informatiepaneel van staal

Letters uit stalen informatiepanelen snijden

Ben je op zoek naar een bedrijf dat stalen informatiepanelen kan maken en daar ook nog eens logo's of teksten uit kan snijden? Of zoek je tips over hoe je dat vormgeeft dan ben je hier op het juiste adres.  
Een stalen informatiepaneel waar je teksten of logo's uitsnijd moet er mooi uit zien en ook sterk en duurzaam zijn? We hebben er echt al honderden gemaakt soms met alleen een infobord er op maar soms ook met uitgesneden teksten. Er zijn een paar onderdelen waar je goed op moet letten en ze komen bijna allemaal aan bod op deze pagina.

stalen informatiepaneel laten maken

Letters uit stalen informatiepanelen snijden

Het gebruik van stalen informatiepanelen is in de afgelopen periode steeds populairder geworden voor recreatiegebieden. Een stalen informatiepaneel heeft namelijk een unieke uitstraling, is duurzaam en onderhoudsvriendelijk en een Cor-Ten stalen frame past eigenlijk in ieder type landschap maar ook in iedere stad en dorp. Wij noemen onze Cor-Ten stalen frames de koperwiek omdat er in het staal een beetje koper verwerkt is dat het roesten van het staal enorm vertraagt en het geheel daardoor zo duurzaam maakt.

PressArt is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van informatiepanelen op maat. Hierdoor helpen wij ook bij de creatie van Cor-Ten stalen informatiepanelen. Wij snijden vormen en letters uit stalen platen en maken daar dan het frame van en plaatsen daar het informatiepaneel in of op, waardoor er op een unieke manier met de bezoeker gecommuniceerd kan worden.
Het frame met het logo en de tekst zie je al op grote afstand en trekt de bezoeker naar zich toe daarna zorgt het infobord voor de resterende informatie en heb je een soort van natuurlijke manier van verleiding.

Specificaties stalen letters voor informatiepanelen

Wanneer je stalen letters uit informatiepanelen wilt snijden, is het van groot belang dat deze letters aan specifieke voorwaarden voldoen. De letters van een informatiepaneel moeten namelijk van een wat grotere afstand duidelijk te lezen zijn, wil je de boodschap van een informatiepaneel op de juiste manier over kunnen brengen.

Plaatdikte

Het begint allemaal bij de dikte die de letters voor een informatiepaneel dienen te hebben. Wanneer je stalen letters wilt uitsnijden, dient de plaatdikte minimaal 4 mm te zijn. Wanneer het kan passen we liever dikker staal toe zodat de uitgesneden tekst meer stijl krijgt en het frame nog sterker wordt. Het effect van dikker staal op uitgesneden teksten is enorm. Vooral wanneer je van de zijkant de teksten ziet. Ik heb daar even een voorbeeld zichtbaar proberen te maken bij ons project in het Noorderpark te Utrecht. Je ziet daar duidelijk dat het logo en de tekst veel beter tot zijn recht komt dan wanneer we een 4 mm dikke plaat zouden toepassen. Per frame en opzet kiezen wij de optimale dikte. Je kunt namelijk niet iedere tekst uit de plaat snijden aangezien dikte ook zijn beperkingen heeft. Hoe dikker de plaat hoe moeilijker het snijden gaat. Je kunt minder fijne teksten en lijnen snijden aangezien je meer energie door het staal moet jagen om het geheel te kunnen snijden.Logo-en-tekst-uit-stalen-informatiepaneel-koperwiek-snijden

Het lettertypes die geschikt zijn op uit staal te snijden

Bij het snijden van teksten uit staal is lettertype van groot belang. Je kunt een huisstijl lettertype van de opdrachtgever nemen maar meestal moet je dan bruggetjes maken. Kijk maar eens naar dit lettertype van deze test en dan specifiek naar deze O Wanneer je het zwarte lijntje gebruikt als snijlijn valt het middelste gedeelte van de O uit je staalvlak en zie je niet meer goed te letter. Hetzelfde heb je bij de letters Q, R, P, A, D, G en B. Als he dat allemaal gewoon zou negeren wordt je tekst een zootje. Dit valt door ons op telossen door handmatig bruggetjes te maken. Een tijdrovend klusje maar het is mogelijk en we doen het ook voor je als het moet.

Makkelijker is het wanneer je een lettertype neemt dat al bruggetjes heeft. Door het lettertype VtgStencilDIN-Alt te gebruiken kunnen we gewoon de tekst opmaken in het juist formaat en blijft de tekst na het snijden overeind.

stalen letters uit informatiepanelen snijdenStalen informatiepanelen laten maken

Ben jij op zoek naar een informatiepaneel gemaakt van staal? Dan kan Pressart helpen! Pressart ontwerpt en produceert stalen informatiepanelen op basis van jouw wensen. Hierdoor creëren wij een uniek informatiepaneel voor jouw bedrijf, locatie of recreatiegebied. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Reactie plaatsen