Beset tips voor onderhouden van routebordjes en pictogrambordjes

Tips voor het onderhoud van Routebord & Pictogram bordjes

Het onderhouden van routebord en pictogram bordjes is essentieel om ervoor te zorgen dat ze goed zichtbaar en leesbaar blijven voor gebruikers. Een regelmatig onderhoudsplan kan ervoor zorgen dat de bewegwijzering van hoge kwaliteit blijft en veiligheid en gemak biedt aan bezoekers. Hier zijn een aantal tips voor het effectief onderhouden van routebord en pictogram bordjes:Tips voor het onderhoud van Routebord & Pictogram bordjes

1. Inspecteer regelmatig: Voer regelmatige inspecties uit om te controleren of alle bordjes nog in goede staat verkeren. Controleer of er geen beschadigingen, scheuren of verkleuringen zijn die de leesbaarheid kunnen verminderen. Ons advies zou zijn 2 maand voordat het seizoen begint en dan ook weer nadat het seizoen voorbij is. In het bos zou dat zijn in februari en augustus.

2. Repareer of vervang beschadigde bordjes: Indien tijdens de inspectie problemen worden gevonden, repareer deze dan zo snel mogelijk of vervang de bordjes indien nodig. Gebroken, gebarsten of onsamenhangende pijlen kunnen verwarrend zijn voor bezoekers, dus het is belangrijk om deze problemen snel op te lossen. Maak een foto ( met je locatie gegevens of geotag ) zoek het project nummer op bij je leverancier en geef project en eventueel bord nummer met foto door zodat ze weten wat ze moeten reproduceren. Met de geotag kan een ander het foute bordje ook weer terugvinden en vervangen.

3. Schoonmaak- en onderhoudsroutine: Implementeer een regelmatige schoonmaak- en onderhoudsroutine voor de routebordjes. Verwijder vuil zoals modder, bladeren of insectennesten die zich op de borden kunnen ophopen. Gebruik een mild reinigingsmiddel om vlekken weg te poetsen. Gebruik gewone of eco schoonmaak middelen. Graffiti alleen verwijdere met middelen op advies van de leverancier.

4.  Beveiliging tegen diefstal: Neem maatregelen om routebord en pictogram bordjes te beschermen tegen diefstal of vandalisme. Overweeg het gebruik van beveiligingssystemen zoals anti-diefstalbeugels, anti-siefstal schroeven en andere duurzame bevestigingsmiddelen. Wij leveren zelf vaak de anti diefstal schroeven mee en gebruiken ook RVS schroeven zodat je geen roestvlekken over de bordjes krijgt. Duurder maar ze blijven veel langer goed.

5. School medewerkers of vrijwilligers: Indien mogelijk, zorg voor training en instructies voor medewerkers of vrijwilligers die verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van routeborden en pictogram bordjes. Zorg ervoor dat ze bekend zijn met de specifieke richtlijnen en procedures om de bewegwijzering in goede staat te houden. Probeer ook eens creatief te zijn zodat het voor vrijwilligers een perfecte dag wordt een uitje met een lekkere borrel achteraf voor iedereen die zijn ronde gedaan heeft. Of een flinke stampot naderhand. Kost geld maar het maakt het zoveel leuker en je krijgt er veel meer draagkracht voor terug.

6. Koop alleen de beste materialen met een kleurechtheidsgarantie van de leverancier. Geen kleurechtheidsgarantie niet kopen niet aan beginnen. Goedkoop wordt duurkoop helemaal met pictogramborden.

Door een goed onderhoudsplan te implementeren, kun je ervoor zorgen dat jouw routeborden en pictogrammen altijd in topconditie zijn. Dit draagt bij aan veiligheid, efficiëntie en gebruiksvriendelijkheid voor jouw bezoekers.

Bestellijst Pictogrammen

Om de beste en duurzaamste, slijtvaste en graffiti bestendigste pictogram en route bordjes te bestellen hebben we een Pictogrammen Bestelboek aangemaakt waarmee je zo kunt bestellen wat je wil. Bestelen, Invullen terugsturen en de offerte controleren en goedkeuren. Daarna zetten wij ze in productie en kun je lekker aan de slag.

Veelgestelde vragen over Routebord & Pictogram bordjes

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn routeborden uniform zijn?

Om uniformiteit te waarborgen, is het belangrijk om gebruik te maken van standaard ontwerpen en kleuren die passen bij de regionale of nationale richtlijnen. Het inhuren van een professionele grafisch ontwerper kan ook helpen om een consistent uiterlijk te creëren voor al je routeborden. We hebben als een bestelboek pictogrammen voor je gemaakt waar deze uniformiteit in gewaarborgd wordt vraag die even aan het helpt je vast verder.

Wat zijn de voordelen van routebord en pictogram bordjes van PressArt?

De routebord en pictogram bordjes van PressArt hebben vele voordelen, zoals:

*Ze zijn duurzaam, weerbestendig en vandaal bestendig
*Ze zijn gemaakt van hoogwaardige materialen zoals PressArt-Plate-UV of PressArt-Subliem
*Ze zijn gelukkig niet reflecterend, wel UV-werend en anti-graffiti bestendig
*PressArt-Plate-UV Ze hebben een kleurechtheidsgarantie van 10 jaar
*Ze kunnen volledig worden aangepast aan je wensen en behoeften
*Ze zijn eenvoudig te bestellen, te leveren en te monteren
*Ze zijn uniform
*Ze zijn milieuvriendelijker dan alle andere soorten borden
*Ze zijn zeer duurzaam

Wat zijn routebord en pictogram bordjes?

Routebord en pictogram bordjes zijn aluminium borden die met tekst en/of symbolen informatie overbrengen over wegen, routes, natuurgebieden of recreatiegebieden. Ze dienen als gidsen en oriëntatiepunten voor bezoekers, zodat ze gemakkelijk de gewenste locaties kunnen vinden.

Waarom zijn routebord en pictogram bordjes belangrijk?

Routebord en pictogram bordjes zijn belangrijk omdat ze zorgen voor duidelijkheid, veiligheid en beleving. Ze helpen bezoekers om te navigeren zonder verdwaald te raken, ze waarschuwen voor mogelijke gevaren of verboden, en ze dragen bij aan de sfeer en de identiteit van het gebied.

Hoe kan ik routebord en pictogram bordjes bestellen?

Je kunt routebord en pictogram bordjes bestellen door het bestelformulier te downloaden en die in te vullen en terug te sturen. Wij maken dan een offerte die je kunt controleren en accorderen. Daarna zetten we de productie in gang. Je kunt ook je eigen ontwerp, logo of QR-code aanleveren. Je kunt ook contact met ons opnemen via telefoon, e-mail of chat voor een vrijblijvende offerte. We helen je graag verder.

Kan ik zelf Routebord & Pictogram bordjes ontwerpen?

Hoewel het mogelijk is om zelf bordjes te ontwerpen, wordt het aanbevolen om een professionele grafisch ontwerper in te schakelen. Zij hebben de expertise en ervaring om de juiste ontwerp-principes toe te passen, zoals leesbaarheid, duidelijkheid en uniformiteit. Wij kunnen dat ook voor je doen. echter kun je het ook zelf doen.
De date voor het materiaal PressArt-Plate-UV zo aanleveren: https://pressart.nl/aanleverspecificaties-informatieborden/
De PressArt-Subliem precies zo aanleveren alleen dan overlap van 2 mm aanhouden daarnaast moet je pictogrammen met een witte ondergrond juist wel snijtekens meegeven alle andere kleuren niet. Denk om de boorgaten, vraag anders even een boorgaten model aan bij ons zodat we geen gaten in je ontwerp maken.

Hoe kan ik routebord en pictogram bordjes ontwerpen?

Dat kun je doen in de grafische programma's van adobe of affinity of gewoon met canva. Zolang je maar rekening houdt met de boorgaten en de aanleverspecificaties die je hebt gekregen bij de offerte.

Hoe lang gaan de pictogrambordjes van jullie mee?

Het materiaal voor onze pictogrambordjes is PressArt-Plate-UV, afgekort als UV. Dit is het beste, milieuvriendelijkste en vandaal bestendigste bord in kleur voor buiten. Wij geven 10 jaar kleurechtheidsgarantie op dit materiaal, als er subtiel ons project nummer en PressArt-nl op staat.

Zijn er specifieke materialen die worden aanbevolen voor routebordjes?

Ja, Het beste materiaal voor pictogram- en route bordjes is de PressArt-Plate-UV. Uitermate graffiti en kras bestendig en ook ng eens heel duurzaam en milieuvriendelijk. Extreem kleurecht. Daarnaast hebben we de PressArt-Subliem is minder van kwaliteit maar een zeer goed alternatief.

Wat kan ik doen als mijn routeborden beschadigd zijn?

In geval van beschadiging kunnen routeborden gerepareerd of vervangen worden door dezelfde materialen en ontwerpen die oorspronkelijk zijn gebruikt. Neem contact op met relevante instanties voor advies over de beste vervolgstappen.
In ons geval > het bestelformulier opvragen en de beschadigde bordes nabestellen.

Hoe kan ik routebord en pictogram bordjes monteren?

Je kunt routebord en pictogram bordjes monteren met behulp van onze montagehandleiding. Daar vind je alle informatie over de benodigde materialen, gereedschappen en stappen. Je kunt ook gebruik maken van onze montageservice. Wij zorgen ervoor dat je bordjes vakkundig en veilig worden geplaatst.

Hoe kan ik routebord en pictogram bordjes onderhouden?

Je kunt routebord en pictogram bordjes onderhouden met behulp van onze onderhoudstips. Daar vind je alle informatie over hoe je je bordjes kunt schoonmaken, beschermen en repareren. Je kunt ook gebruik maken van onze onderhoudsservice. Wij zorgen ervoor dat je bordjes in goede staat blijven.

Hoe kan ik routebord en pictogram bordjes recyclen?

Je kunt routebord en pictogram bordjes recyclen als ze niet meer nodig zijn. Je kunt ze terugsturen naar ons of naar het inzamelstation van de gemeente. De aluminium bordjes kunnen in de metaalbak de PressArt-Plate-UV borden in de houtbak zodat ze weer voor 100% hergebruikt kunnen worden in andere materialen.

Wat zijn de kosten van routebord en pictogram bordjes?

De kosten van routebord en pictogram bordjes hangen af van verschillende factoren, zoals:

De afmetingen, de vorm en het materiaal van de bordjes
De opdruk, de kleur en de symbolen van de bordjes
De hoeveelheid en de levertijd van de bordjes
De eventuele extra diensten zoals ontwerp, montage, onderhoud, vervanging of recycling Je kunt de prijzen van onze standaardbordjes vinden op onze website. Voor maatwerkoplossingen kun je contact met ons opnemen voor een vrijblijvende offerte. Vraag et bestelformulier aan en als je die ingevuld terugstuurt maken we echt snel een offerte voor je.

Wat zijn de levertijden van routebord en pictogram bordjes?

De levertijden van routebord en pictogram bordjes hangen af van de de materiaal keuze
De beste kosten 8 weken en dan heb je een bordje met een 10 jaar kleurechtheidsgarantie andere bordjes duren 2 a 3 weken . Als het sneller moet moet je even contact opnemen.

Wat zijn de garanties van routebord en pictogram bordjes?

De garanties van routebord en pictogram bordjes hangen af van het materiaal, de kwaliteit en de levensduur van de bordjes. Over het algemeen gelden de volgende garanties:
Voor PressArt-Plate-UV bordjes: 10 jaar kleurechtheidsgarantie mits in verticale positie en project nummer+bordnummer + PressArt.nl
Voor aluminium bordjes: hebben we een verwachte levensduur van 4-6 jaar
Je kunt de voorwaarden en de details van onze garanties vinden op onze algemene leveringsvoorwaarden en of contact met ons opnemen voor meer informatie.