RAL-Kleuren

RAL-Kleuren


RAL kleuren overzicht vind je hier zodat je makkelijk een RAL kleur kunt selecteren en aan ons door kunt geven voor de productie van je metalen frame, tentoonstelling of object.

Ral kleuren zijn de ideale manier om frames van Informatieborden en Informatiepanelen van een kleur te voorzien.

Frames worden daarmee voor 10 jaar kleurecht voorzien van een poedercoating

Wat zijn RAL kleuren?

RAL is een coderingssysteem om kleuren van andere coatings te onderscheiden.

Het systeem is in 1927 in Duitsland ontwikkeld en staat voor ReichsAusschuss für Lieferbedingungen.

De kleurdefinities zijn de standaard in industrie, verkeersveiligheid en bouw en ook voor het kleuren onze metalen frames.

In de hele staalbranche is een RAL kleurcodering gangbaar. Er zijn classic RAL kleuren en we hebben die hierboven weergegeven. Je kunt deze kleuren voor de standaard prijs bestellen.

Er zijn ook Speciale  RAL kleuren die een meerprijs hebben. Dit zijn bijvoorbeeld RAL kleuren die een beetje fluoriserend werken, zilverkleurig of goudkleuring zijn. Je kunt die dus ook wel selecteren maar ze kosten wat meer.

Welke RAL kleuren zijn er?

Hieronder een overzicht van alle RAL kleuren (bron wikipedia)

LET OP> kleuren op je beeldscherm wijken af van de werkelijkheid Altijd! Ze komen natuurlijk wel aardig in de buurt maar omdat ieder beeldscherm een andere instelling heeft en niet gekalibreerd zijn naar werkelijke kleuren moet je de kleur met eenkorreltje zout nemen.

Overzicht van Alle RAL Classic kleuren

Het overzicht van alle Classic RAL kleuren kun je hier downloaden  zodat je er eens rustig een selectie naar kan maken.

 Dowload hier RAL kleuren PDF 

Zoals eerder aangegeven zijn er ook nog andere RAL kleuren aangezien we deze de afgelopen 20 jaar niet hebben toegepast en er in onze markt van informatiepanelen ook geen vraag naar is heb ik deze niet opgesomd. Mocht je toch een andere kleur willen zoals een benadering van een PMS of andere kleur dan kun je dat verzoek natuurlijk altijd even indienen en dan mengen e ook die kleur voor je.

Tip: Kies nooit een RAL kleur die op je huisstijl kleur lijkt en ook toegepast is in het Informatiebord. Hij zal er op lijken maar nooit precies hetzelfde zijn en daarom gaat het storen. Kies daarom echt een andere kleur zodat er een duidelijk verschil is en er geen storende elementen in je geheel ontstaat.

Groet en succes met de keuze!
Reactie plaatsen