qr-code-op-informatiebord

De Kracht van QR-Codes op Informatieborden

Het gebruik van QR-codes op informatieborden, zoals die van PressArt, biedt een innovatieve manier om bezoekers extra informatie te bieden. Vooral op borden waar ruimte beperkt is, zoals pictogram- of bewegwijzeringsbordjes, kan een QR-code een krachtig hulpmiddel zijn.

Waarom Een QR-Code?

Een QR-code op een informatiebordje kan verschillende soorten inhoud verbergen:

  • Platte Tekst: Directe informatie zonder dat een internetverbinding nodig is.
  • Adresgegevens: Die direct in een smartphone kunnen worden opgeslagen.
  • Audio: Een geluidsfragment dat online is geplaatst.
  • Video: Een link naar een video op platforms zoals YouTube. Website Link: Een directe link naar een specifieke website of pagina.

Flexibiliteit en Duurzaamheid

Een groot voordeel van het gebruik van QR-codes is de flexibiliteit. De inhoud achter de QR-code kan worden gewijzigd zonder dat het fysieke bord hoeft te worden vervangen. Dit betekent dat als de informatie die aan de code is gekoppeld moet worden bijgewerkt, dit eenvoudig online kan worden gedaan zonder extra kosten voor nieuwe borden.

Tips voor het Gebruik van QR-Codes

In de onderstaande video worden verschillende producten getoond en worden tips gegeven over het effectief toepassen van een QR-code op een informatiebordj

In de video hieronder zie je de verschillende producten en geef ik nog enkele tips over het toepassen van een QR-Code op een informatiebordje

QR-Codes: Niet Alleen Voor Standaard Infoborden

Bij PressArt geloven we in innovatie en het verkennen van nieuwe mogelijkheden. Terwijl veel mensen gewend zijn aan het zien van QR-codes op standaard informatieborden, hebben we de grenzen verlegd door ze te integreren op diverse unieke materialen. Hier zijn twee bijzondere projecten waar we trots op zijn:

Stoeptegeldruk.nl: Informatie Onder Je Voeten

Terwijl je over een trottoir loopt, kom je misschien een prachtig ontworpen stoeptegel tegen met een QR-code erop. Deze tegels, aangeboden door Stoeptegeldruk.nl, zijn niet zomaar stoeptegels. Ze zijn bedrukt met hoogwaardige, kleurvaste inkten en voorzien van een geïntegreerde QR-code. Door deze te scannen, kunnen voorbijgangers direct toegang krijgen tot aanvullende informatie, een video bekijken of zich aanmelden voor een nieuwsbrief. Stoeptegel met geïntegreerde QR-code en afbeelding, aangeboden door Stoeptegeldruk.nlEen innovatieve manier om informatie te delen: QR-codes geprint op stoeptegels

PressArt-Anno: Kunstwerken Die Generaties Lang Meegaan

Onze passie voor kunst en technologie komt samen in de PressArt-Anno informatieborden. Deze borden, ideaal voor kunstwerken in gemeenten, zijn voorzien van QR-codes die bezoekers verbinden met achtergrondinformatie, vertalingen of diepgaande video's over het kunstwerk. Een PressArt-Anno informatiebord met een geïntegreerde QR-code naast een kunstwerk.

Ben je geïnspireerd door deze innovatieve toepassingen van QR-codes? Overweeg dan hoe ze jouw project kunnen verrijken. Ontdek meer mogelijkheden in onze catalogus of neem direct contact met ons op. We staan klaar om je te helpen!


Reactie plaatsen