Pictogrambordjes en route borden binnen de huisstijl maken

Hoe zorg je voor uniformiteit in Routebord & Pictogram bordjes?

Uniformiteit in routebord en pictogram bordjes is van groot belang om ervoor te zorgen dat gebruikers ze gemakkelijk kunnen herkennen en begrijpen. Het draagt bij aan de consistentie en de duidelijkheid van de bewegwijzering, wat essentieel is voor een optimale gebruikerservaring. Hier zijn een aantal tips om uniformiteit te waarborgen: pictogramborden recreatie_natuur_staatsbosbeheer

1. Gebruik standaard symbolen: Maak gebruik van gestandaardiseerde symbolen die internationaal erkend worden. Dit helpt bij het vermijden van verwarring en zorgt ervoor dat mensen snel begrijpen wat het bord betekent. Er zijn verschillende bronnen beschikbaar waar je deze symbolen kunt vinden, zoals de ISO-normen. Persoonlijk gebruiken wij gewoon ons gezond verstand en testen we het in het veld.

2. Kies voor een consistente stijl: Houd vast aan één specifieke stijl wat betreft kleurgebruik, typografie en vormgeving. Dit creëert herkenbaarheid en maakt het eenvoudig voor gebruikers om informatie af te lezen op verschillende borden. Het gebruik van dezelfde lettertypes, kleurencombinaties en ontwerpconcepten versterkt de consistentie.

3. Wees consistent in plaatsing: Zorg ervoor dat alle routebordjes op dezelfde plek worden geplaatst langs de route of in het gebied. Dit helpt bezoekers om een patroon te herkennen, waardoor ze snel kunnen navigeren zonder steeds naar borden te hoeven zoeken.

4. Zorg voor uniform formaat: Kies voor een uniform formaat voor alle routebordjes. Dit maakt het makkelijker voor gebruikers om de informatie op de borden te identificeren en lezen. Een duidelijk en consistent formaat draagt bij aan de herkenbaarheid van de bewegwijzering. Onze pictogram bestel borden boek maakt gebruik van een formaat van 80 x 80 mm en hebben ronde hoeken met vier gaten. De maat past eigenlijk altijd wel op de bestaande palen in het bos. Voor fietsroutes zul je een groter formaat moeten kiezen. Ook daar hebben we oplossingen voor en ook bevestigingsmiddelen zodat je het op flessenpalen ( verkeersbord palen ) kunt monteren.

5. Regelmatige inspectie: Om uniformiteit te behouden, is het belangrijk om regelmatig inspecties uit te voeren van alle routebordjes en pictogrammen. Controleer of ze nog in goede staat verkeren, goed zichtbaar zijn en foutloos functioneren. Indien nodig moeten beschadigde of verouderde borden vervangen worden. Veelal gebeurd dot door een groep vrijwilligers die tevens ook vuil langs de route opruimen en wegen open snoeien in gebieden met extreme groei.

Het waarborgen van uniformiteit in routebord en pictogram bordjes vereist aandacht voor detail, consistentie en regelmatige evaluatie. Door deze richtlijnen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je bewegwijzering altijd duidelijk en eenduidig is voor alle gebruikers.

Wanneer je de de pictogrammen uit ons bestelboek gebruikt ben je er zeker van dat ze aan de bovenstaande eisen voldoen. Daarnaast kun je er van op aan dat de kleuren altijd beschikbaar blijven en dat we bij beschadigingen makkelijk dezelfde pictogrammen na kunnen leveren. Dat heeft heel veel voordelen en met name in de kosten.

Pictogrambordjes zijn niet altijd goedkoop omdat je de beste materialen voor dergelijke bordjes moet gebruiken. Pictogramborden blijven namelijk heel lang in het veld staan en dan zou een goedkoop borde je op termij heel veel werk en ellende opleveren. Het spreekt voor zich dat je geen bordjes van polyester moet nemen en helemaal niet van materialen waar ook glasvezel in zit want die zijn bijzonder slecht voor het milieu en je krijgt het er ook nooit weer uit ook niet met het verbranden van de borden.

Het ideale pictogrammen bestelboek

We hebben een hele reeks van pictogrammen ontwikkeld die je zo kunt bestellen. Je vult de benodigde pictogrammen in, wij maken een offerte en na akkoord zetten we ze in productie. Wanneer je unieke pictogrammen hebt die niet in het bestelboek zitten kunnen we die ook voor je maken. Geef dan even aan wat je zoekt.

Je kunt hieronder het bestelboek aanvragen

Veelgestelde vragen over Routebord & Pictogram bordjes

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn routeborden uniform zijn?

Om uniformiteit te waarborgen, is het belangrijk om gebruik te maken van standaard ontwerpen en kleuren die passen bij de regionale of nationale richtlijnen. Het inhuren van een professionele grafisch ontwerper kan ook helpen om een consistent uiterlijk te creëren voor al je routeborden. We hebben als een bestelboek pictogrammen voor je gemaakt waar deze uniformiteit in gewaarborgd wordt vraag die even aan het helpt je vast verder.

Wat zijn de voordelen van routebord en pictogram bordjes van PressArt?

De routebord en pictogram bordjes van PressArt hebben vele voordelen, zoals:

*Ze zijn duurzaam, weerbestendig en vandaal bestendig
*Ze zijn gemaakt van hoogwaardige materialen zoals PressArt-Plate-UV of PressArt-Subliem
*Ze zijn gelukkig niet reflecterend, wel UV-werend en anti-graffiti bestendig
*PressArt-Plate-UV Ze hebben een kleurechtheidsgarantie van 10 jaar
*Ze kunnen volledig worden aangepast aan je wensen en behoeften
*Ze zijn eenvoudig te bestellen, te leveren en te monteren
*Ze zijn uniform
*Ze zijn milieuvriendelijker dan alle andere soorten borden
*Ze zijn zeer duurzaam

Wat zijn routebord en pictogram bordjes?

Routebord en pictogram bordjes zijn aluminium borden die met tekst en/of symbolen informatie overbrengen over wegen, routes, natuurgebieden of recreatiegebieden. Ze dienen als gidsen en oriëntatiepunten voor bezoekers, zodat ze gemakkelijk de gewenste locaties kunnen vinden.

Waarom zijn routebord en pictogram bordjes belangrijk?

Routebord en pictogram bordjes zijn belangrijk omdat ze zorgen voor duidelijkheid, veiligheid en beleving. Ze helpen bezoekers om te navigeren zonder verdwaald te raken, ze waarschuwen voor mogelijke gevaren of verboden, en ze dragen bij aan de sfeer en de identiteit van het gebied.

Hoe kan ik routebord en pictogram bordjes bestellen?

Je kunt routebord en pictogram bordjes bestellen door het bestelformulier te downloaden en die in te vullen en terug te sturen. Wij maken dan een offerte die je kunt controleren en accorderen. Daarna zetten we de productie in gang. Je kunt ook je eigen ontwerp, logo of QR-code aanleveren. Je kunt ook contact met ons opnemen via telefoon, e-mail of chat voor een vrijblijvende offerte. We helen je graag verder.

Kan ik zelf Routebord & Pictogram bordjes ontwerpen?

Hoewel het mogelijk is om zelf bordjes te ontwerpen, wordt het aanbevolen om een professionele grafisch ontwerper in te schakelen. Zij hebben de expertise en ervaring om de juiste ontwerp-principes toe te passen, zoals leesbaarheid, duidelijkheid en uniformiteit. Wij kunnen dat ook voor je doen. echter kun je het ook zelf doen.
De date voor het materiaal PressArt-Plate-UV zo aanleveren: https://pressart.nl/aanleverspecificaties-informatieborden/
De PressArt-Subliem precies zo aanleveren alleen dan overlap van 2 mm aanhouden daarnaast moet je pictogrammen met een witte ondergrond juist wel snijtekens meegeven alle andere kleuren niet. Denk om de boorgaten, vraag anders even een boorgaten model aan bij ons zodat we geen gaten in je ontwerp maken.

Hoe kan ik routebord en pictogram bordjes ontwerpen?

Dat kun je doen in de grafische programma's van adobe of affinity of gewoon met canva. Zolang je maar rekening houdt met de boorgaten en de aanleverspecificaties die je hebt gekregen bij de offerte.

Hoe lang gaan de pictogrambordjes van jullie mee?

Het materiaal voor onze pictogrambordjes is PressArt-Plate-UV, afgekort als UV. Dit is het beste, milieuvriendelijkste en vandaal bestendigste bord in kleur voor buiten. Wij geven 10 jaar kleurechtheidsgarantie op dit materiaal, als er subtiel ons project nummer en PressArt-nl op staat.

Zijn er specifieke materialen die worden aanbevolen voor routebordjes?

Ja, Het beste materiaal voor pictogram- en route bordjes is de PressArt-Plate-UV. Uitermate graffiti en kras bestendig en ook ng eens heel duurzaam en milieuvriendelijk. Extreem kleurecht. Daarnaast hebben we de PressArt-Subliem is minder van kwaliteit maar een zeer goed alternatief.

Wat kan ik doen als mijn routeborden beschadigd zijn?

In geval van beschadiging kunnen routeborden gerepareerd of vervangen worden door dezelfde materialen en ontwerpen die oorspronkelijk zijn gebruikt. Neem contact op met relevante instanties voor advies over de beste vervolgstappen.
In ons geval > het bestelformulier opvragen en de beschadigde bordes nabestellen.

Hoe kan ik routebord en pictogram bordjes monteren?

Je kunt routebord en pictogram bordjes monteren met behulp van onze montagehandleiding. Daar vind je alle informatie over de benodigde materialen, gereedschappen en stappen. Je kunt ook gebruik maken van onze montageservice. Wij zorgen ervoor dat je bordjes vakkundig en veilig worden geplaatst.

Hoe kan ik routebord en pictogram bordjes onderhouden?

Je kunt routebord en pictogram bordjes onderhouden met behulp van onze onderhoudstips. Daar vind je alle informatie over hoe je je bordjes kunt schoonmaken, beschermen en repareren. Je kunt ook gebruik maken van onze onderhoudsservice. Wij zorgen ervoor dat je bordjes in goede staat blijven.

Hoe kan ik routebord en pictogram bordjes recyclen?

Je kunt routebord en pictogram bordjes recyclen als ze niet meer nodig zijn. Je kunt ze terugsturen naar ons of naar het inzamelstation van de gemeente. De aluminium bordjes kunnen in de metaalbak de PressArt-Plate-UV borden in de houtbak zodat ze weer voor 100% hergebruikt kunnen worden in andere materialen.

Wat zijn de kosten van routebord en pictogram bordjes?

De kosten van routebord en pictogram bordjes hangen af van verschillende factoren, zoals:

De afmetingen, de vorm en het materiaal van de bordjes
De opdruk, de kleur en de symbolen van de bordjes
De hoeveelheid en de levertijd van de bordjes
De eventuele extra diensten zoals ontwerp, montage, onderhoud, vervanging of recycling Je kunt de prijzen van onze standaardbordjes vinden op onze website. Voor maatwerkoplossingen kun je contact met ons opnemen voor een vrijblijvende offerte. Vraag et bestelformulier aan en als je die ingevuld terugstuurt maken we echt snel een offerte voor je.

Wat zijn de levertijden van routebord en pictogram bordjes?

De levertijden van routebord en pictogram bordjes hangen af van de de materiaal keuze
De beste kosten 8 weken en dan heb je een bordje met een 10 jaar kleurechtheidsgarantie andere bordjes duren 2 a 3 weken . Als het sneller moet moet je even contact opnemen.

Wat zijn de garanties van routebord en pictogram bordjes?

De garanties van routebord en pictogram bordjes hangen af van het materiaal, de kwaliteit en de levensduur van de bordjes. Over het algemeen gelden de volgende garanties:
Voor PressArt-Plate-UV bordjes: 10 jaar kleurechtheidsgarantie mits in verticale positie en project nummer+bordnummer + PressArt.nl
Voor aluminium bordjes: hebben we een verwachte levensduur van 4-6 jaar
Je kunt de voorwaarden en de details van onze garanties vinden op onze algemene leveringsvoorwaarden en of contact met ons opnemen voor meer informatie.

Reactie plaatsen