Houten Informatiebord

Ben je op zoek naar informatie houten informatieborden? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op deze pagina geven we je alle nodige details over houten informatieborden, inclusief de voordelen, nadelen en alternatieven. Ook bespreken we PressArt-Plate-UV als een mogelijke betere optie wanneer je op zoek bent naar echte houten informatieborden.. 

Wil je graag meer informatie over de voordelen van PressArt-Plate-UV ten opzichte van houten informatieborden? Vraag dan even de catalogus informatieborden aan en we sturen je gratis een sample

Toch graag echte houten informatieborden voor buiten bestellen? Vraag dan even een offerte aan en geef je wensen aan in de omschrijving. 

Mocht je op zoek zijn naar houten frames met daarin informatieborden vraag dan zeker even de catalogus aan aangezien we van dergelijke borden een enorme collectie hebben.

Kortom, op deze pagina ontdek je alles wat je moet weten over houten informatieborden, inclusief de voor- en nadelen. We geven je ook een alternatieve optie voor het bord zelf om te overwegen: PressArt-Plate-UV. Maak een weloverwogen keuze die past bij jouw specifieke behoeften en geniet van hoogwaardige informatieborden die perfect bij jouw omgeving passen

Artikelen in Duurzame Houten Informatieborden: Voor- Nadelen, tips en alternatieven

Echte Houten informatieborden, ook wel bekend als informatiebord van hout, hebben een natuurlijke uitstraling en passen perfect in een groene omgeving. Ze zijn ideaal voor droge plaatsen in dierentuinen, parken, natuurgebieden en historische locaties. Met een houten informatiebord creëer je een authentieke sfeer en breng je belangrijke boodschappen over aan het publiek. 

Echter, er zijn ook enkele nadelen verbonden aan houten informatieborden. Zo zijn ze, als een informatiebord buiten hout, vaak vatbaar voor weersinvloeden, zoals regen en zonlicht, waardoor ze na verloop van tijd kunnen verslechteren. Daarnaast vergt het onderhoud van hout soms wat meer tijd en aandacht.

Persoonlijk vind ik een houten informatiebord er heel mooi uit zien, Met onze graveer en laser technieken kunne we teksten en afbeeldingen in zwart in het hout branden wat een schitterend effect geeft. Ook kunnen we wat extra energie toevoegen zodat de gravure wat dieper in het hout komt waardoor het wat langer zichtbaar blijft. 

Voor buiten vind ik houten informatieborden alleen geschikt als tijdelijke oplossing. Je moet je immers wel goed beseffen dat de mooie uitstraling van het blanke hout met de zwarte tekst en beelden na verloop van tijd niet zo goed zichtbaar meer zijn aangezien het hout van nature vergrijst. 

Natuurlijk kun je met wat trucjes die levensduur wel wat verlengen maar uiteindelijk zal tekst en beeld opgaan in een groot grijs vlak en et moeite nog leesbaar zijn voor ouderen. Daarmee is eigenijk alles gezegd. Tijdelijke oplossing, een oorkonde voor binnen aan de muur allemaal perfect maat dus niet geschikt voor informatieborden, houten routeborden of houten bewegwijzering.

Ook weten we dat houten handwijzers in het buitenland gebruikt worden en dat ze daar best lang goed blijven maar dan hebben we het over landen als scandinavie, het noorden van Schotland waar de luchtvochtigheid toch echt wat lager licht als in Nederland en België.

Gelukkig bestaan er ook alternatieven voor houten informatieborden, zoals een informatiepaneel gebaseerd op hout, die dezelfde esthetische waarde hebben, maar minder onderhoud vereisen. Eén van deze opties is PressArt-Plate-UV; dit materiaal kun je de uitstraling geven van hout maar is veel kleurechter én bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Daarnaast kan het in full colour en in de huisstijl en ben e niet gebonden aan alleen zwarte teksten. Iedere (huisstijl) kleur is mogelijk en ook pictogrammen, pijlen en foto's kunnen gebruikt worden.

In prijs is het verschil niet met elkaar te vergelijken want PressArt-Plate-UV borden gaan veel langer mee en daar zal de investering zeker opwegen ten opzichte van het tijdelijke mooie resultaat van houten informatieborden en wegwijzers.