Films koppelen met een QR-code in tijdschriften en Informatiepanelenis echt een makkie. QR-codes en alles wat daar achter zit zou je in een handomdraai kunnen toepassen in ieder communicatiemiddel. Heb je nog leuke videofragmenten, audio-tours vraag en antwoord spelletjes liggen? Hergebruik ze met behulp van QR-codes in het veld. Educatie en interactie op de juiste plaats midden in de natuur of het museum. Hier een voorbeeld hoe je dat zou kunnen doen in een tijdschrift Een QR-CODE is een twee dimensionale streepjes code. In een QR-code kun je een platte tekst, een visite kaartje of een URL adres verwerken. Je scant de QR-code met speciale software (App) die de code omzet naar tekst, adresgegevens of een URL die je direct doorstuurt naar een website. Op een internet aangekomen kun je naar tekst, beeld video, audio. Even een voorbeeld dat we toegepast hebben in een van de Tijdschriften van Stichting Het Utrechts Landschap.
Films koppelen met een QR-code Tijdschriften Informatiepanelen
Stel je wil meer uitleg geven over de natuur. Er zijn leuke filmpjes op internet te vinden en je wil die koppelen aan een artikel. Bij dit soort vraagstukken is het uitermate geschikt om een QR-Code toe te passen. Het enige wat je moet doen is een QR-code genereren naar die gekoppeld is aan de Video en die QR-code plaatsen in het Tijdschrift of het Informatiepaneel. Enige tijd geleden is dat toegepast in het tijdschrift Mijn Landschap van het Utrecht Landschap. Op pagina 23 van het winter nummer 2010-2011 is een verhaal over Fietje Waarom en de Sneeuwvlo. Aangezien het tijdschrift niet genoeg ruimte heeft om alles te vertellen en als wijze van proef is een koppeling met internet aangebracht door middel van een SeQRetCODE of ook wel QR-Code genoemd. SeQRet omdat het de nieuwsgierigheid wekt en mensen sneller naar hun mobiel grijpen. Iedereen wil zien wat er achter zit. Achter iedere code zit immers een verhaal.
Fietje waarom in Mijn Landschap
De pagina van Fietje Waarom zoals hij in Mijn Landschap winter 2010-2011 staat geeft rechts onder een Seqretcode weer.
Scan de QR-Code Bekijk de video
Om te zien wat er achter deze code zit scan je met speciale QR-code software de twee dimensionale code en de software linkt je gelijk door naar internet waar het filmpje op je iPhone afgespeeld wordt. Dit werkt goed maar je moet wel een iphone hebben en een draadloos internet. Vandaar de vraag heb je nog audio, video, leuke vraag en antwoord spelletjes en een quiz in de kast liggen doe er iets mee. Enge tijd geleden was het nog zo dat je apparatuur moest verhuren aan de balie om geluidsfragmenten af te spelen nu is dat verleden tijd. Begin op kleine schaal maar begin. Plaats in het veld kleine infoborden met een kort tekst en een SeQRet code. Met alleen teksten heb je geen snelle verbinding nodig. je kunt ook audio framgemten laten spelen zonder draadloos netwerk en wanneer je de kwaliteit van de video terug schroeft kom je een heel eind mist er een 3G (snel telefoonnetwerk) is.
Nog meer voorbeelden zien?
In het e-book die je gratis krijgt als je je inschrijft zijn nog veel meer voorbeelden gegeven zoals Oral history, toepassingen van QR-codes in musea, in het veld, in straat meubilair en noem maar op. Je kunt het zo gek niet verzinnen of er is eenkoppeling te vinden tussen print en internet. Ook als je nog geen geen scan software hebt voor het scannen van seQRet Codes schrijf je dan in en ontvang gratis tips hoe je QR-codes kunt toepassen in Natuur en Cultuur communicatie. We leveren dan ook een lijst met de bij ons bekende software voor de verschillende telefoons. Eenmaal geïnstalleerd is het heel makkelijk en kennen seQRet CODES geen geheimen meer. Je zult ze steeds vaker aantreffen! Hier de film die er achter de code zit. [jwplayer mediaid="1234"]