Wat is een QR-Code?

Wat is een QR-Code?

1118-Wat-is-een-QRCode-of-Seqretcode-en-wat-kun je-er-mee-in-marketing-en-een-informatiepaneel-in-de-natuur-of-cultuur-iphone-posterEen QR-Code is een tweedimensionale Barcode die gebruikers van een mobiele internettelefoon snel en gemakkelijk toegang geeft tot informatie. Vergelijk het met de streepjescode op productverpakkingen.

QR-Code werkt snel en eenvoudig

QR staat voor Quick Response, 'snelle reactie'. Je kunt de QR-Code zien als een soort snelkoppeling naar digitale informatie, bijvoorbeeld een mobiele website. Het voordeel van die snelkoppeling is dat je niet een lang internetadres hoeft in te toetsen op dat kleine toetsenbordje van je mobiele telefoon.

QR-Code op bewegwijzering en informatieborden

Een QR-Code kan geplaatst worden op alle mogelijke communicatiedragers. Denk bijvoorbeeld aan Bewegwijzering en Informatieborden. Je kunt een Fietser of Wandelaar die bij een Informatiepaneel staat, ter plekke digitale informatie aanbieden die je maar wilt. Filmpjes, geluidsfragmenten, mobiele websites, foto's, een interactieve quiz, het maakt niet uit. Bedenk 's wat voor mogelijkheden dat jouw organisatie biedt.

Scan deze QRcode maar eens

In een QR-Code kun je enorm veel tekst kwijt.  Daarom is het een mooie tool om extra informatie te geven op een infobord dat weinig ruimte heeft. Scan deze QR-Code maar eens.

Wat-is-een-QR-Code-of-SeQRetCODE-WILD-van-NATUUR-nl-verzot-op-natuur
Reactie plaatsen