Welke informatie kan een QR-Code bevatten?

De Barcode software op je mobiele telefoon zet de QR-Code om in digitale informatie. De QR-code kan diverse soorten informatie bevatten. Een aantal voorbeelden:

•    het adres van een mobiele website;
•    een e-mailadres;
•    een sms-bericht;
•    een vrije tekst tot maximaal 7089 tekens. (geloof jij dat?)

QR-code ontsluit aanvullende informatie

De meest interessante en relevante toepassing van een QR-code, is het aanbieden van aanvullende informatie. Je leest iets op een communicatiedrager, bijvoorbeeld een verpakking of een Informatiebord, en wilt meer weten. De QR-code verwijst je door naar een tekst, geluid, videoof een mobile website!

Wandelen en fietsen wordt door QR-Code nog leuker

De aanvullende informatie op de website hoeft niet beslist tekst te zijn. Mobiele websites hebben vrijwel dezelfde mogelijkheden als gewone websites. Denk 's aan het bekijken van foto's en filmpjes. Of het afluisteren van geluidsfragmenten. Daarnaast zou je ter plekke een interactieve quiz kunnen spelen. Je begrijpt: dit biedt onbegrensde mogelijkheden om de gebruiker tijdens het wandelen of fietsen veel te vertellen, te laten zien en horen. Hoe leuk moet het worden?

Kan een QR-Code echt 7086 tekens bevatten?

Ik ben eigenlijk wel nieuwsgierig of een QR-Code echt 7089 tekens kan bevatten. Het lijkt me leuk als iemand daar iets over zou kunnen zeggen en vooral ook welke telefoon je hebt en welke QR-Code software je gebruikt. Ik kan me namelijk best voorstellen dat de ene software meer tekens kan scannen dan de andere.

Wat is jou ervaring met qr-codes?

Peter-Pim Stolker
Reactie plaatsen