva. Op deze manier kan jij direct aan de slag met je eigen ontwerp en een eigen informatiebord door bijvoorbeeld PressArt laten ontwikkelen.


Informatieborden met eigen ontwerp

Bij ons kun je je eigen ontwerp aanleveren zolang het maar voldoet. Onderaan de site vind je een link naar de aanleverspecificatie. Dit betekent dat je volledige vrijheid hebt om je creativiteit los te laten en een informatiebord te laten maken dat perfect aansluit bij jouw wensen en behoeften.

Daarnaast kunnen we ook een passend frame produceren voor het informatiebord. Dit zorgt niet alleen voor een professionele uitstraling, maar zorgt er ook voor dat het bord stevig en duurzaam is. Zo ben je verzekerd van een kwalitatief hoogwaardig product dat lang mee zal gaan.

En als kers op de taart kunnen we het geheel ook voor je plaatsen waar jij het hebben wil. Of het nu gaat om een binnenlocatie zoals een kantoor of winkel, of een buitenlocatie zoals een park of plein, wij zorgen ervoor dat het informatiebord op de juiste plek terechtkomt. Dit bespaart jou niet alleen tijd en moeite, maar zorgt er ook voor dat het bord op de meest strategische plek staat om de boodschap over te brengen.

Kortom, door een informatiebord te laten maken bij ons, geniet je van alle voordelen die een professioneel ontworpen en geplaatst informatiebord met zich meebrengt. Maak gebruik van onze diensten en laat jouw boodschap opvallen!

Custom made frame voor je Custom made Informatiebord

Ben je op zoek naar een unieke uitstraling voor jouw bedrijf of evenement? Met een custom informatiebord met eigen ontwerp ben je verzekerd van een eyecatcher die past bij jouw huisstijl en branding. Het bord zal zeker opvallen en aantrekkelijk zijn voor voorbijgangers, waardoor je boodschap goed overkomt. Daarnaast zorgen wij ervoor dat het bord duurzaam en van hoge kwaliteit is, zodat je er lang plezier van zult hebben.

Wij kunnen je custom made informatiebord ook voorzien van een custom made frame. Hierdoor kunnen we de ideale hoogte van het bord bepalen, zodat het op de perfecte leesafstand en leeshoogte komt te staan. Dit zorgt voor een goede leeservaring voor iedereen die langsloopt. Bovendien kunnen we het frame zo ontwerpen dat het bestand is tegen weer en wind, waardoor je zeker bent van een lange levensduur van het bord. Met ons custom made informatiebord en frame heb je het beste van twee werelden in handen.

Lever je eigen ontwerp informatiebord aan

Bij ons bedrijf bieden wij de mogelijkheid om je eigen ontwerp informatiebord aan te leveren, zodat we een professioneel bord voor je kunnen maken. Het proces verloopt snel en efficiënt, zodat je niet lang hoeft te wachten op je bestelling. Daarnaast is er ook de mogelijkheid tot maatwerk, zodat het informatiebord precies aan jouw wensen voldoet. Wij maken gebruik van duurzame materialen, zodat het bord lang mee gaat en bijdraagt aan een beter milieu. Wil je meer informatie over het laten maken van informatieborden? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Duurzame informatieborden laten maken

Het gebruik van hoogwaardige materialen zorgt voor een lange levensduur van informatieborden. Minder onderhoudskosten op lange termijn zijn het resultaat van duurzame keuzes in materialen.

We kunnen zowel hele goedkope informatieborden maken als de wat duurdere en duurzamere versies. De goedkopere versies zullen afhankelijk van het te kiezen materiaal een levensduur hebben van 1 tot 16 jaar. Het beste materiaal voor informatieborden is de PressArt-Plate-UV dat wordt niet gemaakt van rijstvliesjes uit Verweggistan maar van houtvezels uit Europese bossen die ook nog eens duurzaam beheerd worden en een PEFC keurmerk hebben. Dat staat voor duurzaam bosbeheer en respect voor alles wat daarin leeft. Met andere woorden zodra je een bord van PressArt-Plate-UV aanschaft help je mee aan de Co2 opslag, geef je bossen waarde en hou je het groene leven op deze aarde in stand.

Milieuvriendelijke materialen kunnen worden gebruikt voor duurzaamheid, zoals het PressArt-Plate-UV dat gemaakt is van houtvezels uit duurzaam beheerde Europese bossen met een PEFC keurmerk. Deze borden hebben weerbestendige eigenschappen en zijn perfect voor langdurig gebruik buiten. Het is de perfecte oplossing voor je buitencommunicatie op lange termijn. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen "Als je een informatiebord wil hebben die lang goed moet blijven moet je voor PressArt-Plate-UV kiezen".

Het hergebruiken of recyclen van informatieborden draagt bij aan een duurzamere aanpak. Professioneel gemaakte informatieborden hebben minder snel last van slijtage en kunnen zo langer meegaan.

Investeer in een informatiebord dat niet alleen functioneel is, maar ook bijdraagt aan een duurzamere wereld. Door te kiezen voor materialen die milieuvriendelijk zijn en lang meegaan, kunt u een positieve impact hebben op het milieu en tegelijkertijd profiteren van de voordelen op lange termijn. Kies bewust, kies duurzaamheid.

Als je wil besparen bespaar op het frame, op de plaatsingskosten of op het ontwerp maar nooit op het materiaal van je bord zelf. Een informatiebord moet soms temperaturen weerstaan tot 60 graden en ook temperatuurverschillen opvangen tussen -15 en +32 graden. En dat meer dan 10 jaar lang. Als je voor een PressArt-Plate-UV kiest heb je echt het beste materiaal te pakken. Natuurlijk hebben we ook alle alternatieven. Een snel bord leveren is ook mogelijk en soms is een bord voor 5 jaar ook voldoende of moet de inhoud dan veranderen. We passen dan de alternatieve borden toe ook verzinnen we oplossingen voor buiten met magnetische borden. Perfect voor bezoek van schoolklassen en thematische natuur thema's te behandelen. Voeg een persoonlijk tintje toe aan uw informatiebord door te kiezen voor een uniek ontwerp dat past bij uw bedrijf of organisatie. Laat uw creativiteit de vrije loop en maak een statement met uw informatiebord.

Maatwerk bewegende onderdelen en personalisaties

Wil jij een uniek en op maat gemaakt informatiebord voor jouw terrein? Bij ons heb je de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende materialen en afmetingen. Of je nu op zoek bent naar een klein bord voor binnen of een groot bord voor buiten, wij kunnen het voor je realiseren.

 Laat jouw informatiebord perfect aansluiten bij de identiteit van jouw bedrijf door logo's en huisstijlkleuren toe te voegen. Zo creëer je een professionele uitstraling die jouw merk versterkt.

 Wil je graag wat extra's toevoegen aan het bord, zoals verlichting of bewegende elementen? Ook dat is mogelijk bij ons. Wij denken graag met je mee over de mogelijkheden om jouw informatiebord nog unieker te maken.

Heb je specifieke wensen en behoeften voor het informatiebord? Geen probleem, wij kunnen het ontwerp en de lay-out flexibel aanpassen op basis van jouw voorkeuren. Voor meer inspiratie en ideeën, vraag gerust onze catalogus informatieborden aan.

Kortom, wij bieden maatwerk en personalisatie mogelijkheden die zorgen voor een professionele uitstraling die perfect aansluit bij de identiteit van jouw bedrijf. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of vraag een offerte aan.


catalogus informatiebord laten maken aanvragenCatalogus Informatieborden laten maken aanvragen

Over de schrijver
Lisa, is ons middelpunt in de digitale storm over buitencommunicatie en krasvaste infoborden. Een idee staat in no time op de site en voldoet aan alle grillen die het internet. Wat onze informatieborden en bewegwijzering buiten doen doet Lisa op onze site en dat is de beste communicatie middelen in het daglicht zetten voor ideale buitencommunicatie voor natuur, cultuur en recreatie.
Reactie plaatsen