Hoe werken Routebord & Pictogram bordjes?

Hoe werken Routebord & Pictogram bordjes?

Routebord en pictogram bordjes zijn ontworpen om op een eenvoudige en visuele manier informatie over te brengen aan het publiek. Ze dienen als gidsen en oriëntatiepunten voor bezoekers, zodat ze gemakkelijk de gewenste locaties kunnen vinden. Hieronder volgt een uitleg over hoe deze bordjes werken: 

1. Duidelijke symbolen: Routebord en pictogram bordjes maken gebruik van duidelijke symbolen die gemakkelijk te begrijpen zijn. Deze symbolen worden gestandaardiseerd en algemeen bekend, waardoor ze herkenbaar zijn voor een breed publiek. Dit helpt om de boodschap snel en effectief over te brengen. 

2. Goed geplaatste locaties: De plaatsing van routebord en pictogram bordjes is essentieel voor hun effectiviteit. Ze moeten strategisch worden geplaatst op plekken waar bezoekers ze het beste kunnen zien, zoals kruispunten, splitsingen in paden of bij belangrijke faciliteiten. Op deze manier worden bezoekers geleid naar hun bestemming zonder verwarring. 

3. Logische kleurgebruik: Bordjes maken vaak gebruik van kleurcodes om verschillende routes of locaties aan te geven. Het gebruik van logische kleuren draagt bij aan de begrijpelijkheid van de boodschap. Bijvoorbeeld, groen kan gebruikt worden om wandelroutes aan te duiden, terwijl blauw gebruikt kan worden voor fietsroutes. 

4. Consistentie: Het is belangrijk om consistent te zijn in het ontwerp en de stijl van de routebord en pictogram bordjes. Dit betekent dat dezelfde symbolen, kleuren en lettertypen gebruikt dienen te worden op alle bordjes binnen een gebied. Consistentie zorgt voor uniformiteit en maakt het gemakkelijker voor bezoekers om de informatie te begrijpen. 

5. Ondersteunende teksten: Naast symbolen kunnen routebord en pictogram bordjes ook gebruik maken van korte, ondersteunende teksten om extra informatie te geven. Deze teksten moeten beknopt en duidelijk zijn, zodat bezoekers snel kunnen begrijpen waar ze naartoe moeten gaan. Door gebruik te maken van deze verschillende elementen kunnen routebord en pictogram bordjes effectief functioneren als gidsen voor bezoekers. Ze bieden een intuïtieve navigatie-ervaring die helpt bij het verminderen van verwarring en het vergroten van de veiligheid. 

Deze zijn slechts enkele voorbeelden van succesvolle implementaties van routebord en pictogram bordjes. Door gebruik te maken van deze praktische navigatiehulpmiddelen kunnen gemeenten, natuurorganisaties en andere beheerders ervoor zorgen dat iedereen makkelijk zijn weg kan vinden in verschillende omgevingen. Voor verschillende recreatieve organisaties hebben we routebordjes en pictgrambordjes ontwikkeld. De meest succsvolle daarvan zijn voor de Klompenpaden, de wandelroutes in Noord-Holland maar ook voor Staatsbosbeheer en het Utrechts Landschap. Bij het landschap hebben we geleed dat wanneer je pictogram borden ook op de regelgevende bebording ( zie ons frame de Putter ) het van belang is dat je naast tekst ook beeld gebruikt. Op die manier voorkom je ook discussies wanneer je mensen echt op de bon wil zetten als ze weer eens met de hond los door het bos lopen te wandelen. Voor de meeste pictogrammen is tekst niet nodig en kun je alleen uit de voeten met de standaard pictogrammen. 

Kleuren zijn wel erg belangrijk en omdat we al een hele reeks kleuren hebben ontwikkeld  is het wijs om daarin mee te gaan zodat je zo goedkoop mogelijk uit bent. 

succesvolle Routebord & Pictogram bordjes bestellenBestel het Pictogrammen Bestelboek. boordevol succesvolle pictogram en routebordjes 


Voorbeelden van succesvolle implementaties

Routebord en pictogram bordjes hebben bewezen effectieve hulpmiddelen te zijn in verschillende situaties en locaties. Hieronder vind je enkele voorbeelden van succesvolle implementaties:

1. Stadscentra: In drukke stadscentra worden routeborden gebruikt om bezoekers naar belangrijke bezienswaardigheden te leiden, zoals historische gebouwen, musea of parken. Door duidelijke borden met symbolen en pijlen te plaatsen op strategische locaties, wordt de navigatie in de stad vereenvoudigd voor zowel toeristen als locals.

2. Natuurparken: Routebordjes zijn ook zeer nuttig in natuurparken en natuurgebieden. Ze helpen wandelaars, fietsers en andere recreanten om de juiste paden te volgen en veilig hun weg te vinden door het landschap. De bordjes kunnen ook informatie verstrekken over flora, fauna of historische elementen die men onderweg tegenkomt. Bijna ieder Provincieel landschap, Staatsbosbeheer of Natuurmonumenten werkt wel met pictogrambordjes of een vorm van bewegwijzering op kleine paaltjes

3. Wandelpaden: Voor wandelliefhebbers is het belangrijk om goed gemarkeerde routes te hebben. Routebordjes worden vaak gebruikt om wandelroutes aan te geven met behulp van gekleurde markeringen en symbolen die langs het pad zijn geplaatst. Dit zorgt ervoor dat wandelaars niet verdwalen en helpt hen bij het kiezen van de juiste route op basis van hun vaardigheidsniveau.

4. Fietsroutes: Pictogram bordjes zijn onmisbaar bij het creëren van een uitgebreid fietsroutenetwerk. Ze worden gebruikt om de richting van de routes aan te geven, evenals belangrijke informatie zoals afstanden, verkeersregels en locaties van fietsenstallingen. Op deze manier kunnen fietsers veilig en gemakkelijk hun weg vinden op een aangewezen fietspad.

5. Openbare gebouwen: In openbare gebouwen zoals ziekenhuizen, scholen en winkelcentra helpen routebordjes bezoekers om hun weg te vinden naar specifieke afdelingen, verdiepingen of faciliteiten. Ze zorgen voor een soepele doorstroming van mensen en verminderen de kans op verwarring bij het vinden van de juiste locatie.

6.Wandel en fietsknooppunten. Deze werken eigenlijk meer met pijlen en nummers dan met echte pictogrammen maar ik moet het toch noemen aangezien over heel Nederland en ook Belgie een kompleet knooppunten netwerk is aangebracht waar iedere kruising een knooppunt nummer heeft en je met pijlen en nummers van het een knooppunt naar het andere knooppunt gestuurt wordt. Dit is leuk maar niet zo effectief voor leuke kleinere unieke netwerken in de buurt, Daar kun je beter en thematische routes mee maken.

7. Klompenpaden: klompenpaden is een zeer succesvol wandelconcept gebreken wat we al jaren geleden ontwikkeld hebben voor Utrecht en Gelderland en waarvan nu. al honderden routes mee gemaakt zijn. De kracht van dat concept leg ik je graag uit in een persoonlijk gesprek,

Deze zijn slechts enkele voorbeelden van succesvolle implementaties van routebord en pictogram bordjes. Door gebruik te maken van deze praktische navigatiehulpmiddelen kunnen gemeenten, natuurorganisaties en andere beheerders ervoor zorgen dat iedereen makkelijk zijn weg kan vinden in verschillende omgevingen.

Veelgestelde vragen over Routebord & Pictogram bordjes

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn routeborden uniform zijn?

Om uniformiteit te waarborgen, is het belangrijk om gebruik te maken van standaard ontwerpen en kleuren die passen bij de regionale of nationale richtlijnen. Het inhuren van een professionele grafisch ontwerper kan ook helpen om een consistent uiterlijk te creëren voor al je routeborden. We hebben als een bestelboek pictogrammen voor je gemaakt waar deze uniformiteit in gewaarborgd wordt vraag die even aan het helpt je vast verder.

Wat zijn de voordelen van routebord en pictogram bordjes van PressArt?

De routebord en pictogram bordjes van PressArt hebben vele voordelen, zoals:

*Ze zijn duurzaam, weerbestendig en vandaal bestendig
*Ze zijn gemaakt van hoogwaardige materialen zoals PressArt-Plate-UV of PressArt-Subliem
*Ze zijn gelukkig niet reflecterend, wel UV-werend en anti-graffiti bestendig
*PressArt-Plate-UV Ze hebben een kleurechtheidsgarantie van 10 jaar
*Ze kunnen volledig worden aangepast aan je wensen en behoeften
*Ze zijn eenvoudig te bestellen, te leveren en te monteren
*Ze zijn uniform
*Ze zijn milieuvriendelijker dan alle andere soorten borden
*Ze zijn zeer duurzaam

Wat zijn routebord en pictogram bordjes?

Routebord en pictogram bordjes zijn aluminium borden die met tekst en/of symbolen informatie overbrengen over wegen, routes, natuurgebieden of recreatiegebieden. Ze dienen als gidsen en oriëntatiepunten voor bezoekers, zodat ze gemakkelijk de gewenste locaties kunnen vinden.

Waarom zijn routebord en pictogram bordjes belangrijk?

Routebord en pictogram bordjes zijn belangrijk omdat ze zorgen voor duidelijkheid, veiligheid en beleving. Ze helpen bezoekers om te navigeren zonder verdwaald te raken, ze waarschuwen voor mogelijke gevaren of verboden, en ze dragen bij aan de sfeer en de identiteit van het gebied.

Hoe kan ik routebord en pictogram bordjes bestellen?

Je kunt routebord en pictogram bordjes bestellen door het bestelformulier te downloaden en die in te vullen en terug te sturen. Wij maken dan een offerte die je kunt controleren en accorderen. Daarna zetten we de productie in gang. Je kunt ook je eigen ontwerp, logo of QR-code aanleveren. Je kunt ook contact met ons opnemen via telefoon, e-mail of chat voor een vrijblijvende offerte. We helen je graag verder.

Kan ik zelf Routebord & Pictogram bordjes ontwerpen?

Hoewel het mogelijk is om zelf bordjes te ontwerpen, wordt het aanbevolen om een professionele grafisch ontwerper in te schakelen. Zij hebben de expertise en ervaring om de juiste ontwerp-principes toe te passen, zoals leesbaarheid, duidelijkheid en uniformiteit. Wij kunnen dat ook voor je doen. echter kun je het ook zelf doen.
De date voor het materiaal PressArt-Plate-UV zo aanleveren: https://pressart.nl/aanleverspecificaties-informatieborden/
De PressArt-Subliem precies zo aanleveren alleen dan overlap van 2 mm aanhouden daarnaast moet je pictogrammen met een witte ondergrond juist wel snijtekens meegeven alle andere kleuren niet. Denk om de boorgaten, vraag anders even een boorgaten model aan bij ons zodat we geen gaten in je ontwerp maken.

Hoe kan ik routebord en pictogram bordjes ontwerpen?

Dat kun je doen in de grafische programma's van adobe of affinity of gewoon met canva. Zolang je maar rekening houdt met de boorgaten en de aanleverspecificaties die je hebt gekregen bij de offerte.

Hoe lang gaan de pictogrambordjes van jullie mee?

Het materiaal voor onze pictogrambordjes is PressArt-Plate-UV, afgekort als UV. Dit is het beste, milieuvriendelijkste en vandaal bestendigste bord in kleur voor buiten. Wij geven 10 jaar kleurechtheidsgarantie op dit materiaal, als er subtiel ons project nummer en PressArt-nl op staat.

Zijn er specifieke materialen die worden aanbevolen voor routebordjes?

Ja, Het beste materiaal voor pictogram- en route bordjes is de PressArt-Plate-UV. Uitermate graffiti en kras bestendig en ook ng eens heel duurzaam en milieuvriendelijk. Extreem kleurecht. Daarnaast hebben we de PressArt-Subliem is minder van kwaliteit maar een zeer goed alternatief.

Wat kan ik doen als mijn routeborden beschadigd zijn?

In geval van beschadiging kunnen routeborden gerepareerd of vervangen worden door dezelfde materialen en ontwerpen die oorspronkelijk zijn gebruikt. Neem contact op met relevante instanties voor advies over de beste vervolgstappen.
In ons geval > het bestelformulier opvragen en de beschadigde bordes nabestellen.

Hoe kan ik routebord en pictogram bordjes monteren?

Je kunt routebord en pictogram bordjes monteren met behulp van onze montagehandleiding. Daar vind je alle informatie over de benodigde materialen, gereedschappen en stappen. Je kunt ook gebruik maken van onze montageservice. Wij zorgen ervoor dat je bordjes vakkundig en veilig worden geplaatst.

Hoe kan ik routebord en pictogram bordjes onderhouden?

Je kunt routebord en pictogram bordjes onderhouden met behulp van onze onderhoudstips. Daar vind je alle informatie over hoe je je bordjes kunt schoonmaken, beschermen en repareren. Je kunt ook gebruik maken van onze onderhoudsservice. Wij zorgen ervoor dat je bordjes in goede staat blijven.

Hoe kan ik routebord en pictogram bordjes recyclen?

Je kunt routebord en pictogram bordjes recyclen als ze niet meer nodig zijn. Je kunt ze terugsturen naar ons of naar het inzamelstation van de gemeente. De aluminium bordjes kunnen in de metaalbak de PressArt-Plate-UV borden in de houtbak zodat ze weer voor 100% hergebruikt kunnen worden in andere materialen.

Wat zijn de kosten van routebord en pictogram bordjes?

De kosten van routebord en pictogram bordjes hangen af van verschillende factoren, zoals:

De afmetingen, de vorm en het materiaal van de bordjes
De opdruk, de kleur en de symbolen van de bordjes
De hoeveelheid en de levertijd van de bordjes
De eventuele extra diensten zoals ontwerp, montage, onderhoud, vervanging of recycling Je kunt de prijzen van onze standaardbordjes vinden op onze website. Voor maatwerkoplossingen kun je contact met ons opnemen voor een vrijblijvende offerte. Vraag et bestelformulier aan en als je die ingevuld terugstuurt maken we echt snel een offerte voor je.

Wat zijn de levertijden van routebord en pictogram bordjes?

De levertijden van routebord en pictogram bordjes hangen af van de de materiaal keuze
De beste kosten 8 weken en dan heb je een bordje met een 10 jaar kleurechtheidsgarantie andere bordjes duren 2 a 3 weken . Als het sneller moet moet je even contact opnemen.

Wat zijn de garanties van routebord en pictogram bordjes?

De garanties van routebord en pictogram bordjes hangen af van het materiaal, de kwaliteit en de levensduur van de bordjes. Over het algemeen gelden de volgende garanties:
Voor PressArt-Plate-UV bordjes: 10 jaar kleurechtheidsgarantie mits in verticale positie en project nummer+bordnummer + PressArt.nl
Voor aluminium bordjes: hebben we een verwachte levensduur van 4-6 jaar
Je kunt de voorwaarden en de details van onze garanties vinden op onze algemene leveringsvoorwaarden en of contact met ons opnemen voor meer informatie.


Reactie plaatsen