omtwerpen van unieke pictogram en route bordjes

Hulp nodig bij het ontwerpen van unieke Routebord & Pictogram bordjes?

Hulp nodig bij het ontwerpen van Routebord & Pictogram bordjes?

Bij het ontwerpen van routebord en pictogram bordjes is het belangrijk om goed na te denken over de functionaliteit, duidelijkheid en uniformiteit. Het doel is om de boodschap zo helder mogelijk over te brengen aan de gebruikers. Als je hulp nodig hebt bij het ontwerpen van deze borden, zijn er verschillende mogelijkheden waar je gebruik van kunt maken:

1. Grafische vormgevers: Een ervaren grafisch vormgever kan je helpen bij het creëren van aantrekkelijke en effectieve routebordjes. Zij hebben kennis van kleurgebruik, typografie en symbolen die zorgen voor een goede leesbaarheid en herkenbaarheid op de borden.

2. Ontwerpstudio's: Er zijn gespecialiseerde ontwerpstudio's die zich richten op bewegwijzering en pictogrammen. Deze professionals hebben expertise in het creëren van borden die voldoen aan de richtlijnen voor veiligheid, ergonomie en esthetiek.

3. Overleg met vakgenoten: Het kan nuttig zijn om in contact te komen met andere professionals uit jouw vakgebied die al ervaring hebben met het ontwerpen van routebordjes. Door ervaringen uit te wisselen kun je inspiratie opdoen en leren van elkaars successen (en misschien ook mislukkingen) bij implementaties.

4. Wij doen het voor je: Wanneer je hulp nodig hebt kunnen wij en onze vormgevers ook de pictogrammen voor je ontwerpen. Ook is het mogelijk dat je gebruikt maakt van de door ons al gemaakte pictogrammen en dat we die eventueel toepassen in jullie huisstijl kleuren. Dat heeft namelijk veel voordelen aangezien je niet meer ieder pictogramhoeft te betalen maar alleen geld moet betalen voor de pictogrammen die we nog niet in onze collectie hebben. Daarnaast gaat dat vaak samen met de ontwerpkosten van het informatiebord of folder zelf. Zo heb je minimale kosten maar wel in je eigen huisstijl kleuren. We hebben dat ook zo gedaan voor het Utrechts Landschap. 

Onthoud dat het belangrijk is om de doelgroep en de specifieke situatie in overweging te nemen bij het ontwerpen van de borden. Wat werkt goed voor een druk stadscentrum kan misschien anders zijn voor een natuurgebied. Het is daarom essentieel om samen te werken met professionals die ervaring hebben met jouw specifieke context. 

Je hoeft niet alleen te staan bij het ontwerpproces van routebord en pictogram bordjes. Er zijn genoeg mogelijkheden om hulp in te schakelen, zodat je kunt profiteren van expertise en ervaring op dit gebied en je weet nu dat wij je graag verder helpen met je unieke Pictogrammen en route bordjes. 

Unieke pictogrambordjes voor unieke wandelroutes 

Wij houden van wandelen en ik vind het ook leuk leuke namen voor routes te verzinnen zodat ze ook in de omgeving bekent worden. Je moet daar maar eens goed over nadenken want wie heeft het nou over de rode route in je dorp of bos. Dat blijft toch niet hangen. Je moet routes een unieke naam geven, een thema en ook een bijpassend pictogram. Daarnaast vind ik dat je op een pictogrambordje voor een thematische wandelrote ook moet kunnen zien of het een rondwandeling ( van A naar A )  is of een lijn wandelen ( van A naar B ). Want de meeste mensen gaan wandelen en als ze een stukje op weg zijn gaan ze pas bedenken waar ze heen moeten Niet iedereen begint bij het startpunt is het niet ? Dus al je dan eenpictogrambordje tegen komt waar alle info op staat kun je gewoon beginnen met de route en dan kom je vanzelf het startbord tegen als het om een rondwandeling gaat.

Daarnaast is het leuk om creatief bezig te zijn met routes . Om je een beetje op gang te helpen heb ik geprobeerd om 20 zeer unieke, verrassende en grappige namen van wandelroutes te bedenken waar we voor je pictogrammen voor kunt ontwikkelen. Hier zijn ze:

- De Fluitketelroute: een route langs allerlei theehuizen en watermolens ( kom maar op met die taart ) 

- De Koeienpoeploop: een route over boerenland waar je goed moet uitkijken waar je loopt ( ontwijk de vlaai ) 

- De Kabouterpad: een route door het bos waar je allerlei kaboutersporen kunt ontdekken ( leuk met kleine bordjes er bij zolas de Smient frames ) 

- De Vliegende Hollander: een route langs de kust waar je de legende van het spookschip kunt beleven ( met leuke boomklever frames er langs ) 

- De Pannenkoekenroute: een route waar je bij elke stop een pannenkoek kunt eten ( of allemaal verhalen over ingrediënten en de natuur kunt lezen ) 

- De Dino-tocht: een route langs musea en parken waar je fossielen en dinosaurussen kunt zien

- De Regenboogroute: een route met veel kleurrijke bloemen, kunstwerken en gebouwen

- De Speurneuzenroute: een route waar je allerlei raadsels en puzzels moet oplossen

- De Sprookjesroute: een route langs kastelen, paleizen en sprookjesfiguren of oude sagen over het landschap, kasteel of landgoed 

- De Smokkelroute: een route langs de grens waar je spannende verhalen over smokkelaars hoort

- De Sterrenkijkroute: een route die je 's nachts loopt en waar je de sterrenhemel kunt bewonderen ( donkerste plekje van NL ) 

- De Kaasroute: een route langs kaasboerderijen en kaasmarkten waar je kaas kunt proeven of over alle kruiden uit de natuur die ook in de kaas zit ( brandnetelkaas  jummy) 

- De Hunebeddenroute: een route langs de oudste monumenten van Nederland

- De Molenroute: een route langs verschillende soorten molens

- De Klompenroute: een route waar je op klompen moet lopen

- De Zwerfkeienroute: een route langs grote stenen die door het ijs zijn meegevoerd

- De Tulpenroute: een route langs de beroemde bloembollenvelden

- De Vuurwerkroute: een route die je rond oud en nieuw loopt en waar je veel vuurwerk kunt zien

- De Elfstedentocht: een route langs de elf steden van Friesland

- De Chocoladeroute: een route langs chocoladewinkels en -fabrieken waar je chocolade kunt proeven


Pictogrambordjes voor beleefroutes voor kinderen

Voor de beleef routes voor kinderen heb ik ook een paar voorbeelden bedacht:

- De Heksenroute: een route waar je allerlei heksenactiviteiten kunt doen, zoals toverdrankjes maken, bezemsteel vliegen en spreuken leren

- De Knikkende Knieënroute: een route waar je allerlei spannende dingen kunt doen, zoals over een touwbrug lopen, een spookhuis bezoeken en een klimwand beklimmen

- De Dierenroute: een route waar je allerlei dieren kunt zien en aaien, zoals schapen, geiten, paarden, koeien, konijnen en honden

- De Piratenroute: een route waar je je als een piraat kunt verkleden, een schatkaart kunt volgen, een schip kunt besturen en een zwaardgevecht kunt houden

- De Circusroute: een route waar je allerlei circusvaardigheden kunt leren, zoals jongleren, balanceren, acrobatiek en clownerie

- De Ruimteroute: een route waar je alles over de ruimte kunt leren, zoals de planeten, de sterren, de maan en de astronauten

- De Kunstenaarsroute: een route waar je je creativiteit kunt uiten, zoals schilderen, tekenen, boetseren en knutselen

- De Sportroute: een route waar je allerlei sporten kunt beoefenen, zoals voetbal, tennis, hockey, basketbal en zwemmen

- De Natuurroute: een route waar je de natuur kunt ontdekken, zoals de bomen, de bloemen, de vogels, de insecten en de paddenstoelen

- De Speelgoedroute: een route waar je met allerlei speelgoed kunt spelen, zoals lego, poppen, auto's, treinen en knuffels

 😊

Natuurlijk helpen we je graag verder met het ontwikkelen van unieke pictogrammen en routebordjes. Wij denken dolgraag mee en helpen waar dat gaat. Wanneer je meer de gewone pictogrammen nodig hebt kun je het beste eerst even kijken naar ons bestelboek voor pictogrammen. Die zijn er in verschillende kleuren en heel veel soorten ook verbod en gebods pictogrammen. 

Routebordjes en bewegwijzerings bestelboek aanvragenVraag hieronder dt bestelboek aan, Vul hem in stuur hem terug en we maken een offerte voor je.