Interactieve audio & infoborden
18 augustus 2020 
3 min. leestijd

Interactieve audio & infoborden

De leuke Interactieve Infoborden op de Camping Terspegelt, in Eersel, vertellen het verhaal van 50 jaar geschiedenis.

Op cruciale plaatsen staan kleine “openlucht bezoekerscentra’s” soms zijn dat drie verticale infoborden die gemaakt zijn van robuste eikenhouten planken met meerdere kleine infoborden en soms zijn dat infozuilen met interactieve informatiepanelen die de geschiedenis van het ontstaan van de camping vertellen.

Het is eigenlijk heel simpel de bordjes laten oude foto’s zien van het begin van  de camping en worden ondersteund door leuke bijschriften. Omdat de frames kolossaal zijn zijn het geen storende elementen die de zichtlijnen in de weg zitten. Je kunt er makkelijk omheen lopen en met meerdere mensen tegelijk stukjes van de geschiedenis lezen.

Natuurlijk hadden we ook kunnen kiezen voor een meer gangbare optie en de geschiedenis op de informatiepanelen kunnen vertellen maar niemand leest buiten de gehele geschiedenis. Wat mensen leuk vinden zijn korte verhalen, beelden die ze herkennen van de tijd dat ze hier op de camping stonden en leuke anekdotes.

De anekdotes worden ondersteunt met kranten artikelen.

Wat ik echt bijzonder vind is de verhalen van de eigenaars die kunt afluisteren bij de interactieve zuilen. Het frame genaamd boompieper is zo’n interactieve zuil. Het is eigenlijk een eikenhouten paal met aan een of aan 4 zijden een informatiebord. Achter een van die infoborden zit een box en in het bord zijn zeer vandaalbestendige drukknoppen geïntegreerd.

Kids zijn gewoon gek op knopjes en eenmaal gedrukt kunnen zij het verhaal van vroeger en het ontstaan van de camping afluisteren. Gekke verhalen over het zeven van het zand of het bouwen van een enorme overdekte speelparadijs waar de kleintjes nu in kunne ravotten. Ontstaan na een bijzonder slechte zomer ging “opa” daar even wat op verzinnen.

We smullen van dergelijke objecten. Je kunt er eigenlijk alle kanten mee op. Het geheel is zo opgezet dat het na het jubileum jaar gewoon hergebruikt kan worden. Teksten, beeld en de ontwerpen zijn zo tijdloos mogelijk en alleen in het Jubileumjaar krijgt het een extra sausje er overheen zodat de aanleiding zichtbaar is.

paal met audio

Het audio infobord is perfect te combineren met de witoogeend. Een buiten tentoostelling is op iedere plek te realiseren en nu is dat ook nog eens mogelijk met een audio paal op zonne energie.

Deze witoogeend is uitgevoerd met een extra jubileum logo

Wij houden niet van gaten in de borden maar de witoogeend hebben we speciaal ontwikkeld voor een prijstechnisch interessant object vandaar dat er in de witoogeend gaten in het bord moeten.

Girls just wanne have sun

De tentoonstelling staat op cruciale kruispunten over de gehele camping. Telkens korte verhalen bij de entree, kiosk of het strand of andere plekken waar je even stil kan staan en de ruimte hebt om informatie tot je te nemen. Op en zonnig plekje want dat is zowel goed voor de Girls maar ook voor de boompieper want. Girls just wanne have sun!

De witoogeend is verkrijgbaar in verschillende bord formaten. Je vind ze allemaal bij ons op de webshop.

Historische buitententoonstelling met infoborden en audio

Mocht je nou ook een buitententoonstelling willen maken of een jubileum jaar willen vieren neem dan vooral contact op we helpen je graag verder. Je kunt deze producten ook zo bestellen mits je eenmaal ingelogd bent bij ons op de webshop.

Over de schrijver
Peter-Pim is de oprichter en eigenaar van PressArt. Hij specialiseert zich al meer dan 30 jaar in het ontwikkelen, produceren en plaatsen van grafische, monkeyproof communicatiemiddelen en design objecten. Hij verzint creatieve wandelconcepten zoals de Klompenpaden, heeft voor Staatsbosbeheer hun nieuwe lijn van frames ontwikkeld, adviseert vele groene en recreatieve organisaties bij hun keuze voor de inrichting van hun terrein rondom infoborden. Zijn bedrijf PressArt levert vele bewegwijzering-oplossingen en materialen die jarenlang goed blijven, optimaal krasvast zijn en ook nog eens duurzaam en milieuvriendelijk. Zijn kracht is een enorme materialen kennis, inventiviteit en binnen korte tijd het oplossen van buitencommunicatie vraagstukken. Neem gerust contact met hem op dat vindt ie leuk.
Reactie plaatsen