drukproef-informatieborden-laten-maken

Informatieborden Drukproef

Wanneer ga je voor je Informatieborden een drukproef laten maken?

Tot dusver zijn klanten zeer tevreden met onze printkwaliteit van de PressArt-Plate-UV. Op jaarbasis maken wij ongeveer 3 drukproeven en dit is eigenlijk altijd voor het begin van een langdurige samenwerking waarbij huisstijl kleuren belangrijk zijn. Je moet dan denken aan het maken van alle Staatsbosbeheer informatieborden of die een bord va de ABN Amro waarbij de kleur perfect moest worden of voor het start van een samenwerking met bijvoorbeeld een van de provinciale landschappen of provincies in NL of BE.

Wanneer je dus een keer enkele borden bij ons besteld en de exacte huisstijl niet zo van belang is dan zouden we geen drukproef van een infobord adviseren. Je kunt dat geld beter besparen. Zet zeker alles om naar contouren als je bang bent voor verrassingen zie ook de aanleverspecificaties voor PressArt-Plate-UV of die voor borden met direct print en stickers > deze 

Wanneer een drukproef voor informatiepanelen?

 • Als huisstijl kleuren heilig zijn en je de exacte kleur zo goed mogelijk wil benaderen en honderden borden in het veld gaat zetten.
 • Als je hele donkere beelden in je ontwerp verwerkt hebt en je die niet lichter wil zetten maar zeker wil zijn dat dat goed komt
 • Als je diapositieve teksten zet met hele dunnen haarlijnen.
 • Als je lichte kleurvlekken hebt met witte teksten er in en je wil controleren of het dan nog wel leesbaar is.

Heel veel van de bovenstaande uitdagingen zijn makkelijk op te lossen door je grafisch document een beetje aan te passen zodat je zeker bent dat het goed komt.

Wat kleur betreft krijg je het toch niet helemaal perfect hetzelfde als op papier gemaakt drukwerk. Alleen al onze speciale sinaasappel structuur in de toplaag van de PressArt-Plate-UV zorgt ervoor dat de kleur visueel net iets anders zal tonen dan dat het gedrukt is. Ieder materiaal heeft immers zijn eigen uitstraling.

Heb een beetje vertrouwen

Wij weten wel wat we doen, wij krijgen immers ook opdrachten voor het printen van volle platen of behang met daarin volvlakken van 3600 x 1300 mm zonder binding (strepen in het drukwerk). Daar gaat het bij vele anderen mis. Helemaal bij de kleur blauw.

Onze print technieken houden, bij de PressArt-Plate-UV borden, rekening met de lichte verkleuring die onder de hoge druk en hitte ontstaan tijden het verpersen tot een keiharde plaat. Met andere woorden wij corrigeren van te voren automatisch zodat er aan het einde iets uit komt wat aan de hoogste standaarden voldoet. Dat kan alleen met ervaring en telkens weer optimaliseren.

Bij twijfel kun je er altijd voor kiezen om een testprint te maken aangezien wij printen wat je aanlevert. Een testprint of een drukproef kan niet groter dan 300 x 300 mm. Het is dus wijs om daar vele vraagstukken in te verwerken en ook verschillende tinten te gebruiken. Zie ook het voorbeeld.

drukproef-testprint-maken-informatieborden-informatiepanelen-pressart-1

Drukproef laten maken informatieborden

Wanneer je een drukproef voor Informatiepanelen ( PressArt-Plate-UV) wil laten maken hebben we een paar belangrijke tips en instructies voor je:

In het kort som ik de belangrijkste zaken even voor je op:

 • Allereerst is het van belang dat je dat doet volgend onze aanleverspecificaties informatieborden (PressArt-Plate-UV) voor overigen borden zo aanleveren: aanleverspecificaties overige infoborden
 • Daarnaast kies voor CMYK kleuren en gebruik de kleurprofiel instelling Fogra 39
 • Maak het document 300 x 300 mm en de overlap die staat bij de aanleverspecificaties
 • Plaats in het document alle kleuren, teksten, kaarten waar je moeilijkheden verwacht
 • Zet kleuren in verschillende tinten dus in de door jou gekozen CMYK maar ook in tinten die daar boven liggen en daar onder. Op die wijze wordt je testprint tevens je advies en kun je je definitieve document met behulp van de testprint aanpassen naar het gewenste resultaat.
 • Hou rekening met kosten voor de testprint.
 • Maak eventueel een deal dat de kosten in mindering worden gebracht wanneer de opdracht door gaat ( alleen bij zeer grote opdrachten )
 • Hou rekening met een levertijd van minimaal 2 weken het aanleveren van het definitieve digitale document.
 • Let op dat je na het beoordelen van je testprint het uiteindelijke drukwerk met dezelfde instellingen aanlevert
 • Het maken van een testprint kost rond de 185,00 euro ex btw inclusief transport.

  Voorbeeld bestand drukproef downloaden

  Hierbij een pdf die je kunt downloaden als voorbeeld Informatieborden Drukproef.pdf