Belang van een Mobiele website

klik hier> Waaraan moet een Mobile website voldoen voor Natuur en Cultuur Communicatie

Wanneer je een QR-Code gebruikt om naar een website op internet te verwijzen, moet die bijna altijd verwijzen naar een Mobiele WebsiteAls je met een mobiele telefoon naar een gewone internetsite surft, zul je in negen van de tien gevallen zien dat dit niet goed werkt.

Waarom werken gewone sites niet goed?
 • Mobiele telefoons hebben behoorlijk lagere downloadsnelheden dan computers. Daarom duurt het downloaden van een gewone internetsite vaak te lang. Omdat een mobiele website kleiner is, kan een smartphone deze wel goed laden.
 • Het kleinere schermformaat levert problemen op. Een gewone website past simpelweg vaak niet op het kleine scherm van een telefoon zonder onleesbaar te worden. Mobiele websites kunnen schaalbaar worden gemaakt. Dat betekent dat de site op diverse schermformaten aantrekkelijk oogt, goed functioneert en gebruiksvriendelijk is.
 • Bedenk ook dat de internet snelheid niet overal hetzelfde is. In grote steden heb je meestal wel een snelle 3G verbinding, op de Veluwe is dat een stuk minder. En op het strand van Schiermonnikoog is het helemaal behelpen omdat je soms gewoon een Duitse provider hebt die de verbinding levert.
 • Tot slot worden sommige applicaties voor gewone websites niet ondersteund door mobiele telefoons. Zo ondersteunt Apple geen flash en kun je met je Iphone dus geen filmpjes kijken die deze applicatie vereisen.

 • Geen mobiele website?

  Heeft jouw organisatie geen mobiele website? Er zijn diverse bedrijven die er één voor je kunnen maken, bijvoorbeeld deze. Vaak worden mobiele sites gemaakt om tijdelijke, vaak kortstondige, informatie te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan een uitnodiging, actie of aanbieding. Uiteraard kun je ook een mobiele versie laten maken van de reguliere site van je organisatie.

  Wanneer is een Mobiele Website achter een QR-Code website overbodig?

  Een Mobiele Website is bij het gebruik van een QR-Code niet nodig:

  • als in de QR-Code alleen een Tekst zit of een Business-Card. Bij het scannen vertaalt de QR-Code software het beeld naar tekst. Dat gebeurt allemaal in je Mobiel zonder dat daar een internetverbinding voor nodig is.
  • als de QR-Code rechtstreeks linkt naar een bestand op een supersnelle server. Bijvoorbeeld een video- of audiofragment dat direct afgespeeld moet worden. Zorg ervoor dat je ook echt een goede server hebt en een provider die het aankan wanneer meerdere mensen tegelijkertijd het videofragment binnenhalen. Veel providers zijn daar echter niet op ingericht, zoals wij hebben gemerkt bij het Vasa Museum in Stockholm.  Daar kun je een rondwandeling beluisteren maar aangezien het een van de Meest Bezochte Musea van de Wereld is, heeft de server bij hun provider het erg druk.
Reactie plaatsen